ذکر امن یجیب
برای انسان های گرفتار، ایات فراوانی توصیه شده است و تمام قرآن و کلام ان به مانند معجزه ای عظیم در زندگی کاربرد دارد و روح انسان را دربرابر مشکلات و بلاهای سرسختانه، بردبار میکند. آیات و ادعیه بسیاری از جمله آیه أَمَّنْ یُجِیبُ برای نجات از مشکلات و درخواست حاجت از پروردگار معرفی شده است.
مضمون آیه امن یجیب
تاکید آیه أَمَّنْ یُجِیبُ بر روی عنوان پریشان می باشد؛ بدین دلیل که صادقانه بودن دعا یکی از شرائط اجابت دعا میباشد و انسان مضطری، دعایش حقیقی است که درمانده شده و به غیر خدا امیدی ندارد. فرد در این حالت فقط خدا را می خواند و خدا هم اجابت می کند.
تفسیر روایی آیه
بر اساس روایت نقل شده از امام صادق ( ع) که یک مصداق آیه امن یجیب را امام مهدی دانسته اند؛ صالح بن عقبه می گوید:نزول این آیه درخصوص قائم است. به خدا سوگند مضطر او است، هنگامی که دو رکعت نماز در مقام ابراهیم به جا می آورد و متوسل به خداوند متعال میشود که پروردگار، دعایش را مستجاب و ناراحتی هایش را رفع می کند و او را به عنوان خلیفه روی زمین قرار می دهد.
امام باقر علیه السلام درخصوص تفسیر آیه أَمَّنْ یُجِیبُ فرمود:و اللَّه لکأنی انظر الى القائم و قد اسند ظهره الى الحجر ثم ینشد اللَّه حقه… قال هو و اللَّه المضطر فى کتاب اللَّه فى قوله:أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوءَ وَ یَجْعَلُکُمْ خُلَفاءَ الْأَرْضِ:به خدا سوگند گویا من مهدى سلام الله علیه را مى بینم که پشت به حجر الاسود زده و خدا را به حق خود مى خواند… سپس فرمود:به خدا سوگند مضطر در کتاب اللَّه در آیه أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ… او است.
نحوه ختم دعای امن یجیب
هدف از ختم امن یجیب اینست که شما خداوند را مجیب و فریاد رس و دستگیر می یابید و خودتان را مصداق موجودی می بینید که مضطر و درمانده است و این آیه را به قصد امداد خداوند و جلب عنایت و نجات یافتن از گرفتاری و بلا براساس مضمون و محتوای آن می خوانید.
برای ختم آیه أَمَّنْ یُجِیبُ در یک مجلس، سفارش شده است که دوازده هزار مرتبه آیه" أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَكْشِفُ السُّوءَ وَ یَجْعَلُكُمْ خُلَفاءَ الْأَرْضِ أَ إِلهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِیلاً ما تَذَكَّرُونَ " را بخوانید و اگر به دلیل کمبود وقت نتوانید یک نفس، این ختم را بخوانید؛ می توانید با مشارکت دیگران آن را بخوانید و اگر نتوانید صد و بیست مرتبه در یک مجلس بخوانید که انشاءالله به مراد خود در آن هفته میرسید و دعایتان مستجاب میشود و در بعضی نسخ دو هزار مرتبه نیز وارد شده است.
جایگاه آیه در فرهنگ عمومی
از آیه امن یجیب در زبان عموم مردم به عنوان دعا یاد می شود و حتی رایج شده که مراسمی تحت عنوان ختم امن یجیب برگزار کنند. میرزا جواد ملکی تبریزی در خصوص آیه امن یجیب می گوید:سفارش شده تا انسان در زمان مواجهه با مشقات و سختی ها آیه امن یجیب را بخواند ولی فراموش نکنید که این آیه فاقد سبک و سیاق دعایی است و درصورتی که امامان، ارادۀ دعا از این آیه می کردند؛ آنرا به این شکل، قرائت می کردند: یا مَنْ یجیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ.
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 18
- 3
منتظر
۱۴۰۲/۱۰/۲ - ۱۰:۴۷
Permalink