جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۰۰۰۰۴۰

نحوه خواندن نماز امام زمان (عج)

نماز امام زمان (عج),تصاویر از نماز امام زمان (عج),نماز امام زمان (عج) برای گرفتن حاجتنماز امام زمان (عج) شیوه‌ اقامه‌ متفاوتی، نسبت به نماز‌های روزانه، دارد
نماز امام زمان (عج) از نمازهای مستحبی شیعیان است. در آداب مسجد جمکران به خواندن این نماز توصیه شده است. این نماز را سید بن طاووس در دو کتابش نقل کرده و در یکی از آن ها، سند این نماز را یکی از توقیعات امام زمان بیان نموده است.

نماز امام زمان (عج)

در کتاب مفاتیح الجنان خواندن نماز امام زمان (عج) در شب جمعه برای اجابت دعای حاجت مندان سفارش شده است. مولایمانامام زمان (عج) فرمودند: مردم باید به این مکان رغبت کنند (بیایند) آنرا عزیز و بزرگ دارند و در این جا چهار رکعت نماز گذارند؛ دو رکعت برای تحیت و احترام مسجد که در هر رکعت یک مرتبه سوره «حمد» و هفت مرتبه سوره «اخلاص» و در هر رکوع و سجده ذکر آنرا هفت مرتبه بگویند. بعد از آن دو رکعت برای امام زمان صلوات الله علیه انجام دهند:

هركس را به خداى تعالى حاجتى پیش آید باید پس از نیمه شب جمعه غسل كند و به جایگاه نماز خود برود و دو ركعت نماز امام زمان (عج) بخواند، در ركعت اول وقتى كه به آیه «ایاك نَعْبُدُ وَ ایاك نستعین» رسید صد مرتبه آنرا بگوید.

سپس سوره (حمد) را به پایان برساند و یك مرتبه «توحید» بخواند و ركوع و دو سجده را به جا آورد، «سُبْحانَ رَبِّى العظیم وَ بِحَمْدِهِ» را در ركوع هفت مرتبه، «سُبْحانَ رَبِّى الاعلى وَ بِحَمْدِهِ » را در هر سجده هفت مرتبه بخواند و ركعت دوم را نیز به همین كیفیت به جا آورد و پس از پایان نماز امام زمان (عج) تسبیحات حضرت زهرا (س) خوانده شود بعد این دعا را بخواند، به درستى كه حق تعالى حاجت او را مستجاب مى سازد هر حاجتى كه باشد به جز آن كه حاجت او در قطع كردن پیوند خویشان باشد.

و دعای نماز امام زمان (عج) این است:

اَللّهُمَّ اِنْ اَطْعَتُكَ فَالْمَحْمِدَةُ لَكَ وَ اِنْ عَصَیْتُكَ فَالْحُجَّةُ لَكَ مِنْكَ الرَّوْحُ وَ مِنْكَ الْفَرَجُ سُبْحانَ مَنْ اَنْعَمَ وَ شَكَرَ سُبْحانَ مَنْ قَدَّرَ وَ غَفَرَ اللّهُمَّ اِنْ كُنْتُ عَصَیْتُكَ فَاِنّى قَدْ اَطَعْتُكَ فى اَحَبِّ الاَْشْیآءِ اِلَیْكَ وَ هُوَ الاْ یمانُ بِكَ لَمْ اَتَّخِذْ لَكَ وَلَداً وَ لَمْ اَدْعُ لَكَ شَریكاً مَنّاً مِنْكَ بِهِ عَلَىَّ لا مَنّاً مِنّى بِهِ عَلَیْكَ وَ قَدْ عَصَیْتُكَ یا اِلهى عَلى غَیْرِ وَجْهِ المُكابَرَةِ وَ لاَ الْخُروُجِ عَنْ عُبُودِیَّتِكَ وَلاَ الْجُحُودِ لِرُبُوبِیَّتِكَ وَلكِنْ اَطَعْتُ هَواىَ وَ اَزَلَّنىِ الشَّیْطانُ فَلَكَ الْحُجَّةُ عَلَىَّ وَ الْبَیانُ فَاِنْ تُعَذِّبْنى فَبِذُنُوبى غَیْرُ ظالِمٍ لى وَ اِنْ تَغْفِرْلى وَ تَرْحَمْنى فَاِنَّكَ جَوادٌ كَریمٌ.

خدایا اگر اطاعتت كردم، پس ستایش توراست، و اگر نافرمانى ات نمودم پس حجّت توراست، نسیم رحمت و گشایش از جانب توست، منزّه است كسى كه نعمت داد، منزّه است كسى كه تقدیر كرد و آمرزید، خدایا چنانچه نافرمانى ات كرده باشم، پس به یقین در محبوب ترین چیزها به نزد تو اطاعتت نمودم، و آن ایمان به توست، برایت فرزندى نگرفتم، شریكى نخواندم، این ایمان منّتى است از جانب تو بر من، نه از سوى من بر تو، نافرمانى كردم تو را اى معبود من نه از روى دشمنى، و نه از روى بیرون رفتن از بندگى ات، و نه از روى انكار ربوبیّتت، بلكه هواى نفسم را پیروى كردم، و شیطان مرا لغزاند، تو را بر من حجّت و بیان است، پس اگر عذابم كنى بخاطر گناهان من است، و تو ستمكار بر من نیستى، و اگر مرا بیامرزى، و به من رحم كنى به یقین تو بخشنده و بزرگوارى.

نماز امام زمان (عج) چگونه است,نماز امام زمان (عج),نماز امام زمان (عج) در شب جمعهآخرین مرحله ی نماز امام زمان (عج) اینست که به سجده رفته و صد بار صلوات فرستاده ‌شود

پس از این دعای نماز امام زمان (عج) تا نفس او وفا كند یا كریم، یا كریم را تكرار كند و پس از آن بگوید:

یا آمِناً مِنْ كُلِّ شَیْى ءٍ وَ كُلُّ شَیْى ءٍ مِنْكَ خآئِفٌ حَذِرٌ اَسْئَلُكَ بِاَمْنِكَ مِنْ كُلِّ شَیْى ءٍ وَ خَوْفِ كُلِّ شَیْى ءٍ مِنْكَ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تُعْطِیَنى اَماناً لِنَفْسى وَ اَهْلى وَ وَلَدى وَ سآئِرِ ما اَنْعَمْتَ بِهِ عَلَىَّ حَتّى لااَخافَ وَ لا اَحْذَرَ مِنْ شَیْى ءٍ اَبَداً اِنَّكَ عَلى كُلِّ شَیْى ءٍ قَدیرٌ وَ حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكیلُ یا كافِىَ اِبْراهیمَ نُمْرُودَ وَ یا كافِىَ مُوسى فِرْعَوْنَ اَسْئَلُكَ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَكْفِیَنى شَرَّ فلان بن فلان.

اى ایمن از هرچیز و هرچیز از تو هراسان و در حذر، از تو مى خواهم به ایمنى ات از هرچیز، و هراس هرچیز از تو، اینكه بر محمد و خاندان محمّد درود فرستى، و به من امان دهى، براى خود و خاندان و فرزندانم، و سایر چیزهایى كه به من عنایت كردى، تا هرگز از چیزى نهراسم و حذر نكنم، به درستى كه تو بر هرچیز توانایى، و خدا ما را بس است، و چه خوب كارگشایى است، اى كفایت كننده ابراهیم از نمرود، و اى كفایت كننده موسى از فرعون، از تو مى خواهم بر محمد و خاندان محمّد درود فرستى، و از من كفایت كنى شرّ فلان پسر فلان را.

و به جاى (فلان بن فلان) نام شخصى را كه از شرّ او مى ترسد، و نام پدرش را بگوید و از خدا بخواهد كه زیان او را دفع و وى را از او كفایت كند، به درستى كه حق تعالى گزند او را كفایت خواهد كرد انشاء اللّه تعالى و بعد از آن به سجده رود و حاجت خویش را بخواهد و به سوى حق تعالى زارى كند، به درستى كه مرد مؤمن و زن مؤمنه اى نیست، كه نماز امام زمان (عج) را بجا آورد و این دعا را از روى اخلاص بخواند، مگر اینكه درهاى آسمان براى او در برآمدن حاجاتش گشوده مى شود و در همان زمان و همان شب دعاى وی نسبت به هرگونه حاجتى كه باشد مستجاب مى شود و این به دلیل فضل و انعام حق تعالى بر ما و بر مردم است.

فضیلت نماز امام زمان (عج),نماز امام زمان (عج) در شب جمعه,نماز امام زمان (عج)نماز امام زمان (عج) در شب جمعه برای اجابت دعای حاجتمندان سفارش شده است

اثرات و فواید نماز امام زمان (عج)

در چند کتاب معتبر، اقامه ی نماز امام زمان (عج) در شب جمعه ها برای مشکل گشایی و برآورده شدن حاجات بزرگ سفارش شده است. به عنوان مثال در کتاب مفاتیح الجنان که از کتاب های بسیار معتبر ادعیه است بیان شده که از مرد و زن، هرکسی که این دعا را با خلوص نیت به درگاه خداوند مهربان بخواند و از صمیم قلب زاری کند، مطمئنا درهای آسمان برای برآوردن حاجاتش بر روی او باز خواهد شد. همینطور دور کردن چشم زخم و اثرات بد افراد خرابکار، از جمله اثرات نماز امام زمان (عج) است.

نماز امام زمان (عج) جزء عباداتی است که سند های نسبتا معتبری دارد. به عنوان مثال در دانش‌نامه امام مهدی (عج)، این نماز جزء نماز های معتبر و کارآمد معرفی شده است. بعد از این توضیحات، به این نتیجه می رسیم که نماز امام زمان (عج) از نماز های با سندیت به شمار می آید که برای رفع مشکلات و برآورده شدن حاجات، آمرزش گناهان و دفع شر بسیار مجرب است. در حکایت حسن بن مثله در ساخت مسجد جمکران، ثواب خواندن نماز امام زمان در این مسجد معادل خواندن آن در خانه خدا بیان شده است.

بیشتر بخوانید:

سند نماز امام زمان (عج)

سید بن طاووس (درگذشته به سال ۶۶۴ق) نماز امام زمان (عج) را در دو کتاب خود نقل کرده است: در کتاب جمال الاسبوع بدون ذکر سند در کتاب مهج الدعوات مستند به یکی از توقیعات امام زمان (عج) در کتاب کنوز النجاح، نوشته امین الاسلام طبرسی. سند این توقیع در کنوز النجاح چنین است: احمد بن الدَّربِی از خَزامَه از ابی عبدالله حسین بن محمد بزوفری از ناحیه مقدسه.

نماز امام زمان (عج),سند نماز امام زمان (عج),طریقه نماز امام زمان (عج)ثواب خواندن نماز امام زمان (عج) در مسجد جمکران معادل خواندن آن در خانه خداست

علامه مجلسی نیز در بحارالانوار ضمن حکایت حسن بن مثله و ساخت مسجد جمکران، نماز امام زمان (عج) را از کتاب تاریخ قم نقل می کند.

نماز امام زمان (عج)، نماز حاجت

دستور نماز امام زمان (ع) در دو جا آمده است: یکی در نماز حاجتی که از ناحیه مقدسه وارد شده و دومی در دستور نماز مسجد جمکران وارد شده است. در مهج الدعوات و البلد الامین توقیعی از ناحیه مقدسه به این مضمون گفته شده است: هرکس حاجتی از خدا دارد، شب جمعه پس از نیمۀ آن غسل کرده و این نماز را به جای آورد و بعد از آن، دعای خاص این نماز را خوانده و حاجت خود را از خدا بخواهد که همه حاجات او مستجاب خواهد شد.

سید بن طاووس در جمال الاسبوع گفته است پس از نماز امام زمان (عج)، دعای «الهی عَظُمَ البَلاء» خوانده شود. نویسندگان «دانش‌نامه امام مهدی» معتقد هستند این نماز و دعا هر کدام سند خود را داشته و ترکیب آن به اینصورت از طرف خود سید بن طاووس است.

تصاویر از نماز امام زمان (عج),نماز امام زمان (عج),نماز امام زمان (عج) برای گرفتن حاجتدور کردن چشم زخم و اثرات بد افراد خرابکار، از جمله اثرات نماز امام زمان (عج) است

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 21
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۲۰
غیر قابل انتشار: ۲۵
جدیدترین
قدیمی ترین
من حدود یک سال هست که توفیق خدای مهربون هر روز ظهر این نماز رو میخونم عالیه دوست دارم تا زنده ام این توفیق رو داشته باشم.
بسیار عالی ومجرب انشالله همه مون توفیق خواندن نماز امام زمان رو داشته باشیم اللهم عجل لولیک الفرج
❤❤❤❤❤❤
سلام خوش بع حالتون که فران بلدهستین بخوانید التماس دعا
بسیار عالی ومتعالی است انشاء الله مورد قبول الله جلهجواقع شود
❤❤❤❤❤عالی
خوببود
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش