چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۴ - ۰۲ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۰۳۷۵
کتاب، شعر و ادب

جورج ساندرز با اولین رمان‌اش جایزه بوکر را گرفت

پنج نکته که باید در مورد برنده جایزه بوکر امسال بدانیم

جورج ساندرز,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

به گزارش ایبنا، جورج ساندرز برنده بوکر سال ۲۰۱۷ نخستین بار با ترجمه لیلا نصیری‌ها در مجموعه «روزی روزگاری، دیروز» به فارسی زبان ها معرفی شد. به مناسبت جایزه بوکر به این نویسنده، نصیری‌ها یادداشتی را در اختیار ایبنا قرار داده است.

 

۱. جورج ساندرز نویسنده‌ای که جایزه بوکر٬ معتبرترین جایزه ادبی جهان٬ را امسال از آن خود کرده است فارغ‌التحصیل رشته ژئوفیزیک است٬ از آن رشته‌های عجیبی که همه می‌خواهند ربط‌اش را به کار نوشتن پیدا کنند. ساندرز می‌گوید٬ «دوره‌ای بود که نفت نقل همه مجالس بود. آن‌قدری روی بورس بود که حتی به آدمی با خصوصیات من هم در مناطق نفت‌خیز کار می‌دادند.

 

تصمیم گرفتم برای کار به سوماترای اندونزی بروم. شرایط کاری‌ام در سوماترا به این شکل بود که چهار هفته کار می‌کردم و دو هفته مرخصی داشتم٬ آن هم در اردوگاهی جنگلی که تا نزدیک‌ترین شهر چهل دقیقه‌ای فاصله داشت.از همین جا بود که داستان کتاب خواندن من رقم خورد. بازی‌ام این بود که چمدانی را بردارم و آن‌قدری کتاب در آن جا بدهم که دو هفته مرخصی‌ام را در اردوگاه با خواندن‌شان تاب بیاورم.

 

یک سال و نیم مشغول بودم تا این که روزی در دریاچه‌ای شنا می‌کردم. وقت شنا٬ میمون‌ها را دیدم که روی لوله‌های نفتی نشسته بودند و خودشان را توی دریاچه خالی می‌کردند. با خودم فکر کردم٬ شنا کردن در همچین آبی کار درستی است؟ خب نه٬ کار درستی نبود. آب آلوده بود٬ مریض شدم و برگشتم آمریکا.»

 

۲. ساندرز می‌گوید٬ «وقت برگشتن هنوز نمی‌دانستم می‌خواهم نویسنده شوم. اصلا نمی‌دانستم نویسندگی هم شغل است. دور و برم هم کسی نبود که نویسنده باشد و از راه نوشتن زندگی کند. برای همین دربان شدم٬ سلاخ شدم٬ سقف‌ساز شدم و… تا این که روزی مجله‌ای پیدا کردم با شرح حالی از ریموند کارور. تا پیش از آن روح‌ام هم از دوره‌های نویسندگی خلاق خبر نداشت. بعد برای این دوره در دانشگاه سیراکیوز درخواست دادم و پذیرفته شدم و درس خواندم.»

 

۳. بعد از آن ساندرز دیگر دست از نوشتن برنمی‌دارد. داستان می‌نویسد و می‌نویسد و منتشر می‌کند. می‌شود یکی از معروف‌ترین نویسنده‌های آمریکا. آن‌قدر که دیوید فاستر والاس فقید٬ که خودش یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین نویسنده‌های آمریکا بود٬ در تعریف‌اش می‌گوید٬ «ساندرز هیجان‌انگیزترین نویسنده آمریکاست.»

 

مجموعه داستان‌های ساندرز پشت سر هم منتشر می‌شوند و پشت سر هم جایزه می‌گیرند و ساندرز را تبدیل می‌کنند به نویسنده‌ای که نیویورکر در سال ۲۰۰۲ به‌عنوان یکی از بهترین نویسندگان زیر چهل سال معرفی‌اش می‌کند. اما ساندرز هنوز رمان‌اش را ننوشته است.

 

۴. ساندرز می‌گوید٬ «دو دهه به نوشتن رمان لینکن در برزخ فکر می‌کردم و نمی‌نوشتم‌اش. آخر سر یک روز به خودم گفتم٬ می‌خواهی بمیری و روی سنگ قبرت بنویسند: این جا نویسنده‌ای آرمیده که مُرد و مهم‌ترین کار زندگی‌اش را انجام نداد؟ برای همین٬ دست به کار شدم و نوشتن رمان را شروع کردم.» ساندرز اولین رمان‌اش را نوشت و این رمان جایزه بوکر را برای‌اش به ارمغان آورد. او دومین نویسنده آمریکایی است که جایزه بوکر را گرفته است.

 

۵. ساندرز بودایی است. واژه «باردو» هم در عنوان انگلیسی کتاب (Lincoln in the Bardo) مفهومی بودایی است به‌معنای جهانی مابین زندگی و مرگ. داستان کتاب مربوط می‌شود به مرگ زودهنگام فرزند آبراهام لینکلن٬ رییس‌جمهور آمریکا و اندوه و عزاداری لینکلن برای پسرش. داستان در طول یک شب می‌گذرد٬ با حضور لینکلن بر گور پسرش و ارواحی که دور او را حلقه کرده‌اند.

 

لیلا نصیری‌ها

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش