حکم شرعی دیدن فیلم مبتذل
غریزه جنسی به عنوان قدرتمند ترین نیاز و غریزه انسان شناخته میشود. نیاز جنسی از نیازهایی به شمار میرود که باید مانند نیاز به آب و غذا به روش صحیح ارضا شود. هم زمان با بلوغ جنسی، نیاز جنسی هم در انسان شکل میگیرد و در همین زمان برای نظامند کردن این نیاز فطری و غریزی به قوانینی نیاز داریم. همانگونه که باید از راه حلال و غذاهای مفید، نیاز به غذا را برطرف کرد؛ غریزه جنسی هم باید از راههای صحیح ارضا شود.
مشاهده تصاویر و فیلم های غیراخلاقی، طبق نظر فقها و علمای دینی در صورت تحریک و شهوت انگیز شدن، حرام است. سؤالاتی که ممکن است برای بسیاری از افراد در خصوص حکم شرعی تماشای فیلم های مبتذل و غیراخلاقی ایجاد شود، عبارتست از:آیا تماشای این فیلم ها به قصد یادگیری اعمال زفاف مجاز است؟ اگر دیدن فیلم های مبتذل هیچ اثر سوئی بر فرد نداشته باشد چطور؟ دیدن فیلم هایی با تصاویر زنان و مردان عریان یا نیمه عریان همراه با همسر مجاز است یا خیر؟ ما به این سوالات طبق احکام و استفتائات مراجع عظام تقلید پاسخ می دهیم.
* حکم نگاه کردن به تصویر زن نامحرم، مثل نگاه کردن به خود زن نامحرم نیست، بنابراین اگر بیننده بدون هیچ لذّتی به زن نگاه کند و ترس از به گناه نباشد و تصویر زن مسلمان ناشناس را ببیند، اشکال ندارد و احتیاط واجب آن است که به تصویر زن نامحرم که از تلویزیون بطور مستقیم پخش میشود، نباید نگاه کرد ولى اگر ریبه و خوف افتادن به گناه در پخش غیرمستقیم تلویزیونى نباشد، می توان آن را نگاه کرد.
* برنامه های ماهواره هاى غربى و همچنین برنامه هاى تلویزیونى بیشتر دولتهاى مجاور، محتوایی نظیر افکار گمراه کننده و تحریف حقایق و لهو و فساد را اموزش میدهند و غالباً مشاهده ی آن ها، شما را دچار گمراهى و فساد و ارتکاب کارهاى حرام مىکند، به همین خاطر نباید چنین برنامه هایی را دید.
* حضور در سینما و تماشای فیملها با شهوت که محتوایش فاسد و عریان باشد، حرام است و همچنین اگر بیننده بدون شهوت نگاه کند و به موسیقی هایی گوش کند که برای مجالس لهو و لعب و خوشگذرانی مناسب است، بر اساس نظر فقها حرام می باشد.
* اگر بیننده به قصد ریبه به تصاویر مستهجن نگاه کند و یا انسان بداند که تماشای این فیلم، شهوت او را تحریک مى کند و یا ترس از مرتکب شدن به گناه و فساد را داشته باشد، در این صورت نگاه کردن به آن ها حرام است و اگر دیدن این تصاویر موجب تسکین مقداری از شهوت انسان شود و بخاطر آن به حرام دیگرى نیفتد، مجوّز ارتکاب فعلى که شرعاً حرام است، نمىباشد.
* چنانچه انسان یا خانواده اش در اثر تماشای فیلم های مبتذل خارجی یا سریال ها که در آن خانم های بی حجاب بازی می کنند؛ به فساد کشیده شوند، جایز نیست و از این رو نباید به آن ها نگاه کند؛ ولی برنامه هایی که موجب فساد نمی شود، جایز است.
* مشاهده فیلم های ایرانی از سیمای جمهوری اسلامی ایران برای افردی که در داخل یا در خارج هستند؛ در صورتی جایز است که دارای صحنه و آهنگ های نامشروع نباشد وگرنه نباید چنین فیلم هایی را تماشا کرد و در مورد فیلم های خارجی در صورتی جایز است که صحنه های نامشروع سانسور شود.
* اگر در جشنهاى شادى حاضر شوید و فیلمبردارى مجالس مردان توسط مردان و از مجالس زنان توسط زنان انجام شود به شرطی که به گوش دادن به غنا یا موسیقى حرام و یا ارتکاب هر عمل حرام دیگر نیاز نباشد، بدون مانع است درحالیکه اگر فیلمبردارى از مجالس زنان توسط مردان یا مجالس مردان توسط زنان به نظر کردن به ریبه یا مفاسد دیگر نیاز باشد، جایز نیست و همچنین اگر از موسیقى مطرب لهوى که در مجالس لهو و گناه به کار رفته برای فیلمها استفاده شود، حرام است.
* گوش دادن به موسیقی مناسب مجالس لهو وهم چنین نگاه به فیلمهای هندی همراه با موسیقی صحنه های عشقی خشونت و فساد که سبب افتادن در حرام می شود طبق نظر فقها جایز نیست.
* مجموعه ای از برنامه های اجتماعی در تلویزیونها یا کانالهای پخش مستقیم ماهوارهای نمایش داده میشود که مسائل اجتماعی جامعه غربی را بیان می کند و افکار فاسدی نظیر تشویق به اختلاط زن و مرد و ترویج روابط نامشروع را ترویج می دهد، به طوریکه این برنامه ها اثرات سوئی در برخی از مؤمنین داشته است. اگر بیننده از روى لذّت و یا خوف تأثیرپذیرى و فساد، به این برنامه ها نگاه کند، جایز نیست. ولى چنانچه به منظور نقد و آگاه سازی مردم از خطرات و نکات منفى آن ها مشاهده شود و براى کسى که اهلیّتش را دارد و از عدم تاثیرگذاری برنامه ها بر خودش خاطرجمع است که دچار فساد نمىشود، اشکال ندارد؛ البته درصورت وجود مقرّرات، باید آن ها را رعایت کند.
* اگر فیلمهای سینمائی و شبکه های تلویزیونی شامل مقاطع لخت و کارهای منکر یا فساد شود، دیدن آن ها جایز نیست و حرام است.
* استفاده افراد از برنامه های ماهواره ای حتی در صورت خوب بودنش جایز نیست و برنامه هایی که ظاهراً خوب یا بی ضرر است؛ بیننده را به سمت برنامه های فاسد، سوق می دهد. نیرنگ دشمنان اسلام اینست که فساد را در میان مسلمانان، نشر دهند؛ به همین خاطر مسلمانان نباید از این حیله ها غافل شوند.
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 8
- 9
زمستون
۱۴۰۲/۳/۹ - ۲۲:۴۵
Permalink