چکیده ای از بیوگرافی شهید حسن صوفی
نام:حسن صوفی
زاده:سوم آذر ۱۳۴۱
زادگاه:همدان
ملیت:ایرانی
شهادت:۲۶ اسفند ۱۳۶۳
تحصیلات:دیپلم
بیوگرافی شهید حسن صوفی
حسن صوفی، متولد سوم آذر ۱۳۴۱ در همدان می باشد. او در خانواده ای مذهبی پرورش یافت. فعالیت های اصلی حسن و سایر برادران و خواهرانش در دوران کودکی و نوجوانی بدین صورت بود که در هیأت های حسینی و کلاس های اموزش قرآن و احکام شرکت میکردند؛ چون پدر و مادرشان به موضوعات معنوی و مذهبی، اعتقادات عمیقی داشتند. روح و جان حسن، پس از شرکت در هیأت ها و جلسات، با مکتب امام حسن مجتبی( ع) و قیام عاشورای حسینی( ع) اشنا شد.
ویژگی های اخلاقی شهید حسن صوفی
از خصوصیات شهید حسن صوفی می توان به اخلاق بسیار خوب و متانت و ادب بالای او اشاره کرد. او کارهای خداپسندانه انجام میداد و به دیگران کمک میکرد. وی نیز به پدر و مادر و سایر افراد خانواده در امور خانه نیز کمک می کرد.
تحصیلات شهید حسن صوفی
شهید حسن صوفی به جهت تحصیل در سن شش سالگی به مدرسه رفت و توانست مدرک دیپلم خود را با موفقیت بگیرد. درسال پایانی تحصیلات متوسطه، معدل نمرات او نوزده بود.
فعالیت های شهید حسن صوفی
شهید حسن صوفی پس از گرفتن مدرک دیپلم خود، مشغول به انجام فعالیت های اجتماعی و حل مشکلات مردم بود؛ به گونه ای که فرصتی برای تحصیل در دانشگاه پیدا نکرد و همچنین سال های نوجوانی و جوانی وی هم زمان با روزهای پر شور و شعف انقلاب سپری شد.
شهید حسن صوفی، پس از ملحق شدن به صف انقلابیون در راهپیمایی ها و تظاهرات شرکت میکرد و همچنین از برنامه ریزان حرکت های انقلابی در همدان محسوب میشد. او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عضو بسیج مستضعفین شد و سپس عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۰ گردید. از زمانی که شهید حسن صوفی وارد نیروی عظیم و نوپای سپاه پاسداران شد؛ به کرمانشاه اعزام شد تا دوره های اموزشی تخصصی را در آن جا بگذراند.
شهید حسن صوفی بعنوان ارزیاب پادگان شهدای کرمانشاه به دلیل توانایی برنامه ریزی بالا و نظم و کاردانی در امور محوله، انتخاب شد و مسئولیت واحد ارزشیابی این مرکز اموزشی را پس از گذشت مدتی به عهده گرفت. سپس مسئولیت اداری و سازمان دهی تیپ ویژه شهدا را به درخواست مسئولان سپاه منطقه ۷ بر عهده گرفت.
حسن صوفی در این مدت بخاطر عملکردش مورد توجه فرماندهان و یگان های برنامه ریزی اجرایی و عملیاتی سپاه قرار گرفت. او پس از ساماندهی تیپ ویژه شهدا، با سمت مسئول اداری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همدان به زادگاه خود بازگشت و خدمت خود را ادامه داد. زمانی که حسن صوفی در سپاه همدان، حضور داشت؛ طرح های خلاقانه ای را اجرا کرد و همچنین طرح ها و بخش هایی در سپاه استان راه اندازی گردید که بعضی از آن طرح ها هنوز قابل اجراست.
یک سال بعد، شهید حسن صوفی در همدان، فرماندهی بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را برعهده گرفت. او خدمات ارزنده و شایسته ای را در این مسئولیت مانند گذشته از خود نشان داد و با وجود داشتن مسئولیت امور اداری تیپ ویژه شهدا که مجوز ورود به خط مقدم را نداشت؛ در نقش فرماندهی دلاور در زمان عملیات های رزمندگان اسلام در مناطق غرب و جنوب، ظاهر می شد و نقش ارزنده ای در خط مقدم جبهه و هدایت نیروها داشت.
شهید حسن صوفی نیز حضور مؤثر و فعالی در عملیات ها و مناطق عملیاتی مختلف داشت که از آن ها می توان به دربندیخان عراق، والفجر ۲، والفجر ۵ و میمک اشاره کرد.
شهادت شهید حسن صوفی
شهید حسن صوفی در تاریخ ۲۶ اسفند ماه ۱۳۶۳ و در زمان انجام عملیات بدر در جبهه های جنوب بهمراه بسیجیان و رزمندگان به مقابله با تانک های دشمن برخواست و پس از ۱۹ ساعت درگیری به مقام والای شهدات در شرق دجله نائل آمد.
وصیتنامه شهید حسن صوفی
بسم الله الرحمن الرحیم
اینجانب حسن صوفی فرزند محمد علی, شماره شناسنامه ۴۶۷ متولد ۱۳۴۱، لازم دیدم که این وصیتنامه را در آستانه عزیمتم به میدان عمل بنویسم.
انشاء الله که توفیق حاصل شود و به دیدار دوست بروم؛ بدین دلیل كه در زمانی که در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت میکردم؛ دنیا را به شکل آزمایشگاهی دیدم که چون ازمایش می كنند باید تلاش بیشتری داشته باشیم و هیچ چیزی موجب رضایت من نمیشود و هیچ مقصدی به غیر از مطلب اصلی، مرا قانع نمی كند.
گاهی اوقات باید در پشت جبهه به دلیل ضرورت كاری، حضور داشته باشم، با این که از نظر من ضروری بود ولی دلم جای دیگر بود و روح من با غیر جبهه ناسازگار بود.
در هر حال، قبل از بیان مطلب فرعی باید در مورد مسائل زندگانی ام بگویم. پدر و مادرم برای من، زحمت های فراوانی كشیده اند و متأسفانه كارهای سپاه به من اجازه نمی داد که آن ها را بمدت چند روز به زیارت ببرم، ولی درخواست من از برادر عزیز و سرور گرامیم اینست که ترتیبی دهد تا مادرم سالیانه یكبار به زیارت برود. همچنین از خداوند سبحان و والدینم به خاطر عدم ادای دینم نسبت به پدر و مادرم، تقاضای بخشش دارم.
بنده هیچگونه نفعی در مدت خدمتم در سپاه به این نهاد خون بار و جوشیده از خون نداشته ام و بعد از رحلتم، هیچگونه چشم داشتی ندارم. از پدر و مادرم، خواهران و برادرانم تقاضای عفو دارم.
خواهش من از مادر عزیزم و خواهرانم و سایر اقوام اینست که حجاب اسلامی را بطور کامل رعایت کنند. از عباس و جعفر و سعید می خواهم که وقتی به سن قانونی رسیدند؛ در جنگ یا غیر جنگ در جبهه های دفاع از انقلاب، شرکت کنند.
تقاضایم از پدر و مادرم اینست که هیچگونه غم و اندوهی بخاطر نبودن من نداشته باشند و دعا در حق سلامتی پیامبر زمانمان و بنمایند.
از پدر و مادرم می خواهم وقتی که شهید شدم؛ به جای مراسم عزا با سینه ی ستبر و روحیه باز، جشن بگیرند و از خدا بخاطر نعمتش به خانواده ما سپاسگذاری كنند.
همچنین اعلام کنید در مراسم که مسأله اصلی جنگ است و آرزو داشتم خانواده شهدا و مفقودین، پیروزی اسلام بر كفر صدامی را ببینند كه انشاء الله به وقوع خواهد پیوست.
از پدر و مادرم تمنا دارم که خواندن دعای كمیل و نماز جمعه را ترك نكنند و در مراسم عزاداری امام حسین( ع) و ائمه اطهار شرکت كنند و بچه ها را برای شركت در مراسم ترغیب كنند، به این دلیل كه توسل به امام حسین( ع) رمز پیروزی ماست.
زمانی كه بنیاد شهید وسایل رفاهی را در اختیار خانواده ها میگذارد، شما به هیچ وجه این وسایل را نگیرید و بنده حاضر نیستم دولت جمهوری اسلامی كه به عنوان دولت مستضعفین است، به هیچ وجه تحت فشار قرار گیرد.
اللهم الرزقنی توفیق الشهاده فی سبیلك ۲۵/۱۲/۶۲ساعت ۵/۷ بعدازظهر
حسن صوفی
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 15
- 2