احکام پوشش پا
هنگام نماز خواندن، پوشاندن پا تا مچ برای بانوان، واجب نیست؛ ولی در صورت خواندن نماز در حضور نامحرم، ملزم به پوشاندن این مقدار هستند. در چنین شرایطی، اگر بدون پوشیدن جوراب، این مقدار را بپوشانند؛ دیگر نیازی نیست که جوراب بپوشند.
حکم پوشش پا در هنگام نماز خواندن
خانم ها باید پاها را در مقابل نامحرم بپوشانند؛ مواضع استثنا برای پوشش خانم ها در حضور نامحرم، شامل« گردی صورت» و« دست ها تا مچ» می باشد؛ مشروط بر این که هیچ آرایش و زیوری نداشته باشند که جلب توجه کند.»
۱. زن باید حتما تمام بدن، حتى سر و موى خود را در موقع نماز بپوشاند ولى صورتش را صرفا به مقدارى بپوشاند كه در وضو شسته مى شود و لازم نیست که دستها تا مچ و پاها تا مچ پوشانده شود. زن باید براى اطمینان از درست پوشاندن مقدار واجب، مقدارى از اطراف صورت و قدرى پائین تر از مچ را هم بپوشاند. دقت کنید که هدف از پا در چنین شرایطی، پوشاندن همه انگشتان، کف، رو و پشت پا تا ساق می باشد.
۲. حکم پوشاندن رو و کف پا برطبق فتوای آیتالله مکارم شیرازی در زمان نماز خواندن اینست که الزامی به پوشاندن آن نیست مگر این که دربرابر نامحرم قرار گیرد. پس درصورتی نمازش صحیح است که به همین اندازه ساق پا و بالاتر از آنرا بپوشاند. پوشاندن تمام پای زن از نامحرم، واجب است؛ بنابراین اگر نامحرمی در هنگام نماز خواندن در آن مکان باشد باید کل پا را بپوشانید درغیر این صورت باید پاهایتان را تا مچ پا بپوشانید.
۳. در زمان نماز خواندن، پوشاندن كف پا مانند روی پا واجب نیست؛ البته به شرطی که نامحرم در آن مکان نباشد در غیر این صورت اگر نامحرم او را می بیند باید کف و روی پایش را بپوشاند.
- پوشاندن کف و روی پا از نامحرم در نماز یا غیر نماز، برطبق نظر آیتالله مکارم، واجب نیست؛ ولی با این وجود بهتر است که روی پا را از نامحرم بپوشانید. البته پوشاندن روی پا در زمانی واجب است که به قصد جذابیتش آن را نپوشانید و باعث جلب توجّه نامحرم یا منشأ فساد شوید.
- پوشاندن کف و روی پا و درون دست در حین نماز خواندن، بر طبق فتوای آیتالله بهجت، مستحب است.
۴. درواقع پوشیدن چیزی كه باعث توجه اجنبی از نظر رنگ یا شكل و یا نحوه پوشیدن شود و همچنین موجب فساد و ارتكاب حرام گردد؛ جایز نیست. زن ها نباید برطبق فتوای آیت الله بهجت، جورابهای نازك بدن نما بپوشند و علاوهبراین نباید در مقابل نامحرم، چنین جورابهایی بپوشند.
۵. بنابر نظر آیت الله خامنه ای، استفاده از جوراب سفید و یا رنگی در مقابل نامحرم به شرطی جایز است که نازک نباشد ولی با این وجود بهتر است که از پوششی استفاده کنید که توجه نامحرم را جلب نکند.
۶. پوشانیدن تمام پا برای زنان در مقابل نامحرم، واجب است و از این رو پوشیدن صندل بدون جوراب به این دلیل ، جایز نیست که پای شما دیده می شود.
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 12
- 5