جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۲۰۰۰۵۲

چرا اسیداوریک بالا می‌رود؟

علائم اسیداوریک بالا,درمان خانگی اسیداوریک,اسیداوریک
بالا بودن اسید اوریک خون (هیپراوریسمی) در ابتدا ممکن است علائمی نداشته باشد. اما در صورت عدم درمان می‌تواند به این عوارض منجر شود.

اسید اوریک ترکیب آلی از عناصر کربن، اکسیژن، نیتروژن و هیدروژن به فرمول شیمیایی C ۵ H ۴ N ۴ O ۳ می‌باشد. اسید اوریک یک فرآورده‌ی زائد حاصل از سوخت و ساز موادی به نام پورین‌ها در مواد غذایی است. بیشتر اسید اوریک ساخته شده به وسیله‌ی بدن در خون حل می‌شود و از طریق کلیه به درون ادرار دفع می‌شود. اما گاهی بدن شما یا اسید اوریک زیادی تولید می‌کند یا مقدار کمی از آن را دفع می‌کند.

 

چرا اسیداوریک بالا می‌رود؟

اسیداوریک حاصل متابولیسم سلولی و در واقع متابولیسم پورین‌هاست؛ پورین‌ها گروهی از مواد است که در غذا‌های حیوانی مانند گوشت قرمز و همچنین حبوبات وجود دارد. به همین دلیل، سطح اسیداوریک در افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند، پایین است. نداشتن رژیم غذایی مناسب و به دنبال آن چاقی، بی‌تحرکی و ابتلا به سندرم متابولیک یعنی بالا بودن قند، چربی و فشار خون می‌تواند از عوامل بالا رفتن اسیداوریک خون محسوب شود.

 

بیشتر اسید اوریک ساخته شده بوسیله بدن در خون حل می‌شود و از طریق کلیه به درون ادرار دفع می‌کند. اما گاهی بدن شما یا اسید اوریک زیادی تولید می‌کند یا مقدار کمی از آن را دفع می‌کند. مصرف الکل و غذا‌هایی که حاوی مقدار زیادی پورین است و غذاهایی، چون گوشت قرمز، ماهی، میگو، احشای داخلی نظیر کله پاچه، مغز، جگر، دنبلان، تخم ماکیان و نیز غذا‌هایی که سطح متوسطی از پورین دارند مثل مارچوبه، گل کلم، اسفناج، ریواس، لوبیاها، قارچ و عدس، سطح اسید اوریک را بشدت بالا می‌برند.

 

بالا بودن اسید اوریک خون (هیپراوریسمی) در ابتدا ممکن است علائمی نداشته باشد. اما در صورت عدم درمان می‌تواند به این عوارض منجر شود:

 

نقرس

سنگ‌های اسید اوریکی در مجاری ادراری

رسوبات اسیداوریکی در کلیه‌ها

رسوبات اسید اوریکی در بافت‌های نرم

تشخیص افزایش اوره در خون

آزمایش و معاینه مفصل

آزمایش مایع مفصلی

سنجش مقدار اسید اوریک خون

رادیوگرافی مفصل (که ممکن است نرمال باشد)

در صورت لزوم بیوپسی از مفصل

پیشگیری از افزایش سطح اسید اوریک

کنترل کردن وزن بدن و کاهش وزن به آرامی

مصرف روزانه میوه‌های تازه، سبزی، محصولات سبوس دار و حبوبات

مصرف روزانه لبنیات کم چرب

توجه کردن به پورین موجود در مواد غذایی

اجتناب از خوردن احشا و ماهی‌های کنسرو مانند ساردین در روغن

مصرف نکردن بیش از ۱۰۰ گرم گوشت، سوسیس، ماهی و مرغ در روز

مصرف نکردن مشروبات الکلی

خوردن مواد غذایی کم چرب

نوشیدن روزانه مایعات کم کالری مانند آب، چای و آب میوه طبیعی

 

درمان برای کاهش‌دادن میزان اسید اوریک خون

اسید اوریک بالا در بسیاری از افراد ایجاد علامت نمی‌کند، یعنی با وجود آنکه میزان اسید اوریک در آزمایش خون، کمی بالاتر از حد طبیعی دیده می‌شود، اما در شخص، نشانه‌ها و عوارض اسید اوریک بالا یعنی عوارض کلیوی یا مفصلی را نشان نمی‌دهد. در چنین شرایطی نیاز به اقدامات درمانی ویژه‌ای وجود ندارد و فقط با گرفتن رژیم غذایی نه چندان سخت، سطح اسیداوریک کاهش می‌یابد.

 

شما نیز با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود می‌توانید اسید اوریک خون را کاهش دهید.

 

کاهش دادن وزن تا حد طبیعی

اجتناب از مصرف غذا‌های حاوی مقادیر زیاد پورین مثل انواع گوشت‌ها

قطع مصرف دارو‌هایی که ممکن است اسید اوریک خون را بالا ببرند تحت نظر پزشک

 

پزشک شما به خصوص در صورتی که با این اقدامات اسید اوریک خون کاهش نیابد، ممکن است با انجام برخی از آزمون‌های تشخیصی به دنبال بیماری‌هایی بگردد که زمینه‌ساز بالابودن اسید اوریک هستند. در ادامه ممکن است پزشک دارو‌هایی برای کاهش اسید اوریک تجویز کند.

 

درمان‌های خانگی کاهش اسید اوریک خون

 

کنگر فرنگی:

سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها و همچنین فیبر و پروتئین است. کنگر فرنگی خاصیت دیورتیک دارد و به همین دلیل سبب دفع اسید اوریک و سایر سموم از طریق ادرار می‌شود.

 

عسل و لیموترش:

اکثر مردم تصور می‌کنند که لیموترش به دلیل طعمی که دارد بسیار اسیدی است. اما با اطلاعاتی که ما در اختیارتان قرار خواهیم داد متعجب خواهید شد. عسل هم به دلیل اینکه pH منفی دارد یکی از مواد غذایی مفید برای مقابله با اسیداوریک محسوب می‌شود. زمانی که این مواد غذایی وارد بدن می‌شوند محیطی آلکانی خوبی مهیا می‌کنند که بدن بتواند پورین را در آرامش کامل دفع کند. برای بهره مندی بیشتر از ترکیب عسل و لیموترش پیشنهاد می‌شود که جوشانده‌ای با این دو ماده غذایی مفید تهیه کرده و در طول روز میل کنید. شما به یک لیتر آب، یک عدد لیموترش و ۳ قاشق غذاخوری عسل نیاز دارید.

 

آب را داغ کنید و یک عدد لیموترش را با پوست داخل آن بیندازید. صبر کنید تا آب مجدداً به جوش بیاید و ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشد. در نهایت ترکیب را صاف کرده و ۳ قاشق عسل به آن اضافه کنید. یک فنجان از جوشانده تان را صبح به صورت ناشتا میل کنید. بهتر است آن را به صورت ولرم میل کنید. سپس یک فنجان دیگر حدود ۱۵ دقیقه بعد از ناهارتان بنوشید. یک فنجان دیگر نیز بعد از ظهر و آخرین فنجان را نیم ساعت بعد از شام میل کنید. شما با همین روش ساده می‌توانید میزان اسیداوریک تان را به صورت طبیعی کاهش دهید.

 

آب:

نوشیدن آب به مقدار ۲ تا ۴ لیتر (۸ تا ۱۶ لیوان) در روز، باعث می‌شود اسید اوریک بیشتری از کلیه‌ها دفع شود. (حتماً ۱ لیوان آب، قبل از خواب بنوشید، زیرا این کار به کم شدن اسید اوریک کمک می‌کند.) دقت کنید منظور نوشیدن آب است نه هر نوشیدنی دیگری.

 

شیر کم چرب: این نوع شیر سبب کاهش جذب مجدد اسیداوریک و از بین رفتن آن از طریق کلیه‌ها می‌شود. نوشیدن ۱ تا ۵ فنجان شیر کم چرب در روز توصیه می‌شود. شما همچنین می‌توانید به جای شیر از ماست و سایر محصولات لبنی کم چرب استفاده کنید.

 

آب سیب و سرکه سیب:

سیب و سرکه سیب حاوی مقدار خوبی از پتاسیم است و می‌تواند محیط اسیدی و قلیایی بدن را متعادل کند. این خاصیت سیب و سرکه سیب می‌تواند به کنترل سطح اسید اوریک بدن کمک کند.

 

دم کرده کاکل ذرت و دم گیلاس:

دم کرده کاکل ذرت و دم گیلاس است که به عنوان واکس گیلاس در عطاری‌ها به فروش می‌رسد. این ماده را مانند چای دم می‌کنند و مصرف روزانه ۴ تا ۵ فنجان آن به شدت میزان اسید اوریک خون را پایین می‌آورد.

 

موز:

موز یکی از میوه‌های مغذی است که خواص دارویی و درمانی زیادی دارد. یکی از این خواص موز، کاهش اسید اوریک بدن است. هر موز متوسط حاوی مقدار زیادی کالری، ویتامین B ۶، ویتامین C، فیبر، کلسیم منیزیم و اسید فولیک است. میزان بالای پتاسیم موجود در موز به حفظ فشار خون و کاهش میزان اسید اوریک بدن کمک می‌کند.

 

مکمل‌های ویتامین سی:

ویتامین سی می‌تواند به کاهش سطح اسید اوریک در خون کمک کند. بنابراین، درباره مصرف مکمل ویتامین سی با پزشک خودتان مشورت کنید و در صورت امکان، میزان مصرف این مکمل را به ۵۰۰ میلی گرم در روز برسانید.

 

چای سیب و لیموترش:

بخش اعظم اسید اوریک در جریان هضم غذا زمانی که بدن در حال متابولیز پورین موجود در گوشت یا ماهی است تولید می‌شود. سیب و لیموترش در روند هضم غذا دخالت کرده و برای کاهش اسیداوریک موثر عمل می‌کنند. به این صورت که باعث تحریک تولید اسید کلرهیدریک می‌شوند که برای ایجاد محیطی آلکانی و دفع اسیداوریک موثر است. برای رسیدن به این هدف توصیه می‌کنیم که هر صبح یک عدد سیب سبز میل کنید.

 

اسموتی توت فرنگی و لیمو:

برای تهیه این نوشیدنی مفید به ۱۰ عدد توت فرنگی، یک لیوان معادل ۲۰۰ میلی لیتر آب و آب نصف لیموترش نیاز دارید. روش تهیه آن نیز بسیار ساده است. ابتدا توت فرنگی‌ها را با دقت و احتیاط شستشو دهید و سپس آن‌ها را با یک لیوان آب روی حرارت بگذارید. زمانی که توت فرنگی‌ها کاملاً نرم شدند می‌توانید زیر شعله را خاموش کنید و آب نصف لیموترش را به آن اضافه کنید. سپس این ترکیب را میکس کنید تا کاملاً یکدست شود. چند قالب یخ به نوشیدنی سالمتان اضافه کنید و بعد از ناهار میل کنید. این کار به هضم غذا و همچنین کاهش اسیداوریک تان کمک زیادی می‌کند.

 

 

beyto​ote.‎​com
  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش