چهارشنبه ۰۷ شهریور ۱۴۰۳
۱۹:۳۶ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۸۲۲
کتاب، شعر و ادب

۳۰ کتاب تازه در راه انقلاب حوزه هنری

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,محمد قبادی
دبیر شورای پژوهش دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری فعالیت‌ها و پروژه‌های این شورا را تشریح کرد.

به گزارش ایلنا، محمد قبادی دبیر شورای پژوهش دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری،   با بیان اینکه دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری، نیمه نخست سال گذشته (۹۵) برای اینکه بتواند به طرح‌های پژوهشی و پایان‌نامه‌های مختلف و متعدد ارسال شده به این دفتر سر و سامان بدهد و مدیریت و حمایت کند شورای پژوهش دفتر ادبیات انقلاب اسلامی را راه اندازی کرده است، اظهار کرد: البته این طرح‌ها و پایان‌نامه‌ها پیش از تصویب شورا هم به دفتر ادبیات انقلاب اسلامی ارسال و کارشناسی می شد. اما دفتر به این نتیجه رسید که برای گسترش طرح‌ها و حمایت بهتر این گونه فعالیت‌ها، نیاز به سازمان‌دهی دقیق‌تری وجود دارد و این سازمان دهی با شورای پژوهش تصویب شد.

 

نگارش ۳۰ عنوان پژوهشی تازه در حوزه انقلاب اسلامی

وی ادامه داد: سال گذشته که این شورا تصویب شد، از میان ۱۰۰ عنوان طرح پژوهشی که دفتر جمع آوری کرده بود در جلسات کارشناسی مختلف، در حدود بیش از ۳۰ عنوان پژوهشی به تصویب رسید و در مورد فراز و فرودهای این طرح‌های پژوهشی در شورای پژوهش گفت‌وگو شد. این طرح ها به نویسندگان و محققان مرتبط واگذار شده که در حال نگارش و بازنویسی این آثار هستند.

 

قبادی خاطرنشان کرد: گام دوم فعالیت های شورای پژوهش، در زمینه پایان نامه‌هایی بود که به دفتر ادبیات انقلاب اسلامی ارسال می‌شد. بخشی از این پایان نامه‌ها کارشناسی اولیه شد و مورد تایید قرار گرفت و از این مجموعه، در حال حاضر، ۴ عنوان پایان‌نامه را کارشناسی اولیه و تایید کرده‌ایم و برای اصلاحات تکمیلی به نویسندگان ارسال شده است. این پایان‌نامه‌ها که کار علمی و دانشگاهی است با نظارت اساتید دانشگاهی برای امسال و یا سال آینده تبدیل به اثر پژوهشی در حوزه انقلاب اسلامی می‌شود. این آثار، کارهای نو و بکری هستند که به جرئت می‌توانم بگویم تا به حال به آن‌ها پرداخته نشده است.

 

سه کتاب در حوزه ترجمه با موضوع انقلاب اسلامی منتشر می‌شود

دبیر شورای پژوهش دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری همچنین گفت: در کنار این پایان‌نامه‌ها از ظرفیت‌های واحد ترجمه در دفتر ادبیات انقلاب اسلامی استفاده کرده‌ایم و از منابع در خور توجهی که جمع آوری شده استفاده کرده‌ایم و حاصل این فعالیت‌ها، علاوه بر مقالاتی که ترجمه و برای سایت‌های «۱۵ خرداد»، «۲۲ بهمن» و «تاریخ شفاهی» حوزه هنری استفاده می‌شود، انتشار سه کتاب در حوزه ترجمه با موضوع انقلاب اسلامی خواهد بود.

 

دعوت به همکاری محققان و پژوهشگران انقلاب اسلامی

وی با اشاره به استقبال شورای پژوهش دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری از همکاری با محققان و پژوهشگران، اظهار کرد: به هر نویسنده و پژوهشگری که در حوزه انقلاب اسلامی قصد همکاری دارد، علاوه بر اینکه طرح‌های خود را برای همکاری ارائه می‌دهیم، پیشنهاد می‌کنیم اگر طرح‌ها و دغدغه‌هایی از طرح مباحث انقلاب و نهضت امام خمینی (ره) دارند، با ما در میان بگذارد و به شکل یک طرح پژوهشی به شورا ارائه دهد، تا طرح‌ها کارشناسی شود؛ تا اگر فکر می‌کنیم در حوزه کاری ما هست و ارزش علمی و پژوهشی دارد، آن را در دستور کار قرار دهیم.

 

نگارش دانشنامه زنان مبارز انقلاب اسلامی با بیش از ۵۰۰ مدخل اصلی

وی همچنین گفت: ما توانسته‌ایم چهار عنوان کتاب برای پایان‌نامه‌ها ارائه کنیم؛ چیزی که تا امروز اتفاق افتاده کلان‌تر از یک اثر تحلیلی توصیفی است. ما به شکل مشخص در زمینه «دانشنامه زنان مبارز انقلاب اسلامی» کار خود را آغاز کرده‌ایم. منبع‌یابی هایمان را انجام داده‌ایم و اسنادی که لازمه این کار است را جمع‌آوری کرده‌ایم و گام به گام این طرح پژوهشی را که بیش از ۵۰۰ مدخل اصلی را در بر می‌گیرد سر و سامان داده و به سرانجام می‌رسانیم. این دانشنامه منبع و مرجع پژوهشی است که در قالب کتاب ۲ جلدی منتشر می شود.

 

سرودهای انقلاب اسلامی و نهادهای فرهنگی حکومت پهلوی بررسی می‌شوند

این محقق و پژوهشگر افزود: همچنین در حال تحقیق و پژوهش پیرامون سرودهای انقلاب اسلامی هستیم و کار بیش از ۷۰ درصد پیشرفت داشته است. درباره بنیادها و نهادهای فرهنگی حکومت پهلوی کارمان را آغاز کرده‌ایم و به صورت اجرایی درآورده‌ایم و کارمان در مرحله تحقیق و پژوهش است. طرح پژوهشی دیگری تحت عنوان «رجال هفتم تیر» را دفتر انجام می‌دهد که جای این طرح به صورت یک پروژه و پژوهش علمی خالی بود.

 

قبادی اظهار داشت: چارچوب سه عنوان اثر را مشخص و یکی از این عناوین را برای نگارش واگذار کرده‌ایم. همیشه دغدغه مان این بود که درباره مبانی فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و اقتصادی انقلاب اسلامی ایران با این حوزه تاثیرگذاری، صحبت کنیم و اینکه حکومت پهلوی در این موضوعات در چه جایگاهی بود و حکومت اسلامی چه رویکردی داشته است را مورد بررسی قرار دهیم.

 

وی در پایان گفت: برای تبیین این مباحث، سه عنوان اثر را در دست داریم، «مبانی فرهنگی انقلاب اسلامی» که به شکل مجموعه مقالاتی قرار است منتشر شود و در این راستا به پژوهشگران گفته‌ایم که هیچ محدودیتی در پژوهش ندارند. همچنین در حال گفت‌وگو با پژوهشگران پیرامون مبانی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی انقلاب اسلامی هستیم که طرح های پژوهشی را دریافت داریم و در شورای پژوهش بررسی کنیم.

 

 

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش