سه شنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۳
۲۰:۵۵ - ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۵۴۴۸
کتاب، شعر و ادب

وزیر ارشاد در اختتامیه نمایشگاه کتاب تهران:

با کتاب جلوی پوپولیسم در کشور گرفته می‌شود

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,سیدرضا صالحی امیری
مراسم اختتامیه سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز (شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه) با حضور وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سفیر ایتالیا در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد.

به گزارش ایلنا، سیدعباس صالحی در اختتامیه سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در این مراسم با تشکر از نهادهای همکار و تبریک نیمه شعبان گفت: نمایشگاه کتاب راه اصلی واسپاری به صنف را طی کرده است وزیر هم در افتتاحیه عنوان کرد که به مراحل پایانی واسپاری نزدیک می‌شویم. از همین فردا اتحادیه ناشران و کتابفروشان و شرکت تعاونی ناشران آشنا می‌توانند مراجعه کرده و کلید نمایشگاه سی یکم را بزند. منظریم تا برنامه‌ریزی‌های نمایشگاه سی و یکم با نگاه و سیاست‌گذاری‌های صنف آغاز شود.

 

وی افزود: در بحث معاونت اجرایی از همین حالا باتوجه به اینکه شرایط آن روشن‌تر است شورای هفت نفره صنف تصمیم خود را بگیرد و نمایندگان را معرفی کنند همچنین برنامه‌ها و موارد اجرایی خود را به وزارت ارشاد ارایه کند تا استارت کار نمایشگاه سی و یکم خورده شود.

 

رییس نمایشگاه کتاب سپس به تحولات صورت گرفته در بخش بین‌الملل نمایشگاه اشاره و بیان کرد: در بخش بین‌المللی نمایشگاه کتاب اتفاقات خوبی شاهد بودیم. ایتالیا کشور مهمان امسال در سطح بسیار خوب و با برنامه‌های متنوعی حاضر شده بود همچنین استانبول شهر مهمان نیز در سطح قابل قبولی حضور داشت. در این نمایشگاه ۱۵۰ دیدار با هیات‌ها و شخصیت‌های بین‌المللی برگزار کردیم و بورسیه نمایشگاه نیز برای اولین بار کلید خورد.

 

وی ادامه داد: امیدواریم با بین‌المللی‌تر شدن نمایشگاه کتاب ارتباط بین‌المللی فرهنگی در سطح منطقه و دیگر نقاط افزایش داشته باشد و دیپلماسی فرهنگی را در بخش نشر نیز بکارگیریم.

 

معاون فرهنگی وزیر ارشاد درباره اهمیت جایگاه اقتصادی نمایشگاه برای حوزه نشر نیز گفت: فضای نمایشگاه کتاب به عنوان جایگاه اقتصادی برای نشر اهمیت قابل توجهی داشته و دارد امسال در ده روز نمایشگاه ۷۶ میلیاردو نیم فقط از طریق بانک شهر ضبط شده که نسبت به مبلغ ۶۹ میلیارد و نیمی سال گذشته ۱۲ درصد رشد نشان می دهد علیرغم همه نگرانی ها خوشبختانه رضایت نسبی در نمایشگاه وجود دارد.

 

وی اضافه کرد: ۴ سال است که با اتکا به یک گروه جمعیت شناسی غیر آشکار و بدون اعلام آمار بافت جمعیتی نمایشگاه را بررسی می‌کنیم که نشان‌دهنده رشد بازدیدکنندگان بوده است. به عنوان مثال در آخرین پنجشنبه سال گذشته ۲۰۴ هزار نفر و در این نمایشگاه ۲۹۱ هزار نفر از آن بازدید کردند که یعنی علیرغم شرایط داغ سیاسی  ۱۰۰ هزار نفر افزایش بازدیدکننده داشتیم. جمعیت بازدیدکننده هم برای حوزه اقتصاد نشر و هم برای فضای سیاسی اجتماعی و فرهنگی ما قابل اعتناست.

 

صالحی سپس با اشاره به حمایت ۱۷ میلیارد تومانی دربخش نمایشگاهی گفت: امسال ۱۷ میلیارد تومان از طریق بن کارت‌ها اختصاص داده شده که ۱۰ میلیارد آن دانشجویی، ۵ میلیارد مشارکتی و یک و نیم میلیارد هم بن دانش‌آموزی و تجهیز کتابخانه مدارس بود. همچنین حدود یک و نیم میلیارد تومان بابت معادل اجاره غرفه از ناشران خرید کتاب صورت می‌گیرد.

 

رییس نمایشگاه کتاب بار دیگر با اشاره به نواقصی که در زیرساخت‌های شهر آفتاب وجود دارد, گفت: برای فضای نمایشگاهی شهر آفتاب زحمات زیادی کشیده شده اما هنوز نواقصی دارد تا وقتی ساختمان مسقف تکمیل نشود نگرانی‌ها جدی است. امیدوارم سالن‌های مسقف هرچه زودتر به بهره‌برداری برسد بدون وجود فضای مسقف کافی نمایشگاه از نفس می‌افتد.

 

وی تاکید کرد: امسال بارندگی شرایطی را به وجود آورد که هم باعث نگرانی شد و هم عذرخواهی رسمی مسوولان نمایشگاه را داشت. امیدواریم با تکمیل ساختمان های مسقف اقدامات بخش نمایشگاهی نیز بیشتر دیده شود هرچند می‌دانیم تاخیر در واگذاری مجموعه شهر آفتاب به بانک شهر باعث عدم برنامه‌ریزی مناسب شد. ولی با اهتمام خوبی که از بانک شهر داریم امیدواریم سال آینده دیگر ناشران و مردم را زیر چتر نبریم. شان مردم و فرهنگ ما بیشتر از این است که مهمترین رویداد فرهنگی اشان با زجر و سختی همراه باشد. در آیند منتظر اتفاقات خوب و  نویدبخش درباره زیرساخت‌های شهر آفتاب هستیم.

 

کنچاتوری (سفیر ایتالیا) نیز در سخنان کوتاه گفت: نمایشگاه کتاب تهران یک اتفاق بزرگ است مخصوصا از نظر حجم و تعداد بازدیدکننده ایتالیا به عنوان مهمان ویژه با تمام توان خود و برنامه‌های متنوع در این رویداد حاضر شد و امیدواریم سال آینده نیز همچون دو سال گذشته ایام خوشی را در نمایشگاه کتاب سپری کنیم.

 

سیدرضا صالحی امیری (وزیر و فرهنگ و ارشاد اسلامی) نیز با تاکید دوباره بر اینکه سال ۹۶ کلید اجرایی نمایشگاه را به صنف نشر واگذار می‌شود, گفت: بار دیگر رسما اعلام می‌کنم سال ۹۶ کلید اجرایی نمایشگاه به تهران و دیگر نمایشگاههای سراسر کشور را به خود صنف واگذار می‌کنیم تا اهالی صنف نشر و فرهنگ عهده‌دار مسوولیت اجرای آن باشند. سیاست رسمی ما واگذاری کلیه امور اجرایی فرهنگی به اصحاب فرهنگ و هنر است.

 

وی تاکید کرد: در بخش مطبوعات سازمان نظام صنفی را در دستور کار داریم و برای هنر نیز سازمان صنفی مشخص. در حوزه نشر نیز انشاالله سال ۹۶ شاهد واسپاری مسوولیت‌های بیشتر امور اجرایی به آنها باشیم. این قول بود که در دولت یازدهم داده و عملی شد.

 

صالحی امیری, نمایشگاه کتاب را بهار فرهنگی کتاب و کتابخوانی و اقتصاد نشر دانست و گفت: این یک رخداد فرهنگی در سطح ملی است که مجموعه‌ای از فعالیت فرهنگی در آن شکل می‌گیرد. ما سعی داریم کمترین مداخله را در روند اجرای نمایشگاه داشته باشیم و می‌خواهیم این رویداد با حضور خود صنف و ناشران اتفاق بیفتد.

 

او ادامه داد: نمایشگاه یک مکان برای گفتگوی فرهنگی در سطح ملی است. گفتگوی ناشر با ناشر، ناشر با مولف و مولف با ناشر خوشبختانه امسال میهمانان خارجی و ناشران خارجی در سطح خوبی حضور داشتند.

 

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در اهمیت توجه به مساله کتاب و کتابخوانی نیز گفت: در صورت کتاب و کتابخوانی توجه به مولف است که پرسشگری در جامعه شکل می‌گیرد و افرادی مثل شهید مطهری و علامه طباطبایی خلق می‌شود پرسشگری است که جامعه را از آفات آسیب‌ها دور نگه می‌دارد در غیر این صورت انبوه‌ای از آسیب‌های اجتماعی و اخلاقی و انسانی را شاهد هستیم.

 

او اضافه کرد: بدون کتابخوانی باید منتظر جهل و نادانی باشیم و منازعه جای مناظره را می‌گیرد و بداخلاقی‌ها افزایش پیدا می‌کند و فساد جای سلامت می‌نشیند. پس کتاب بخوانید و دیگر را به کتابخوانی تشویق کنید تا جامعه‌ای وارسته و فرهنگی داشته باشیم. با کتاب پوپولیسم نمی‌تواند در کشور رشد کند. مجدد همین جا از تمامی ناشران و مردم به دلیل مشکلات ناشی از باران عذر می‌خواهیم و امیدوارم نمایشگاه پربار تر را شاهد باشیم.

 

مهدی اسماعیلی‌راد (معاون اجرایی نمایشگاه) نیز در سخنانی کوتاه گفت: امیدواریم حالت بحث واسپاری را به صورت جدی پیگیری شده و می‌شود اختیارات متناسب با مسوولیت نیز مدنظر قرار گیرد. امیدواریم با یک آسیب‌شناسی این مساله هم لحاظ شود که لازم است اختیارات متناسب با مسوولیت‌ها باشد.

 

 

 

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش