دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۵۳ - ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۱۹۳۹
حج و عتبات عالیات

خروج ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار زائر از مرز

وزیر کشور: مرزها ظرفیت پذیرش زائر جدید را ندارند | انتقاد تند روزنامه اطلاعات:مگر مردم منتظر وام صدقه ای اربعین بودند که...

وضعیت زائران اربعین در مرزها,خروج از مرزها
فرمانده کل انتظامی کشور با بیان اینکه بیشترین ازدحام را در مرزهای شلمچه و مهران شاهد هستیم ، گفت: احتمال بسته شدن کامل مرزها نیز وجود دارد.

به گزارش فارس،سردار حسین اشتری به تشریح آخرین وضعیت تردد در مرزها و اقدامات پلیس های تخصصی در راستای ارائه خدمت رسانی و تسهیل در تردد زائران پرداخت و اظهار داشت: درحال حاضر بیشترین ازدحام در مرزهای شلمچه ومهران است و احتمال بسته شدن کامل مرزها نیز وجود دارد؛ با رایزنی هایی که با کشور عراق انجام شده توانستیم تعداد زیادی را از مرز خارج کنیم، در شرایط فعلی مرزها گنجایش و ظرفیت پذیرش زائران جدید را ندارد.

وی با بیان اینکه تمامی نیروهای پلیس در مرزها درحال خدمت رسانی به زائران عزیز هستند، ادامه داد: البته در تلاش هستیم زائرانی که در پایانه های مرزی هستند و امکان بازگشت برای آنها وجود ندارد، پذیرش شوند؛ درواقع حدود ۴۰ درصد از زائران عزیزی که در شهرهای مرزی حضور داشتند، از مرز عبور کرده و به عتبات عالیات اعزام شده اند.

فرمانده کل انتظامی کشور با تاکید براینکه سلامت و کرامت زائران برای پلیس بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: از ابتدای ماه صفر تا به امروز حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از مرز خارج و به عتبات عالیات اعزام شده و حدود ۵۰۰ هزار نفر نیز از عتبات به کشور بازگشته اند.

این مقام ارشد انتظامی گفت: برابر ابلاغ ستاد اربعین وزارت کشور مبنی بر عدم تردد در مرزها با توجه به شرایط فعلی، امیدواریم مردم عزیز نیز در این موقعیت با ما همکاری لازم را داشته باشند؛ مرزها در ساعاتی باز هستند و تعدادی از زائران بین ۴۸ تا۷۲ ساعت در انتظار خروج از مرزها هستند بنابراین از زائران  تقاضا داریم به مرزها مراجعه نکنند.

وی با تاکید بر اینکه اجازه ورود به شهرهای مرزی فقط به اتوبوس ها و خودروهای عمومی داده می شود، تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت پارکینگ ها تکمیل است به طوری که زمین های کشاورزی نیز تبدیل به پارکینگ شده؛ پلیس خادم تمامی زائران است و از همه این عزیزان می خواهیم باصبر و همکاری با پلیس اجازه بدهند ترددها تسهیل شود تا شاهد اتفاقی در مرزها نباشیم.

وزیر کشور: مرزها ظرفیت پذیرش زائر جدید را ندارند

وزیر کشور با اشاره به اینکه ازدحام جمعیت در مرزها زیاد است گفت: ظرفیت پذیرش زائران جدید در مرزها وجود ندارد و خواهش می‌کنیم مردم از استان‌های خود به سمت مرزها حرکت نکنند.

وضعیت زائران اربعین در مرزها,خروج از مرزها

«احمد وحیدی» روز شنبه در جریان بازدید از مرز خسروی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این ازدحام جمعیت مربوط به زائرانی است که قبلا در پایانه های شهرهای اطراف مانند قصرشیرین، اسلام آبادغرب و سرپل ذهاب وجود داشتند و با تلاش استاندار، مرزبانی و سایر مسئولان انشاالله این زائران بدون مشکل به سمت عراق هدایت شوند.

وی در ادامه گفت: گرمای هوا بسیاری از زائران را اذیت می کند و تلاش می‌کنیم زائرانی که از قبل به سمت مرزها حرکت کرده بودند را با مدیریت خوبی عبور دهیم لذا مجددا از مردم تقاضا می‌کنیم از سایر استانهای کشور به سمت مرزها حرکت نکنند تا موجب آزار و اذیت آنها نشود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی نیز امروز در مرز خسروی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینکه شرایط امسال عراق با سال‌های قبل مقداری متفاوت است و هوا در این کشور به شدت گرم و ظرفیت‌های آنها در حال تکمیل شدن است، از زائران اربعین خواست به هیچ وجه به مرزها مراجعه نکنند.

«سیدمجیدمیراحمدی» با بیان اینکه تا حالا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر زائر از کشور عازم کشور عراق شده‌اند، افزود: همچنان تاکید و اصرار ما از زائران این است که به هیچ وجه به مرزها مراجعه نکنند.

وی در مورد مرز خسروی نیز با اشاره به اینکه در این مرز شاهد ازدحام زوار هستیم، گفت: متاسفانه با وجود اینکه تاکید شده که زوار مراجعه نکنند اما این مراجعه وجود دارد و ما دوست نداریم که زوار اذیت شوند و مشکلی برای آنها پیش بیاید.

 رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در مورد تعداد زواری که از مرز خسروی عازم عراق شده اند را بیش از ۳۲ هزار نفر اعلام کرد و گفت: اکنون در اطراف جاده منتهی به مرز خسروی شاهد حضور زوار هستیم که اجازه نمی‌دهیم این افراد وارد مرز شوند.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به حلب و سپس ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

رئیس ستاد اربعین: محدودیت‌ها همچنان ادامه دارد و چشم‌اندازی برای تغییر نیست، زائران از سفر منصرف شوند.

انتقاد تند روزنامه اطلاعات:مگر مردم منتظر وام صدقه ای اربعین بودند که منت سر آنها می گذارید و حاتم بخشی می کنید؟

روزنامه اطلاعات نوشت:اصرار بر دولتی‌کردن همه‌چیز و دست‌اندازی‌های دولت‌سالارانه، به آن‌جا می‌انجامد که مردمی‌ترین و خودجوش‌ترین مراسم آیینی مذهبی نیز در چنبره‌ی بوروکراسی دولت بچمَد و یک نیاز کاذب هم بر آن بار شود: وام دولتی برای یک انتخاب زیارتی!

وضعیت زائران اربعین در مرزها,خروج از مرزها

مگر قاطبه‌ی مردم مؤمن و زیارت‌جوی، معطل تصدّق دولت برای وام زیارت بودند، که برخی مسندنشینان، هم حاتم‌بخشی می‌کنند، هم منّتی بر سر زائران می‌گذارند، هم استغنای مردمی را درگیر یک نیاز جدید می‌سازند؟ واقعا که !

راستی تا کجا باید زندگی مردم را در لفافه‌های صدقه‌پردازی و نیازسازی در چنگال دولت دید؟ و تا کی باید با پرداخت‌های نه‌چندان ضروری از کیسه‌ی کشور، کسانی را که هیچگاه در امر زیارت و عبادت، خود را معطل بخشش و دهش دولت نمی‌دیدند، هشیار کرد!؟ این‌ پوپولیسم دولتی- که‌ میراث‌ دوران به اصطلاح مهرورزی و پول‌پاشی است- کی تمامی می‌یابد؟

درگیر شدن دولتمردان در روزمرّگی‌های خُرد و غفلت از پرداختن به زیرساخت‌های کلان، یا نشانی از ذوق‌زدگی پوپولیسم است، یا نشانه‌ای بر عدم تشخیص اولویت‌ها؛ بهتر بگویم، هردو !

آن‌کس که مقیّد زیارت اربعین، آن هم با کیفیت پویشی سال‌های اخیر است، مطمئن باشید، که حساب همه جایش را کرده. یا از پس‌اندازش برداشته، یا از خورد و خوراک غیر ضروری‌اش زده؛ یا از رفیقی قرض کرده؛ هرچه کرده، خود بهتر می‌داند که‌ چه کرده.

آقای دولت! چه می‌شود اگر این‌مقدار، خود را متولّی و متصدّی همه‌ی امور مردم نکنید؟ به موتان قسم، مردم، این امور دلی و عبادی و آیینی را که خود انتخاب کرده‌اند، خود مدیریت خواهند کرد؛ باور ندارید؟ به گذشته‌های آیینی ما مردم نگاه کنید؛ آن زمان که دولت‌سالاری، این‌سان خود را موظف به ریز و درشت مناسک و مراسم مذهبی مردمی نمی‌دید.

کمی هم بگذارید- لااقل در امور دلخواسته‌ی زیارت و مناسک و عواطف مذهبی- خودمان باشیم. پنج‌میلیون تومان وام زیارت اربعین امسال- تازه اگر دست دهد!- لابد سال آینده به کوپن‌سازی و سَنَدپردازی و اثبات حسن‌ شهرت محلی و ارائه برگه‌ی برائت ازسوء سابقه و این قبیل امور خواهد انجامید!

آقایان! مکنید با ما این طور !

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش