سه شنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۴۳ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۱۰۲۶
کتاب، شعر و ادب

دیدگاه کاوه میرعباسی درباره جشن امضا

مراسمی که به آن نقدی وارد نیست

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,کاوه میرعباسی
کاوه میرعباسی با دفاع از برگزاری جشن امضا و رونمایی کتاب می‌گوید که البته این مراسم در خیلی از موارد تأثیری بر وضعیف فروش کتاب ندارد.

این مترجم و نویسنده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ارزیابی‌اش از مراسم رونمایی و جشن امضای کتاب با بیان این‌که نقدی بر این مراسم‌ وارد نیست، اظهار کرد: هر تلاشی در جهت معرفی کتاب باشد، مفید است. اما این‌که جشن امضا و رونمایی چه تأثیری بر وضعیت کتاب دارد، نسبت به هر کتابی فرق دارد. در انواع این مراسم‌ شرکت کرده‌ام و می‌توانم بگویم در  ۶۰ درصد از موارد،  این مراسم‌ هیچ تأثیری بر وضعیت کتاب ندارد.

 

او در عین حال با بیان این‌که این‌گونه مراسم‌ در برخی موارد بر فروش کتاب تاثیر دارند، گفت: رونمایی‌ها در فروش کتابی که  قبل از رونمایی  به هر دلیلی در میان مردم مطرح  و شناخته‌شده است و یا  مولف شاخصی دارد تأثیر دارند. اما در موارد بسیاری این مراسم‌ بازخورد چشم‌گیری ندارند و بی‌رونق هستند که مورد اخیر در رونمایی و جشن امضا رایج‌تر است.

 

میرعباسی  با بیان این که در برخی از رونمایی‌ها حضور مخاطبان به خاطر مولف چشم‌گیرتر است، گفت:  مخاطبان برای دیدن مولف در این مراسم شرکت می‌کنند نه برای کتاب؛ مثلا در مراسم رونمایی که نشر چشمه برای کتاب اصغر فرهادی گرفت، مردم حضور چشم‌گیری داشتند. در واقع مردم به خاطر محبوبیت زیاد اصغر فرهادی آمدند و کتاب را خریدند. کتاب فروش زیادی داشت اما بعد از آن مراسم کتاب جزو پرفروش‌ترین‌ها نبود.

 

او افزود: چهره‌های محبوبی که عمدتا چهره ادبی به حساب نمی‌آیند و عموما هنرمندان سینما هستند که طبع‌آزمایی می‌کنند، کتاب‌شان با استقبال مواجه می‌شود. البته مخاطبان برای دیدن این چهره‌های شاخص و داشتن امضای آن‌ها در مراسم‌ رونمایی کتاب‌شان شرکت می‌کنند و برای کتاب آن‌جا نمی‌روند، ممکن است کتاب را بخرند اما خواندن و نخواندن کتاب برای‌شان اهمیت ثانوی دارد  و شاید فقط بخواهند آن را  یادگار نگه دارند.

 

میرعباسی تأکید کرد: شاید فروش زیاد کتاب در این‌گونه مراسم‌ تصور اشتباهی از فروش آتی آن به دست بدهد،  به‌ویژه برای ناشر تازه‌کار و ناشری که تجربه ‌این‌چنینی نداشته است.

 

این داستان‌نویس درباره استقبال مخاطبان عام از رونمایی و جشن امضای کتاب، گفت: این‌ موضوع که مخاطبان عام از این مراسم‌ و کتاب استقبال کنند به نحوه اطلاع‌رسانی بستگی دارد. گاهی خود  مراسم رونمایی‌ مرجعی برای اطلاع‌رسانی کتاب می‌شود. در خیلی از موارد ناشر با این دید که اصحاب رسانه در این رونمایی‌ها شرکت می‌کنند و با انعکاس خبر رونمایی کتاب، به صورت غیرمستقیم آن را معرفی می‌کنند، جشن امضا و رونمایی برگزار می‌کند.

 

 او خاطرنشان کرد: رونمایی‌ها و جشن‌های امضا تبلیغات و مرجع اطلاع‌رسانی برای کتاب است، زیرا رسانه‌ها در رونمایی شرکت می‌کنند و خبر انتشار کتاب را به مخاطب عام می‌رسانند.

 

کاوه میرعباسی با بیان این‌که بی‌رونق‌ترین مراسم‌ برای کتاب‌اولی‌ها و نویسنده‌های جوان است، اظهار کرد: این نویسنده‌ها چهره‌های شناخته‌شده‌ای  در میان مردم نیستند و به همین دلیل  بیشتر دوستان نویسنده  در این مراسم‌ حضور دارند. البته ممکن است در مراسم این نویسنده جوان از اهالی رسانه شرکت داشته باشند و به خاطر مطلبی که  برای کتاب می‌نویسند، کتاب دیده شود.  یکی از بزرگ‌ترین مشکلات نویسندگان جوان این است که کتاب‌های آن‌ها نادیده می‌ماند و کسی آن‌ها را نمی‌شناسد. کسانی که با سیستم توزیع کتاب آشنایی دارند می‌دانند چطور می‌شود کتابی در میان انبوه کتاب‌ها گم می‌شود.

 

او افزود: البته ماه پشت ابر نمی‌ماند و کسانی که استعداد زیادی دارند و در این کار ممارست زیادی به خرج می‌دهند دیده می‌شوند.

 

این مترجم درباره کارکرد رسانه‌ها درباره مراسم رونمایی و جشن امضای کتاب گفت: با توجه به این‌که حجم مطالب انبوه است، خبرگزاری‌ها و مطبوعات نمی‌توانند یک مطلب را شاخص کنند. آن‌ها اخبار کتاب‌ها را به صورت یکسان منتشر می‌کنند اما  این مخاطب است که تعیین می‌کند چه خبری برایش جذاب است و ممکن است خبری برایش جذاب نباشد و این‌طور نیست که به کتاب شاخصی بپردارند یا کتابی را شاخص کنند و استثنا قائل شوند؛ مخاطب انتخاب می‌کند و تشخیص می‌دهد که جذب کدام‌ یک شود.

 

او در ادامه یادآور شد: میزان برگزاری مراسم جشن امضا و رونمایی نسبت به نیمه دوم دهه ۸۰ کمتر شده است، و شاید به این دلیل باشد که این مراسم‌ رونق چندانی ندارد. اما به هر حال برگزار کردن این مراسم‌ بهتر از برگزار نکردن آن‌هاست و جنبه منفی در آن‌ها وجود ندارد.

 

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش