شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۰۲۱

بیوگرافی سردار اروند و فرازی از وصیتنامه اش (+ تصاویر)

سردار اروند,بیوگرافی شهید سردار اروند,عکس های سردار اروندسردار اروند به نماز اول وقت بسیار اهمیت می داد
شهید حاج قاسم سلیمانی، لقب سردار اروند را به یکی از شهدای دفاع مقدس به نام حسن یزدانی راد داده است. نماز اول وقت برای این شهید، بسیار مهم بود به گونه ای که در هر وقت و هر جایی که بود؛ نماز اول وقتش را می خواند.

چکیده ای از بیوگرافی شهید سردار اروند

نام:حسن یزدانی راد

نام پدر :اکبر

تاریخ تولد :۱۳۴۸

تاریخ شهادت :۴/۱۲/۱۳۶۴

زادگاه :کرمان

محل شهادت :مشهد مقدس

بیوگرافی شهید سردار اروند

زمان و محل تولد شهید حسن یزدانی به سال۱۳۴۸ و شهر كرمان برمیگردد. او بهمراه خانواده اش در سال ۱۳۵۹ به شهر قم رفت و سپس در اواخر سال۱۳۶۰، به كرمان برگشت و به قصد تحصیل علوم دینی در سن ۱۲ سالگی به حوزه علمیه كاشان رفت.

فعالیت های شهید سردار اروند

سردار اروند که آگاهی کاملی نسبت به شرایط روز و حمله ارتش بعثی به ایران داشت؛ در تابستان سال ۱۳۶۰ به کرمان آمد و درخواست او از پدرش، شرکت در جبهه های نبرد حق علیه باطل بود ولی پدرش چنین درخواستی را نپذیرفت و در جواب به او گفت که الان باید درس بخوانی. سردار اروند، فرموده ی امام را برای پدرش شرح داد :هر کس توانایی رفتن به جبهه را دارد، باید برود. پدرش نیز گفت:بهتر است که در این زمان ، درس و حوزه را ادامه دهی و بیشتر به خواندن احادیث محمد و آل محمد مشغول شوی. اما او به خاطر اشتیاق زیاد برای رفتن به جبهه و نبرد با مزدوران بعثی به پدرش اصرار کرد و سرانجام او را راضی کرد و به مناطق عملیاتی اعزام شد.

او در زمان حضور در جبهه های نبرد حق علیه باطل به لشکر ۴۱ ثارالله ملحق شد و بخاطر هوش بالایی که داشت با صلاح دید فرماندهان در واحد اطلاعات عملیات لشکر ۴۱ ثارالله عضو شد و به عنوان مسئول محورهای شناسایی مناطق عملیاتی انتخاب گردید.

سردار اروند,بیوگرافی شهید سردار اروند,شهید حسن یزدانیسردار اروند يکي از شهداي دفاع مقدس بود

سردار اروند بهمراه شهید محمدحسین یوسف الهی، عملیات لشکر ۴۱ ثارالله عملیات های شناسایی را در واحد اطلاعات به خوبی انجام می داد. طبق گفته ی همرزمانش، وقتی که او موقعیت را در جلسات، تشریح میکرد به قدری دقیق و سنجیده سخن می گفت که فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله به نام حاج قاسم سلیمانی، کار را بر روی گزارش او انجام می داد.

سردار اروند در عملیات والفجر ۸ و نحوه ی شهادت سردار اروند

در بهمن ماه ۱۳۶۴ عملیات مهم و با ارزش والفجر ۸ اجرا شد اما تلاطم های بسیار امواج اروند رود ، مانع بزرگی بر سر راه اجرای عملیات بود. حسن توانست به عنوان یک فرد باهوش، یک روش کاربردی و استراتژیک طراحی کند و ۳۰ بار از اروند رود عبور کند و خطوط دشمن را شناسایی کند.

شهید حسن یزدانی در کنار سایر رزمندگان، شب عملیات والفجر ۸ به آب می زند و با شنا کردن از عرض اروند رود می گذرد. آب اروند رود در آن شب، بسیار متلاطم و خروشان بود ولی رزمندگان، نام حضرت زهرا( س) را با صدای بلند تکرار می کنند تا خود را به خطوط دشمن برسانند.

حسن و همرزمانش با قدرت به طرف ساحل دشمن، شنا می کند. نخستین نفری که به ساحل دشمن رسید و به رزمندگان نگاه کرد؛ سردار اروند بود که فریاد زد حضرت زهرا( س) را دیدید که چگونه بچه های اسلام و قرآن را از امواج سهمگین نجات داد.

یکی از چند عملیات بزرگ ایران، عملیات والفجر ۸ بود که از روز ۲۰ بهمن ماه سال ۱۳۶۴ آغاز شد و اتمام این عملیات در تاریخ ۲۹ فروردین سال ۱۳۶۵ بود. رزمندگان بسیاری از نیروهای اطلاعات در این بین شهید شدند. دشمن بعثی مقر اطلاعات در ۲۳ بهمن ۱۳۶۴ عملیات را شناسایی کرد و آن جا را با بمباران شیمیایی هدف قرار داد. حسن، پس از شنیدن این خبر برای نجات جان رزمندگان، سریعا خود را به آن جا رساند که گازهای شیمیایی در حین انجام این عملیات، وارد بدنش شد و شیمیایی شد.

در این زمان ، شهید حسن یزدانی را فورا به بیمارستان امام رضا( ع) در مشهد منتقل و بستری کردند تا بهبود پیدا کند ولی یازده روز پس از آن در تاریخ ۲۴/۱۱/۶۴ به علت عوارض بسیار گازهای شیمیایی به درجه ی شهادت نائل آمد. پیکر این شهید در بهشت رضای شهرستان مشهد دفن شده است.

سردار اروند,زندگینامه سردار اروند,عکس های سردار اروندسردار اروند در عملیات والفجر ۸ بشهادت رسید

سخنان شهید حاج قاسم سلیمانی درباره شهید حسن یزدانی

شهید یزدانی از نظر سردار سپهبد پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی، فاتح اروند و عملیات والفجر ۸ میباشد و اظهارات قاسم درباره او چنین است:حسن در عملیات والفجر ۸ به عنوان یک طلبه ۱۷ ساله و قهرمان محسوب میشد. این طلبه قوی الروح توانست به صورت داوطلبانه از اروند عبور کند. او همچنین به عنوان پیش نماز لشکر شناخته میشد و در اروند با این که یک رودخانه وحشی محسوب میشود ، ۳۰ مرتبه شنا کرد و بسوی دشمن رفت و پس از شناسایی آن ها، برای لشکرش اطلاعات آورد. پس از شهادت او، فکر ما درگیر این مسأله شده که آیا حسن به سن تکلیف رسیده بود که ما نماز جماعت هایی را پشت سرش خواندیم؟

بیانات همرزم دیگر حسن یزدانی درباره ویژگی های او به این شرح میباشد :گاهی اوقات حسن مریض می شد و تب میکرد ، در چنین مواقعی برنامه ریزی ما این بود که بدون حسن به شناسایی برویم، به او می گفتیم که استراحت کند تا زود خوب شود اما او در زمان حرکتمان، جلوتر از ما آماده رفتن است و رفتارش بگونه ای بود که اصلاً مریض و تب دار نیست.

شجاعت و دلاوری حسن یزدانی، به گفته ی محمد مهدی زند اینگونه بود:هدایت نیرو های خط شکن، سعادت بزرگی محسوب میشد که هر کسی نمیتوانست چنین کاری را انجام دهد. حسن یزدانی با برادر متصدی در شب عملیات والفجر ۸ بعنوان نخستین گروه خط شکن از اروند عبور کرد و موفق به شکست خط دشمن گردید.

فرازی از وصیت نامه شهید سردار اروند

مادرم برای تو نویدی را دارم و آن اینست كه یقینا خدای بزرگ، فرزندت را قبول خواهد كرد و این برای تو نویدی بس مهم است كه می توانی مانند مادران شهید در صحرای محشر، سربلند باشی و توسط پیامبر و ائمه تحسین شوی و تو ای خواهرم از تو می خواهم كه وقتی من شهید شدم، زینب وار در خط امام، گام برداری و دچار غفلت در راه اسلام نشوی و تربیت فرزندانت بگونه ای باشد كه بتوانند در آینده مولایمان حسین را بطور حقیقی بشناسند و جان و سرشان را در راه او تقدیم كنند.

سردار اروند,بیوگرافی شهید سردار اروند,وصیت نامه شهید سردار اروندسردار اروند اولین کسی بود که پیشتاز و داوطلب عبور از اروند بود

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش