پوشیدن لباس مردانه برای زنان و بلعكس
پوشش مردان و زنان در فرهنگ اسلامی با یکدیگر فرق دارد ولی این پوشش باگذر زمان دچار تغییرات اساسی شده است. اکنون شباهتهای بسیاری در نوع پوشش وجود دارد که میتوان به صراحت گفت که لباس مردان و زنان، بالعکس شده است؛ یعنی مردان، لباس زنان را می پوشند و زنان به پوشیدن لباس مردان، نیز تمایل دارند و احتمال تاثیر گذاشتن این اتفاق در روحیه آنان بسیار زیاد است. پوشیدن لباس ابریشم برای مرد، درصورتی حرام است که ابریشم خالص باشد وگرنه چنین لباسی برای زن، بلامانع است.
احکام پوشیدن لباس مردانه برای زنان و بلعكس
در ادامه با نظر مراجع تقلید درمورد پوشیدن لباس زنانه برای مرد و لباس مردانه برای زن و نماز خواندن با چنین لباسی، اشنا شوید:
- آیت الله خامنه ای:
پوشیدن لباس مختص مرد برای زن و برعكس( در خارج از منزل)، طبق فتوای آیت الله خامنه ای حرام است ولی مرد یا زن می توانند با آن نماز بخوانند.
- آیت الله مكارم شیرازی:
طبق نظر آیت الله مكارم، احتیاط اینست كه مرد، لباس مخصوص زنان و زن، لباس مخصوص مردان را نپوشد ولى نماز خواندن با چنین لباسی بلامانع است.
- آیت الله سیستانی:
آیت الله سیستانی میفرماید که مردان می توانند لباس زنانه بپوشند و زنان نیز می توانند لباس مردانه بپوشند و نماز خواندن با چنین لباسی باطل نمیشود ولی بنابر احتیاط واجب، جایز نیست که مرد، خود را به شکل زن در آورد و همچنین برعكس.
- آیت الله شبیری زنجانی:
اگر مرد، لباس زنانه و زن، لباس مردانه را به عنوان لباس عادی بپوشد، واجب حرام است ولی زن یا مرد می تواند با چنین لباسی نماز بخواند. مرد، بنابر احتیاط مستحب نباید لباس زنانه بپوشد و زن نیز نباید لباس مردانه بپوشد، خصوصا زمانی که نماز میخواند.
- حضرت آیةالله العظمی خوئی:
طبق نظر حضرت آیةالله العظمی خوئی، پوشیدن لباس زنانه توسط مرد و همچنین پوشیدن لباس مردانه توسط زن به شرطی كه زیّ خود قرار دهد، حرام است و درصورت نماز خواندن با آن لباس، بعید نیست که نمازش باطل شود.
- حضرت آیةالله العظمی تبریزی:
مردی که لباس زنانه بپوشد و زنی که لباس مردانه بپوشد و با آن لباس، نماز بخواند نمازش صحیح است.
- آیت الله وحید خراسانی:
آیت الله وحید خراسانی می فرماید که پوشیدن لباس زنانه توسط مرد و همچنین پوشیدن لباس مردانه توسط زن به شرطی كه زیّ خود قرار دهد، بنابر احتیاط واجب حرام است و نماز خواندن با آن صحیح نیست.
- حضرت آیةالله العظمی مظاهری:
حکم پوشیدن لباس زنانه توسط مرد و همچنین پوشیدن لباس مردانه توسط زن به شرطی كه زیّ خود قرار دهد، حرام است. بنابراین می توانید چنین لباسی را بطور موقّت در تعزیه ها بپوشید و اشکالی ندارد که زن برای دفع سرما، لباس مرد را بپوشد و درمجموع، نماز خواندن با چنین لباسی، صحیح است.
- حضرت آیةالله العظمی بهجت:
حکم پوشیدن لباس مخصوص زنان برای مرد و همچنین پوشیدن لباس مخصوص مردان برای زن برطبق فتوای حضرت آیةالله العظمی بهجت، حرام است. اگرچه حرام بودن تا موقعی كه داخل در لباس شهرت نباشد، مورد تأمل است؛ و نیز تزیین هریك از مرد و زن به زینت دیگری، حرام است. به لباسی كه جنس یا رنگ یا نحوه برش و دوختش، خلاف شأن و زیّ پوشنده لباس باشد؛ لباس شهرت میگویند.
- حضرت آیةالله العظمی وحیدخراسانی:
اگر مرد، لباس زنانه و زن، لباس مردانه بپوشد در صورتی حرام است که آنرا زیّ( پوشش) خود قرار دهد. لذا ستر عورت با آن در نماز بنابر احتیاط، موجب بطلان است.
- حضرت آیةالله العظمی فاضل لنکرانی:
بنابر احتیاط واجب، نظر حضرت آیةالله العظمی فاضل لنکرانی اینست كه مرد نباید لباس زنانه بپوشد و زن نباید لباس مردانه بپوشد یعنى لباس مردان بگونه ای نباشد كه بگویند لباس زنانه پوشیده است و بالعكس. بنابراین صرفا پوشیدن دمپایى زنانه برای مردان، بلامانع است و بالعكس. طبق فتوای حضرت آیةالله العظمی فاضل لنکرانی، نماز خواندن با چنین لباسی اشكال ندارد.
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 16
- 2