در پی انتشار پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران برای واگذاری کتابخانههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کتابخانههای عمومی کشور، این موضوع واکنشهای گستردهای را برانگیخته است.
جلوی فاجعه را بگیرید
علی میرزایی، مدیر اسبق کتابخانههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سردبیر مجله نگاه نو درباره این تصمیم به هممیهن گفت:«من از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۹ در کانون کار کردم و کتابی نوشتم درخصوص «کانون ۱۳۴۴ تا ۱۳۵۷» و زمانی هم که در وزارت دارایی حضور داشتم در مجامع کانون پرورش فکری شرکت می کردم؛ این موضوع را باید ذکر کنم که ادغام کانون یکی از فجایعی است که انجام می دهیم.
در هیچ کشوری کانون پرورش فکری وجود ندارد جز ایران که تنها کشوری است که برای بچهها یک شبکه از کتابخانههای اختصاصی با آموزشهای هنری تدارک دیده است که بیش از ۵۰ سال از تاسیس آن میگذرد. این نهاد به نام ایران در تمام دنیا ثبت شده است و ما نباید آن را خراب کنیم. بعد از انقلاب مراکز فرهنگی برای جوانان تاسیس شد (شهرداری تهران نیز زمان آقای کرباسچی چنین مراکزی در تهران تاسیس کرد) که مشابهاش در فرانسه نیز بود.
در نهایت خواهشی دارم که اگر کسی دستش به آقایان میرسد لطفا اطلاعرسانی کنند که جلوی این کار گرفته شود تا کانون نجات پیدا کند. نباید مسحور صحبتهای این گروه بروکراتیک شویم که کانون را منحل کنند. بنده به عنوان مدیر اسبق سازمان برنامه و بودجه به شما میگویم یکی از فاجعهبارترین نهادهایی که ما در کشور داریم همین کتابخانههای عمومی است و میدانم که چه میگذرد. کانون پرورش فکری مدیر خوب میخواهد نه اینکه آن را از بین ببریم. بازهم تاکید میکنم دوستان ارجمندی مثل دکتر بانکی و دکتر مظاهری و خرازی که در کانون بودهاند جلوی این فاجعه را بگیرند.»
مخالف فاضل میبدی با پیشنهاد عجیب وزیر ارشاد
فاضل میبدی: حذف نادرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به پیشنهاد وزیر ارشاد، ضربه بر فرهنگ و هنر کشور است. تجدید نظر کنید و این خطا را مرتکب نشوید
مخالف انجمن نویسندگان کودکان و نوجوانان شدیدا
انجمن نویسندگان کودکان و نوجوانان شدیدا با طرح پیشنهاد واگذاری «مراکز فرهنگی» کانون مخالفت کرده و پیامد این اقدام را «تعطیلی» این نهاد و «نابودی فعالیتهای فرهنگی-هنری تخصصی کودکان و نوجوانان » دانسته است.
این انجمن همچنین در بیانیه خود افزوده است که گذشته از نادرستی اصل پیشنهاد، تصمیمگیری درباره این نهاد دیرپا برعهده مجلس است.
در بیانیه آمده که هیات دولت نمیتواند «مجوز واگذاری مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را که شرکت دولتی وابسته به وزارت آموزش و پرورش است به نهادی غیردولتی بدهد و صدور چنین مجوزی از سوی هیئت دولت غیرقانونی خواهد بود.»
این نهاد کودکان و نوجوانان اعلام آمادگی کرده که نمایندگان خود را در جلسه بررسی پیشنهاد بفرستد تا دلایل «کارشناسی» برای مخالفت خود را ارائه دهد.
توضیحات وزارت ارشاد درباره طرح واگذاری کتابخانههای کانون پرورش فکری
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی که خبر درخواست این وزارتخانه مبنی بر واگذاری مدیریت کتابخانههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانههای عمومی کشور را شائبه دانست، توضیحاتی در این زمینه ارائه کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پی انتشار خبری درباره نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر واگذاری مدیریت کتابخانههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نکاتی به منظور تنویر افکار عمومی اعلام میشود:
۱ـ مجموعه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از ذخایر فرهنگی ارزشمند حوزه فرهنگ و هنر کشور عزیزمان و در دهههای مختلف محملی برای اعتلای فعالیتهای فرهنگی سازنده بوده است.
۲ـ تقویت – حمایت و کمک همهجانبه - کانون پرورش فکری کودکان - استفاده از ظرفیت همه بخشهای فرهنگی هنری برای همافزایی با این کانون،اهتمام جدی وزارت ارشاد به عنوان متولی سیاستگذار و مرجع فعالیتهای فرهنگی در دولت است.
۳.وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی خود عضو مجمع عمومی این کانون بوده و در کنار دیگر اعضای مجمع عمومی، به ویژه وزیر محترم آموزش و پرورش وظیفه سیاستگذاری و نظارت کلان بر این نهاد را بر عهده دارد.
۳ـ از ویژگیهای مثبت دولت مردمی، هماهنگی کامل میان وزرا و وزارتخانه ها و همدلی برای حل مشکلات است.
۴ـ در این خصوص، نظر کارشناسی وزارت فرهنگ به تمامی دستگاههای ذینفع ارسال و سپس در کمیته و کمیسیون تخصصی مورد بررسی کارشناسان قرار خواهد گرفت.
۵ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن آنکه انتشار یک گزارش کارشناسی را که هنوز فرایند بررسیهای قانونی خود را حتی در کمیته و کمیسیونهای تخصصی دولت نیز شروع نکرده، عملی نادرست میداند و جوسازیها و انتشار اخبار دروغین نظیر تعطیلی و انحلال کتابخانههای کانون را نیز عملی غیراخلاقی و در عین حال متوقع از سوی برخی جریانها میداند، تأکید میکند اصل درخواست برای حمایت بیشتر، تقویت و همافزایی جریان فرهنگی و اصیل و ترویج کتابخوانی بوده است و هر تصمیمی در حوزه فرهنگی دولت مردمی به پشتوانه کسب دیدگاه ها و نظرات کارشناسی دلسوزان و خبرگان اتفاق میافتد که موضوع اخیر نیز تابعی از این رویکرد کلان است.
۶. خدمات و زحمات بیشائبه همکاران عزیز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شایسته تقدیر بوده و بیان دیدگاههای دلسوزانه موافق یا مخالف با اصل این پیشنهاد، موجب بهرهمندی بیشتر دستگاههای فرهنگی از نظرات کارشناسی و تخصصی عرصه فرهنگ میشود.
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»
واکنش مدیرعامل کانون پرورش به ماجرای واگذاری کتابخانههایش
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با انتشار پیامی از همه علاقهمندان به کانون و حامیان این مجموعه فرهنگی قدردانی کرد و از ادامه پیگیریها جهت منتفیشدن این پیشنهاد خبر داد.
- 17
- 6