چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۲ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۵۱۲۴
کتاب، شعر و ادب

اکبر اکسیر پیشنهاد کرد

نشر کتاب را حرام اعلام کنند!

اکبر اکسیر,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
اکبر اکسیر می‌گوید: من امیدوارم یا به بهانه‌ فضای مجازی، اینترنت و سایت‌های ادبی بیایند و جلو نشر کتاب را بگیرند و اصلا آن را حرام اعلام کنند، یا این‌که به داد شاعران و نویسندگان برسند تا بازار نشر سر‍ و سامانی بگیرد.

این شاعر طنزپرداز در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت ادبیات در سال ۱۳۹۷ اظهار کرد: سالی که گذشت به‌خاطر گرانی بی‌حد کاغذ، چاپ کتاب با مشکل روبه‌رو شد. اکثر مجموعه‌های شعر روی دست شاعران ماندند و شوک عظیمی بر بازار شعر وارد شد که در کاهش تیراژ کتاب هم مؤثر بود. حتی من شنیدم کتاب‌ها با تیراژ ۱۰۰ یا ۲۰۰ جلدی درآمده‌اند. این برای کشوری که هنر اصلی‌اش شعر است، گران تمام شد. من امیدوارم در سال ۹۸ اولین تصمیم برای کاغذ کتاب‌اولی‌ها در شعر و کاغذهای حمایتی از شعر باشد تا شاعران، خصوصاً شاعران زبان بتوانند در جاهای مختلف ایران به کتاب اول‌شان برسند.

 

او با بیان این‌که کتاب سمبول ویترین فرهنگی ماست، گفت: فشاری که بر اهالی شعر و ادب وارد می‌شود، عذاب‌آور است و منصفانه نیست که آن‌ها را نادیده بگیریم. سمبول رویش و بالندگی، شاعران و نویسندگان هستند.

 

این آموزگار بازنشسته زبان و ادبیات فارسی افزود: هزاران شاعر بعد از سال‌ها، چند ماهی است که بی‌کار شده‌اند. نمی‌دانم از چه رانتی باید استفاده کرد تا اولین کاغذ را به شاعران و نویسندگان که در احیای ادب فارسی می‌کوشند و برای رشد اندیشه ایران تلاش می‌کنند، بدهند. من امیدوارم که قبل از همه نیازهای جامعه، به نشر کتاب بپردازند تا هم صنف ناشران و هم شاعران و نویسندگان به نوایی برسند و هم مخاطبان‌شان بتوانند آخرین آثار نویسندگان و شاعران ایرانی را به‌صورت کتبی مطالعه کنند.

 

اکسیر درباره وضعیت انجمن‌ها و محافل ادبیات و شعر نیز بیان کرد: انجمن‌های ادبی‌ای که در فرهنگسراها، ادارات ارشاد و در همه جا هستند، طبق معمول کارشان را انجام می‌دهند. در سال گذشته هم همین بوده است. اما همه ویترین ما این نیست که انجمن‌ها هفته‌ای یک‌بار به نشست و فعالیت ادبی بپردازند. به نظر من جاهایی مثل شهر کتاب‌ها و همچنین فرهنگسراها که به طور اصلی به شعر و کتاب می‌پردازند، مهم است که به کتاب‌های برتر فضایی بدهند تا مردم را با تازه‌ترین آثار شاعران و نویسندگان آشنا کنند. در آماری که از چاپ کتاب‌ها به دست‌مان می‌رسد، اکثراً یا تجدید چاپ هستند یا کتاب‌هایی هستند که به‌روز نیستند. من از شاعران و نویسندگانی دفاع می‌کنم که موضوعات روز ادبیات را دارند جلو می‌برند. این‌ها در سال آینده هم باید زیباتر و باشکوه‌تر از سال‌های قبل به محافل ادبی خود برسند.

 

این طنزپرداز همچنین در پاسخ به سوالی درباره بهترین کتاب‌هایی که امسال خوانده است، بیان کرد: اکثر کتاب‌هایی که خوانده و برای آن‌ها نقدی نوشته‌ام، کتاب‌هایی هستند که در شهرستان‌ها منتشر شده‌اند و از پتانسیل خاصی برخوردارند اما نمی‌توانم نام یک کتاب خاص را بیاورم.

 

شاعر «در سوگ سپیداران» و «بفرمائید بنشینید صندلی عزیز» ادامه داد: دیده می‌شود که در تهران یک نفر را چهره می‌کنند که این در سطح ادبیات ما تنها در یکی، دو مورد اتفاق می‌افتد. مثلاً می‌بینیم که کتاب‌های فاضل نظری وگروس عبدالملکیان نماینده غزل یا شعر نو هستند و چقدر هم خوب. یک روزنامه‌ تیتر یک خود را به کتاب فاضل نظری که هنوز منتشر نشده است، اختصاص داده بود که این‌ها افتخار ادبی است، اما در شهرستان‌ها هم شاعرانی هستند که با دل و جان می‌کوشند و ایده‌های نو، واژه‌های نو و فکرهای تازه‌ای دارند و آن‌ها را به ادبیات ایران تزریق می‌کنند. این‌ها هم باید تقویت شوند و بیشتر به چشم بیایند. حتی ناشران شهرستانی هم هیچ‌وقت از طرف دولت پشتیبانی نمی‌شوند. لذا در این گرانی کاغذ، ما با بحران چاپ کتاب مواجه هستیم که امید است حل شود و شاعران ما با فراغ خاطر، کتاب‌های‌شان را به بازار ارائه دهند.

 

اکبر اکسیر در پایان با تشکر از انتشارات قدیانی برای انتشار سری کتاب‌های شعر کودک «بنفشه» از جمله مجموعه «تاتی کوچولوها»، گفت: نوه من لنا که حدود یک سال دارد، تعدادی کتاب‌ شعر کودک دارد. اما کودکان زیر یک یا دو سال از نظر کتاب خیلی در مضیقه هستند. کاش کتاب‌های بیشتری همانند کتاب‌های ناصر کشاورز و شکوه قاسم‌نیا برای این گروه سنی منتشر شود تا این گروه سنی هم از حالا با کتاب انس بگیرند، چون کتاب‌خوانی را باید از همین‌ها آغاز کرد.

 

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش