حکم شرعی تماس بدن با اسماء جلاله
حکم شرعی تماس بدن با اسماء جلاله یکی از موضوعاتی است که در حوزهٔ دین و عقاید مذهبی بسیار مورد توجه قرار میگیرد. این موضوع پیرامون حکم و احترام به نامها و صفات الهی در اسلام بحث میشود. اسماء جلاله به نامهای خداوند اشاره دارد که در قرآن کریم و روایات اسلامی آمده است. مسئلهٔ تماس بدن با اسماء جلاله در دایرهٔ بحثهای شرعی و فقهی قرار گرفته و مورد بحث و بررسی علما و محققین دینی قرار گرفته است.
تاریخچه اسماء جلاله در اسلام
در اسلام، خداوند با اسماء و صفاتی مانند "الرحمن"، "الرحیم"، "القدوس"، "الملک" و ... شناخته میشود. این اسماء جلاله نشاندهندهٔ صفات الهی و نامهایی هستند که خداوند را توصیف میکنند و قدرت و عظمت او را بیان میکنند. اسماء جلاله در قرآن کریم به طور مکرر ذکر شده و روایاتی نیز دربارهٔ آنها در کتب احادیث وجود دارد.
تعریف اسماء جلاله
اسماء جلاله، نامهای بزرگ و متعالی خداوند هستند که بیانگر صفات ذاتی و صفات فعلی او میباشند. صفات ذاتی خداوند، صفاتی هستند که همیشه و بدون هیچگونه تغییری همراه او هستند، مانند:
علم، قدرت، حکمت، رحمت، و غیره. صفات فعلی خداوند، صفاتی هستند که خداوند در خلقت و تدبیر جهان از آنها استفاده میکند، مانند: آفرینش، برکت، هدایت، و...
مفهوم حکم شرعی تماس بدن با اسماء جلاله
مفهوم حکم شرعی تماس بدن با اسماء جلاله به تعامل بدنی با نامهای الهی اشاره دارد. برخی از محققین دینی با توجه به آیات و روایات موجود، اجازهٔ تماس بدنی با اسماء جلاله را مورد قبول قرار میدهند، در حالی که دیگران این عمل را نامناسب و غیراخلاقی میدانند. این مسئله بستگی به تفسیر و دیدگاه هر محقق و عالم دینی دارد.
احترام به اسماء جلاله در عبادات
در عبادات اسلامی، احترام به اسماء جلاله بسیار مهم است. مسلمانان در نمازها، تسبیحات، قرآن خوانی و دیگر عبادات خود از اسماء جلاله استفاده میکنند. آنها با ذکر این نامها، خداوند را تمجید و تشکر میکنند و از این طریق ارتباط بیشتری با او برقرار میکنند. اما در این مورد باید توجه داشت که احترام و تواضع در این عمل بسیار مهم است و هرگونه تعامل بدنی باید با نیت پاک و احترام به خداوند انجام شود.
تماس بدن با اسماء در احکام اسلامی
عظام امام، بهجت، خامنه اى، صافى و نورى از جمله افرادی هستند که لمس اسماء متبرکه را با هر زبان و کیفیتی که نوشته شده باشند، بدون وضو جایز نمی دانند.
آيات عظام تبريزى، سيستانى، مكارم و وحيد از جمله افرادی هستند که لمس اسماء متبرکه را به هر زبان و کیفیتی که نوشته شده باشند، بنابر احتیاط واجب و بدون وضو جایز نمی دانند.
آية اللّه فاضل: كسى كه وضو ندارد، بهتر است اسماى بارى تعالى را ـ به هر زبان و كيفيتى كه نوشته شده باشد ـ مس نكند.
همه مراجع اعلام کرده اند که فرد بدون غسل جایز نیست به اسماء متبرکه دست بزنند.
رعایت ادب در تماس با اسماء جلاله
در هر صورت، بهتر است در هنگام تماس با اسماء جلاله، رعایت ادب و احترام را در نظر بگیریم. به این معنا که هنگام تماس با این اسماء، با طهارت و وضو باشیم، با ادب و احترام صحبت کنیم، و از هرگونه سوء استفاده از این اسماء خودداری کنیم.
گردآوری: بخش استفتائات و احکام سرپوش
- 17
- 6