سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۹ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۱۶۹
کتاب، شعر و ادب

محمود دولت آبادی: در مواقع خاص به هنرمندان رجوع می‌شود چون در مقابل مردم دیوار نساخته‌اند

رونمایی کتاب بنی آدم,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
محمود دولت‌آبادی در مراسم رونمایی از داستان صوتی «یک شب دیگر» گفت: اگر در مواقع خاص به هنرمندان رجوع می‌شود برای این است که ما در مقابل مردم دیوار نساخته‌ایم.

به گزارش ایسنا، شامگاه ۱۱ بهمن‌ماه مراسم رونمایی از داستان صوتی «یک شب دیگر» از کتاب بنی‌آدم محمود دولت‌آبادی برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم نوشین فروتن مدیر موسسه خیریه «ریشه‌ها» با اشاره به فعالیت‌های این موسسه گفت: تمرکز ما در حوزه کودکان و کمک به کودکان ناتوان از پرداخت هزینه‌های درمانی است. از ابتدای کارمان، باورمان ایجاد تغییرات بنیادین و فرهنگسازی بوده است.

 

او در ادامه از کمک و همیاری اهل فرهنگ و هنر به موسسات خیریه تشکر کرد.

 

در ادامه مراسم حسن کیائیان مدیر نشر چشمه و ناشر کتاب «بنی آدم» محمود دولت‌آبادی با خواندن متنی، از اقدامات خیرخواهانه این نویسنده دردوره های گذشته تقدیر کرد و گفت: اینکه محمود دولت‌آبادی منافع مالی یکی از داستان‌های بنی‌آدم را که بصورت صوتی تولید شده را به موسسه خیریه اهدا کرده اقدام بسیار خوبی است. این اولین بار نیست که من شاهد همراهی اقدامات خیرخواهانه دولت‌آبادی هستم. به یاد دارم زمانی که زلزله رودبار اتفاق افتاده بود، آقای دولت‌آبادی با مشاهده عمق فاجعه‌ای که رخ داده بود، تصمیم گرفت فراخوانی برای کمک به مردم و اهالی زلزله‌زده منتشر کند.این اقدام باعث شد پول زیادی جمع‌آوری شود.

 

کیائیان افزود: همچین مدتی بعد بنا شد جایزه‌ای نقدی به دولت‌آبادی اهدا شود، اما او از من خواست این جایزه به کارهای خیریه اختصاص پیدا کند. بنابراین این حرکت اهدای کتاب صوتی سومین اقدام خیرخواهانه ایشان نیست و آخرین آن هم نخواهد بود.

 

در ادامه لوریس چکناواریان با بیان اینکه،هر بار که در مراسم خیریه‌ای جمع می‌شویم با خودم فکر می‌کنم که چرا باید این موسسات باشند؟ بدبختانه آنقدر از هم جدا هستیم که متوجه نمی‌شویم که هموطنان و همشهریان ما نیازمند هستند و احتیاج به کمک دارند. اما خدا را شکر که در این وضعیت خیریه‌ها هستند و به مردم نیازمند کمک می‌کنند.

 

این موزیسین افزود: متاسفانه گویا در جنگلی زندگی می‌کنیم که هر کداممان برای خود خانه‌ای درست کرده و به جای کمک کردن به همدیگر با هم دشمنی می‌کنیم. من فکر می‌کنم این بی‌توجهی‌ها به خاطر کمبود عشق است. اگر عشق باشد دیگر به موسسه خیریه نیاز نداریم. اما متاسفانه عشق در کتاب‌ها و اشعار مان هست، ولی در قلب مان نیست. اگر عشق باشد نباید کسی گرسنه باشد. دور هم جمع شدن ما در این مواقع نشان می‌دهد که بشر چقدر بدبخت است.

 

او همچنین گفت: خیلی جالب است وقتی یک اتفاقی در جامعه می‌افتد به هنرمندان رجوع می‌شود، در حالی که هنرمندان خودشان به کمک نیاز دارند.

 

او همچنین از موسسه خیریه ریشه‌ها به خاطر توجه به نیازمندان و بخصوص کودکان تشکر کرد.

 

در ادامه مراسم محمود دولت‌آبادی با اشاره به سخنان چکنواریان گفت: فکر می‌کنم دلیل اینکه در مواقعی به هنرمندان نیاز پیدا می کنند بخاطر این است که ما هنرمندان دیواری نساخته‌ایم که دسترسی را سخت کند.

 

این نویسنده سپس با بیان اینکه داستانی که من از کتاب بنی‌آدم برای موسسه ریشه‌ها خوانده‌ام و با همکاری واوخان تولید شده، بیشتر نمادین است افزود: من می‌توانستم آثار دیگری را اهدا کنم اما داستانی که از این مجموعه برای این کار انتخاب شده به نوعی توجه به همین مقوله همدردی است.

 

دولت‌آبادی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دعوت‌هایی که از مراکز دانشگاه‌های شهرهای مختلف برای حضورش در جلسات می‌شود، گفت: وقتی این دعوت‌ها صورت می‌گیرد من عذرخواهی می‌کنم؛ دلیلش هم خستگی است. خستگی‌ای که شرایطی که عمر ما را به اینجا رسانده باعثش شده است. امیدوارم به این مساله توجه کنند که همه ما زندگی دشواری را تجربه کرده‌ایم و هر چقدر به سهم خود از این زندگی نزدیک می‌شویم، ضعف هم بیشتر می‌شود.

 

او همچنین گفت: از این کاری که کرده‌ام خرسندم،امیدوارم موثر باشد و تداوم داشته باشد. گرچه می‌دانم قطره‌ای است در این عالم و مملکت. امیدوارم این حرکت تداوم داشته باشد و نویسندگان، شاعران و اهل موسیقی این راه را پی بگیرند.

 

نویسنده کلیدر اضافه کرد: فکر می‌کنم در میان ما مردم یک حس شدید و محترمی از باب نوع دوستی وجود دارد و این در همه بحران‌هایی که به وجود می‌آید، نمایان می‌شود. کاش این حس شریف باقی بمانند و از جنبه عاطفی به جنبه عقلانی برسد. خیریه‌ها در این زمینه می‌توانند کمک کنند.

 

او افزود: معتقدم دست مردم ایران را جز مردم ایران نمی‌تواند بگیرد.

 

در ادامه این مراسم مانی هاشمیان مدیر واوخان نیز در توضیحی گفت:تولید این اثر با صدای آقای دولت‌آبادی شروع یک کمپین بزرگ است.

 

 در پایان این مراسم از داستان صوتی یک شب دیگر با صدای محمود دولت‌آبادی رو نمایی شد.قرار است عواید مادی این اثر به کودکان زلزله زده کرمانشاه اختصاص پیدا کند.

 

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش