جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۷۰۰۰۴۸

بهترین زمان خواندن دعای عهد و فضایل آن (+ متن دعا و ترجمه)

دعای عهد,متن دعای عهد,متن عربی دعای عهدفضیلت دعای عهد
بهترین مسیر زندگی مهدوی در دعای عهد ترسیم شده است، به همین علت تلاوت کردن این دعا در زمان صبح بسیار تأکید شده است. در مفاتیح الجنان نقل شده است هر کس چهل صبح دعای عهد را بخواند از یاران امام دوازدهم شیعیان خواهد بود.

دعای عهد

دعای عهد یکی از دعاهای شیعیان دوازده امامی است. خواندن دعای عهد و تجدید عهد با امام زمان علیه السلام اثرهای ارزشمندی دارد. تلاوت کردن این دعا باعث توجه خاص امام زمان نسبت به بنده می شود. هر کس صبحش را بگونه ای شروع می کند. بعضی بهترین عشق دنیا نصیبشان شده و هر روز را با یاد و نام او آغاز می کنند. این شروع که نوعی نیایش صبحگاهی عاشقان امام مهدی (عج) است، به «دعای عهد» معروف است. 

زمان خواندن دعای عهد

دعای عهد باید صبح خوانده شود و بهترین وقت آن پس از نماز صبح  است و صبح به لحاظ فقهی از طلوع فجر صادق تا طلوع خورشید محسوب می شود ولی عرفاً تا یکی دو ساعت از بر آمدن آفتاب را هم شامل می شود. تلاوت کردن این دعا مستحب است.  علاوه بر دعای عهد خواندن دعاهای دیگری در صبح سفارش شده است که در مقاله دعای اول صبح تعدادی از آنها آورده شده است.

علت خواندن دعای عهد

یکی از دغدغه های جدی منتظران این است که زندگیشان رنگ و بوی زندگی مهدوی بگیرد. ما مدام به دنبال این هستیم که بدانیم زندگی مهدوی چه نوع زندگی ای است؟ برترین مسیر زندگی مهدوی در دعای عهد ترسیم شده است. در دعای عهد، فضیلتهای مختلفی وجود دارد و ابعاد گوناگون زندگی مهدوی رقم خورده است. بفرموده امام جعفر صادق (علیه السلام) کسی که ۴۰ صبح دعای عهد را بخواند از یاران حضرت می شود. در واقع خواندن این دعا توفیق یاری حضرت را فراهم می کند. توفیق رجعت، یکی دیگر از فضیلتهای این دعاست. دعای عهد به قدری فضیلت دارد که در هر کلمه ی آن به انسان هزار حسنه داده می شود و به هر کلمه ای هزار سیئه از انسان بخشیده می شود.

آداب و فضیلت خواندن دعای عهد

دعای عهد در بردارنده اموری است که تداوم بر آن و رعایت محتوی آن باعث حفظ دین ایمان و استحکام عقیده در عصر غیبت می شود. از اموری که در دعا آمده عهد و پیمان و بیعتی است که خواننده دعا با امام عصر (عج) برقرار می کند تجدید پیمان و تأکید روزانه بر اینکه من پیوسته با شمایم و هیچگاه از شما جدا نمی شوم و بر عقیده ام استوارم این تجدید عهد، انگیزه مهمی برای حفظ عقیده در انسان ایجاد می کند. در قسمت زیر آثار و فضیلت دعای عهد را برای شما قرار داده ایم. 

>> تجدید عهد با امام زمان (علیه السلام) پاداش و آثار ارزشمندی برای مؤمنین دارد که به سه مورد اشاره می شود:

اول: آن که در ثواب و اجر مانند آن است که در خدمت ایشان حاضر باشی و در آنچه فرموده باشند، اطاعت و نصرت آنان را کرده باشی.

دوم: آن که تجدید عهد باعث اثبات، کمال، اخلاص و ایمان می شود.

سوم: آن که باعث توجه خاص و نظر آن حضرت نسبت به بنده می گردد.

>> دعای عهد از حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) نقل شده و جناب فرمودند: هر کس چهل بامداد این دعا را بخواند از یاران امام حضرت قائم خواهد بود و چنانچه قبل از ظهور آن حضرت از دنیا برود، خداوند متعال وی را زنده خواهد کرد تا در رکاب آن حضرت جهاد نماید و به شماره هر کلمه از این دعا پاداش هزار کار پسندیده برایش نوشته میشود و هزار کار ناپسند از پرونده وی محو می گردد. 

ترجمه دعای عهد,دعای عهد,متن فارسی دعای عهدبهترین وقت خواندن دعای عهد پس از نماز صبح است

>> امام خمینی (ره) فرمودند: صبح ها سعی کن «دعای عهد» را بخوانی زیرا در سرنوشت (عاقبت به خیری) دخالت دارد.

دعای عهد همراه با ترجمه

متن دعای عهد به همراه ترجمه ی آن را در ادامه برای شما آورده ایم:

اللَّهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظِیمِ وَ رَبَّ الْكُرْسِیِّ الرَّفِیعِ وَ رَبَّ الْبَحْرِ الْمَسْجُورِ وَ مُنْزِلَ التَّوْرَاةِ وَ الْإِنْجِیلِ وَ الزَّبُورِ وَ رَبَّ الظِّلِّ وَ الْحَرُورِ وَ مُنْزِلَ الْقُرْآنِ [الْفُرْقَانِ] الْعَظِیمِ وَ رَبَّ الْمَلائِكَةِ الْمُقَرَّبِینَ وَ الْأَنْبِیَاءِ [وَ] الْمُرْسَلِینَ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ بِوَجْهِكَ [بِاسْمِكَ] الْكَرِیمِ وَ بِنُورِ وَجْهِكَ الْمُنِیرِ وَ مُلْكِكَ الْقَدِیمِ یَا حَیُّ یَا قَیُّومُ أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الَّذِی أَشْرَقَتْ بِهِ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرَضُونَ وَ بِاسْمِكَ الَّذِی یَصْلَحُ بِهِ الْأَوَّلُونَ وَ الْآخِرُونَ یَا حَیّاً قَبْلَ كُلِّ حَیٍّ وَ یَا حَیّا بَعْدَ كُلِّ حَیٍّ وَ یَا حَیّاً حِینَ لا حَیَّ یَا مُحْیِیَ الْمَوْتَى وَ مُمِیتَ الْأَحْیَاءِ یَا حَیُّ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ.

خداىا اى پروردگار نور بزرگ و پروردگار كرسى بلند و پروردگار دریاى جوشان و فرو فرستنده تورات و انجیل و زبور و پروردگار سایه و حرارت آفتاب و نازل كننده قرآن بزرگ و پروردگار ملائکه مقرّب و پیامبران و رسولان.

خدایا از تو میخواهم به روى كریمت و به نور وجه نوربخشت و فرمانروایى دیرینه ات، اى زنده و پا برجاى دائم، از تو می خواهم به حق نامت، كه به آن آسمان ها و زمین ها روشن شد و به حق نامت كه پیشینیان و پسینیان به آن شایسته مى شوند، اى زنده قبل از هر زنده، اى زنده بعد از هر زنده، اى زنده در آن وقتى كه زنده اى نبود، اى زنده كننده مردگان و میراننده زندگان، اى زنده، معبودى جز تو نیست.

اللَّهُمَّ بَلِّغْ مَوْلانَا الْإِمَامَ الْهَادِیَ الْمَهْدِیَّ الْقَائِمَ بِأَمْرِكَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ وَ عَلَى آبَائِهِ الطَّاهِرِینَ عَنْ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فِی مَشَارِقِ الْأَرْضِ وَ مَغَارِبِهَا سَهْلِهَا وَ جَبَلِهَا وَ بَرِّهَا وَ بَحْرِهَا وَ عَنِّی وَ عَنْ وَالِدَیَّ مِنَ الصَّلَوَاتِ زِنَةَ عَرْشِ اللَّهِ وَ مِدَادَ كَلِمَاتِهِ وَ مَا أَحْصَاهُ عِلْمُهُ [كِتَابُهُ] وَ أَحَاطَ بِهِ كِتَابُهُ [عِلْمُهُ] اللَّهُمَّ إِنِّی أُجَدِّدُ لَهُ فِی صَبِیحَةِ یَوْمِی هَذَا وَ مَا عِشْتُ مِنْ أَیَّامِی عَهْدا وَ عَقْدا وَ بَیْعَةً لَهُ فِی عُنُقِی لا أَحُولُ عَنْهَا وَ لا أَزُولُ أَبَدا اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَ الذَّابِّینَ عَنْهُ وَ الْمُسَارِعِینَ إِلَیْهِ فِی قَضَاءِ حَوَائِجِهِ [وَ الْمُمْتَثِلِینَ لِأَوَامِرِهِ] وَ الْمُحَامِینَ عَنْهُ وَ السَّابِقِینَ إِلَى إِرَادَتِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْهِ اللَّهُمَّ إِنْ حَالَ بَیْنِی وَ بَیْنَهُ الْمَوْتُ الَّذِی جَعَلْتَهُ عَلَى عِبَادِكَ حَتْماً مَقْضِیّاً،

خدایا برسان به مولاى ما امام راهنماى راه یافته، قیام كننده به فرمانت كه درودهاى خدا بر او و پدران پاكش، از جانب تمامی مردان و زنان مؤمن، در مشرق ها زمین و مغرب هایش، همواری ها و كوه هایش، خشكی ها و دریاهایش، و از سوی من و پدر و مادرم، از درودها به گرانى عرش خدا و كشش كلماتش، و آنچه دانشش برشمرده، و كتابش به آن احاطه یافته، خدایا در صبح این روز و تا زندگی كنم از روزهایم، براى آن حضرت بر عهده ام، عهد و پیمان و بیعت تجدید مى كنم، كه از آن رو نگردانم، و هیچگاه دست برندارم.

خدایا مرا، از یاران و مددكاران و دفاع كنندگان از او قرار ده، و از شتابندگان به سویش، در برآوردن خواسته هایش، و اطاعت كنندگان اوامرش، و مدافعان حضرتش، و پیش گیرندگان بجانب خواسته اش، و كشته شدگان در پیشگاهش.

خدایا اگر بین من و او مرگى كه بر بندگانت حتم و قطعى ساختى حائل شد،

فَأَخْرِجْنِی مِنْ قَبْرِی مُؤْتَزِراً كَفَنِی شَاهِراً سَیْفِی مُجَرِّداً قَنَاتِی مُلَبِّیاً دَعْوَةَ الدَّاعِی فِی الْحَاضِرِ وَ الْبَادِی اللَّهُمَّ أَرِنِی الطَّلْعَةَ الرَّشِیدَةَ وَ الْغُرَّةَ الْحَمِیدَةَ وَ اكْحُلْ نَاظِرِی بِنَظْرَةٍ مِنِّی إِلَیْهِ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ وَ أَوْسِعْ مَنْهَجَهُ وَ اسْلُكْ بِی مَحَجَّتَهُ وَ أَنْفِذْ أَمْرَهُ وَ اشْدُدْ أَزْرَهُ وَ اعْمُرِ اللَّهُمَّ بِهِ بِلادَكَ وَ أَحْیِ بِهِ عِبَادَكَ فَإِنَّكَ قُلْتَ وَ قَوْلُكَ الْحَقُّ ظَهَرَ الْفَسَادُ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَیْدِی النَّاسِ فَأَظْهِرِ اللَّهُمَّ لَنَا وَلِیَّكَ وَ ابْنَ بِنْتِ نَبِیِّكَ الْمُسَمَّى بِاسْمِ رَسُولِكَ،

كفن پوشیده از قبر مرا بیرون آور، با شمشیر از نیام بركشیده، و نیزه برهنه، پاسخگو به دعوت آن دعوت كننده، در بین شهرنشین و بادیه نشین.

خدایا آن جمال با رشادت و پیشانى ستوده را به من بنمایان، و با نگاهى از من به او دیده ام را سرمه بنه، و در گشایش امرش شتاب كن و درآمدنش را آسان گردان و راهش را وسعت بخش و مرا به راهش درآور و فرمانش را نافذ كن و پشتش را محكم گردان، خدایا بدست او كشورهایت را آباد كن و بندگانت را توسط او زنده فرما، به درستى كه تو فرمودى و گفته ات حق است كه:فساد در خشكى و دریا، در اثر اعمال مردم نمایان شد، خدایا ولیّت، و فرزند دختر پیامبرت كه به نام رسولت نامیده شده،

حَتَّى لا یَظْفَرَ بِشَیْ ءٍ مِنَ الْبَاطِلِ إِلا مَزَّقَهُ وَ یُحِقَّ الْحَقَّ وَ یُحَقِّقَهُ وَ اجْعَلْهُ اللَّهُمَّ مَفْزَعاً لِمَظْلُومِ عِبَادِكَ وَ نَاصِراً لِمَنْ لا یَجِدُ لَهُ نَاصِراً غَیْرَكَ وَ مُجَدِّداً لِمَا عُطِّلَ مِنْ أَحْكَامِ كِتَابِكَ وَ مُشَیِّداً لِمَا وَرَدَ مِنْ أَعْلامِ دِینِكَ وَ سُنَنِ نَبِیِّكَ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ اجْعَلْهُ اللَّهُمَّ مِمَّنْ حَصَّنْتَهُ مِنْ بَأْسِ الْمُعْتَدِینَ اللَّهُمَّ وَ سُرَّ نَبِیَّكَ مُحَمَّداً صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ بِرُؤْیَتِهِ وَ مَنْ تَبِعَهُ عَلَى دَعْوَتِهِ وَ ارْحَمِ اسْتِكَانَتَنَا بَعْدَهُ اللَّهُمَّ اكْشِفْ هَذِهِ الْغُمَّةَ عَنْ هَذِهِ الْأُمَّةِ بِحُضُورِهِ وَ عَجِّلْ لَنَا ظُهُورَهُ إِنَّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعِیدا وَ نَرَاهُ قَرِیبا بِرَحْمَتِكَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.

براى ما آشكار كن، تا به چیزى از باطل دست نیابد، مگر آنرا از هم بپاشد و حق را پابرجا و ثابت نماید، خدایا او را قرار ده پناه گاهى براى ستمدیدگان از بندگانت و یاور براى كسى كه یارى براى خود جز تو نمى یابد و تجدیدكننده آنچه از احكام كتابت تعطیل شده  و محكم كننده آنچه از نشانه هاى دینت و روش هاى پیامبرت( درود خدا بر او و خاندانش) رسیده است، و او را قرار ده، خدایا، از آنان كه از حمله متجاوزان، نگاهش دارى، خدایا پیامبرت محمّد( درود خدا بر او و خاندانش) را به دیدار او و كسانى كه بر پایه دعوتش از او پیروى كردند شاد كن و بعد از او به درماندگى ما رحم فرما، خدایا این اندوه را از این امت به حضور آن حضرت برطرف كن و در ظهورش براى ما شتاب فرما، كه دیگران ظهورش را دور مى بینند و ما نزدیك می بینیم، به مهربانى ات اى مهربان ترین مهربانان.

سپس بعد از اتمام دعای عهد، سه بار بر ران خود دست مى زنى و در هر مرتبه مى گویى:

الْعَجَلَ الْعَجَلَ یَا مَوْلایَ یَا صَاحِبَ الزَّمَانِ

ترجمه فارسی دعای عهد,متن دعای عهد و ترجمه,دعای عهددعای عهد یکی از دعاهای شیعیان دوازده امامی است

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش