دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۲۶

روشهای خواندن نماز استغاثه به امام زمان (عج)

زمان خواندن نماز امام زمان,طریقه خواندن نماز استغاثه به امام زمان,نماز استغاثه امام زمانبرای استغاثه به امام زمان (عج) در هر جایی که هستید ۲ رکعت نماز بخوانید
در بین نماز های مستحبی وارد شده بر شیعیان، نماز امام زمان( عج)، بسیار محبوب و رایج است. مسلمانان می توانند این نماز را علاوه بر زمان هایی که در مسجد جمکران می خوانند، در زمان داشتن حوائج خاص در خانه بخوانند.

نماز استغاثه به امام زمان

معنای کلمه ی استغاثه، کمک خواستن در زمان بلا و گرفتاری می باشد.

زمان خواندن نماز امام زمان(عج)

بهترین زمان خواندن نماز امام زمان براساس کتاب مفاتیح الجنان، نیمه شب جمعه میباشد و برطبق گفته ی چند کتاب معتبر دیگر، زمان سفارش شده برای خواندن این نماز، شب جمعه است. اگر برای توسل و گرفتن حاجت به دنبال راهی هستید؛ یکی از مطمئن ترین راهها نماز استغاثه امام زمان( عج) است.

منبع نماز استغاثه امام زمان(عج)

در کتاب« الکلم الطیب»، نماز استغاثه به امام زمان توسط سید علی خان نقل شده است. البته خواندن این نماز توسط علمای دیگری توصیه شده که از آن ها می توان به شیخ کفعمی، علامه مجلسی، سید بن طاووس، علامه نهاوندی، شیخ محمود عراقی، شیخ عباس قمی و محدث نوری اشاره کرد.

نماز استغاثه به امام زمان در شب جمعه,اثر استغاثه امام زمان,خواندن نماز استغاثه به امام زماننیمه‌شب جمعه برای اقامه‌ نماز استغاثه به امام زمان سفارش شده است

طریقه خواندن نماز استغاثه به امام زمان(عج)

نماز استغاثه به امام زمان، ۲ رکعت است. برطبق گفته ی برخی از منابع باید پس از خواندن حمد در رکعت اول، سوره فتح را بخوانید و همچنین در رکعت دوم، پس از خواندن حمد، سوره نصر را بخوانید. یکی از آداب این نماز، بنابر گفته ی بعضی از علما، غسل کردن پیش از نماز می باشد.

بعد از خواندن نماز استغاثه به امام زمان باید در زیر اسمان رو به قبله بایستید و ذکر زیر را بگویید:

« سَلامُ اللَّهِ الْکَامِلُ التَّامُّ الشَّامِلُ الْعَامُّ وَ صَلَوَاتُهُ الدَّائِمَةُ وَ بَرَکَاتُهُ الْقَائِمَةُ التَّامَّةُ عَلَى حُجَّةِ اللَّهِ وَ وَلِیِّهِ فِی أَرْضِهِ وَ بِلادِهِ وَ خَلِیفَتِهِ عَلَى خَلْقِهِ وَ عِبَادِهِ وَ سُلالَةِ النُّبُوَّةِ وَ بَقِیَّةِ الْعِتْرَةِ وَ الصَّفْوَةِ صَاحِبِ الزَّمَانِ وَ مُظْهِرِ الْإِیمَانِ وَ مُلَقِّنِ[ مُعْلِنِ‏] أَحْکَامِ الْقُرْآنِ وَ مُطَهِّرِ الْأَرْضِ وَ نَاشِرِ الْعَدْلِ فِی الطُّولِ وَ الْعَرْضِ وَ الْحُجَّةِ الْقَائِمِ الْمَهْدِیِّ الْإِمَامِ الْمُنْتَظَرِ الْمَرْضِیِّ[ الْمُرْتَضَى‏] وَ ابْنِ الْأَئِمَّةِ الطَّاهِرِینَ الْوَصِیِّ ابْنِ الْأَوْصِیَاءِ الْمَرْضِیِّینَ الْهَادِی الْمَعْصُومِ ابْنِ الْأَئِمَّةِ الْهُدَاةِ الْمَعْصُومِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا مُعِزَّ الْمُؤْمِنِینَ الْمُسْتَضْعَفِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا مُذِلَّ الْکَافِرِینَ الْمُتَکَبِّرِینَ الظَّالِمِینَ؛ 

سلام کامل، تمام، همه‏جانبه و فراگیر خدا و درود همیشگى و برکات پاینده‏ و برازنده حق بر حجت خدا و جانشین او در زمین و تمامى سرزمین ها و خلیفه او بر همه خلق و بندگان، آن‏ که از نسل نبوّت و باقیمانده عترت و از برگزیدگان است، صاحب زمان و آشکار کننده ایمان و معلّم احکام قرآن و پاک کننده زمین و گستراننده عدالت در طول و عرض جهان‏ و حجّت پایدار، مهدى، آن امام مورد انتظار، پسندیده و فرزند امامان پاک، جانشین و فرزند جانشینان پسندیده، رهبر معصوم و فرزند پیشوایان راهبر معصوم، سلام بر تو اى عزّت‏بخش اهل ایمان و همه آنان‏ که ناتوان شان شمردند، سلام بر تو اى خوار کننده کافران‏ گردنکش و ستمکار،

السَّلامُ عَلَیْکَ یَا مَوْلایَ یَا صَاحِبَ الزَّمَانِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ سَیِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ الْأَئِمَّةِ الْحُجَجِ الْمَعْصُومِینَ وَ الْإِمَامِ عَلَى الْخَلْقِ أَجْمَعِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا مَوْلایَ سَلامَ مُخْلِصٍ لَکَ فِی الْوِلایَةِ أَشْهَدُ أَنَّکَ الْإِمَامُ الْمَهْدِیُّ قَوْلا وَ فِعْلا وَ أَنْتَ الَّذِی تَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطا وَ عَدْلا بَعْدَ مَا مُلِئَتْ ظُلْما وَ جَوْرا فَعَجَّلَ اللَّهُ فَرَجَکَ وَ سَهَّلَ مَخْرَجَکَ؛

سلام بر تو اى سرورم، اى صاحب الزّمان، سلام بر تو اى فرزند رسول خدا ، سلام بر تو اى فرزند امیر مؤمنان، سلام بر تو اى فرزند فاطمه‏ زهرا، سرور بانوان جهان، سلام بر تو اى فرزند امامان، آن حجّت هاى معصوم و اى پیشواى همه خلایق، سلام بر تو اى سرورم، سلامى با کمال خلوص به تو در ولایت و پیروى، گواهى می دهم که همانا تو امام راه یافته در گفتار و کردارى و تویى آن‏ که زمین را با عدل ‏وداد پر کنى، پس از آن که از ستم و جور پر شد پس خدا در گشایش کارت شتاب ورزد و آمدنت را اسان نماید.

وَ قَرَّبَ زَمَانَکَ وَ کَثَّرَ أَنْصَارَکَ وَ أَعْوَانَکَ وَ أَنْجَزَ لَکَ مَا وَعَدَکَ فَهُوَ أَصْدَقُ الْقَائِلِینَ وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ یَا مَوْلایَ یَا صَاحِبَ الزَّمَانِ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ حَاجَتِی کَذَا وَ کَذَا.

و زمانت را نزدیک فرماید، و بر یاران و یاورانت بیفزاید و به آنچه به تو وعده داده وفا کند که خدا راستگوترین گویندگان است که در قرآن فرموده:« و ما مى‏خواهیم‏ بر کسانى که در زمین ناتوان شمرده شده‏اند منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان قرار دهیم» اى سرورم‏ اى صاحب الزّمان، اى فرزند رسول خدا ، حاجت من این و آن است. 

و بجاى کذا و کذا حاجات خود را بیان کند و بگوید:فَاشْفَعْ لِی فِی نَجَاحِهَا فَقَدْ تَوَجَّهْتُ إِلَیْکَ بِحَاجَتِی لِعِلْمِی أَنَّ لَکَ عِنْدَ اللَّهِ شَفَاعَةً مَقْبُولَةً وَ مَقَاما مَحْمُودا فَبِحَقِّ مَنِ اخْتَصَّکُمْ بِأَمْرِهِ وَ ارْتَضَاکُمْ لِسِرِّهِ وَ بِالشَّأْنِ الَّذِی لَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ بَیْنَکُمْ وَ بَیْنَهُ سَلِ اللَّهَ تَعَالَى فِی نُجْحِ طَلِبَتِی وَ إِجَابَةِ دَعْوَتِی وَ کَشْفِ کُرْبَتِی؛ 

در برآورده شدن حاجاتم نزد خدا واسطه شو، من با حاجاتم به سوى تو رو نمودم، چون مى‏دانم شفاعت تو نزد خدا پذیرفته‏ مى‏شود و مقام تو در بارگاهش بس ستوده است، پس به حق آن‏که شما را به امر خویش خاص گرداند و براى بیان اسرارش برگزید و به حق جایگاهى که شما در پیشگاه خدا دارید که تنها بین شما و اوست، برآوردن خواهشم و اجابت دعایم و برطرف شدن اندوهم را از خدا بخواه.»

سپس حوائجتان را از خدا بخواهید تا انشاء الله که برآورده می شود.

روش دیگر نماز استغاثه به امام زمان (عج)

براساس روایت صدرالاسلام همدانی در کتاب« تکالیف الانام فی غیبة الامام»، برای استغاثه به امام زمان( عج) باید ۲ رکعت نماز بر بالای پشت بام در زیر آسمان و با سر برهنه بخوانید و  امام زمان ( عج) را پس از تمام شدن نمازتان، به تعداد عدد ابجدش یعنی ۵۹۵ مرتبه با لفظ« یا حُجَّةُ الْقآئِمُ» صدا بزنید.

اثر استغاثه امام زمان (عج)

روایت علامه شیخ محمود عراقی درمورد اثر استغاثه امام زمان( عج) در کتاب دارالسلام به این شرح میباشد : « من این عمل را تجربه کرده ام و شاهد آثار عجیب آن بوده ام، برخی از علما این نماز را به نااهلان یاد نمی دادند…»

اثرات و فواید نماز امام زمان (عج)

اقامه ی نماز استغاثه به امام زمان در شب جمعه ها براساس روایت چندین کتاب معتبر، به منظور مشکل گشایی و برآورده شدن حاجات بزرگ می باشد. به عنوان مثال یکی از جمله کتاب های بسیار معتبر ادعیه، مفاتیح الجنان می باشد. در این کتاب آورده شده که هرکسی از مرد و زن با خلوص نیت، این دعا را به درگاه خداوند مهربان بخواند و از صمیم قلب زاری کند، مطمئنا در های اسمان برای استجابت دعایش بر روی او باز خواهد شد. 

نماز استغاثه به امام زمان در شب جمعه,اثر استغاثه امام زمان,خواندن نماز استغاثه به امام زماناستغاثه به معنی کمک خواستن در زمان بلا و گرفتاری است

همچنین از دیگر اثرات نماز امام زمان (عج) می توان به دور کردن چشم زخم و اثرات بد افراد خراب کار اشاره کرد. این نماز دارای سند های نسبتا معتبری می باشد. مثلا این نماز در دانش‌نامه امام مهدی (عج)، از نماز های معتبر و کارامد به شمار می رود. بنابراین نماز امام زمان( عج) به عنوان یکی از نماز های با سندیت برای رفع مشکلات، بخشش گناهان، برآورده شدن حاجات و دفع شر، سفارش شده است.

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش