سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۰ - ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۳۱۷۸
کتاب، شعر و ادب

بئاتریس ویلیامز؛ عامه‌پسندی که طعم جوجو مویز ندارد

بئاتریس ویلیامز,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
بئاتریس ویلیامز، نویسنده‌ای است که کتاب‌هایش در زمره آثار پرفروش نیویورک تایمز قرار دارد. اخیراً یکی از آثار تحسین‌شده او به نام «همسران تابستانی» با ترجمه ندا لهردی توسط انتشارات سنگ به چاپ رسیده است.

همسران تابستانی کتابی است که در آن بئاتریس ویلیامز، داستان‌هایی از عشق، قدرت، جنایت و پشیمانی را در سال‌های اولیه پس از جنگ جهانی دوم روایت می‌کند. این کتاب در سایت گودریدز با نظر ۲ هزار و ۶۷۰ نفر از کاربران و منتقدان امتیاز ۳/۷۳ از ۵ را کسب کرده است. این کتاب همچنین در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک‌تایمز قرار گرفت و نامزد نهایی دریافت جایزه گودریدز در سال ۲۰۱۸ بود.

اتفاقات این کتاب میان ساکنان جزیره‌ای در نزدیکی ساحل نیو‌انگلند رخ می‌دهد. این کتاب را می‌توان به نوعی روایتی پرزرق و برق از زندگی عاشقانه و اشرافی ستارگان سینما و روایتی از تاریخ آمریکا در سال‌های اولیه پس از جنگ جهانی دوم نیز دانست. نویسنده برای آنکه خواننده داستان بتواند با شخصیت‌های کتاب همسران تابستانی احساس نزدیکی بیشتری داشته باشد و زمان وقوع حوادث داستان را به‌طور ملموس‌تری درک کند، به بازیگران مشهور و قدیمی و درگذشته سینما که از نظر زمانی سن‌شان به سال‌های وقوع حوادث این کتاب می‌خورد در داستانش شخصیت بخشیده و آن‌ها را نیز در زمره نقش‌آفرینان در داستان همسران تابستانی آورده است.

لارنس اولیویه و همسرش ویوین لی که از قضا لارنس اولیویه خود از بزرگان تئاتر شکسپیری و سینما بود نیز ازجمله شخصیت‌های واقعی هستند که در این کتاب در قالب شخصیت‌های داستانی حضور دارند. در این کتاب همچنین به فرانک سیناترا، خواننده مشهور و بازیگر قدیمی سینما به‌عنوان یکی از شخصیت‌های داستان جان تازه‌ای بخشیده شده است.

همسران تابستانی در یک نگاه

خلاصه داستان همسران تابستانی از این قرار است: در تابستان ۱۹۵۱ میراندا شویلر، دانش‌آموز دبیرستانی که در خانواده‌ای از نظر اجتماعی میانه‌به‌بالا متولد شده پا به جزیره نه چندان شناخته‌شده وینتروپ می‌گذارد. او هنوز نتوانسته مرگ پدر خود در جریان جنگ جهانی دوم را هضم کند. در همین اوضاع و احوال است که مادر زیبای میراندا دوباره با فردی به نام هیو فیشر ازدواج می‌کند و با همسر جدیدش به خانه خود در جزیره وینتروپ که مشرف به فانوس دریایی این جزیره است نقل مکان می‌کند.

اینجاست که یکباره میراندا خود را در دنیا و اجتماع جدیدی می‌بیند؛ دنیایی از مهمانی‌های آنچنانی و زندگی‌های پرزرق و برق خاندان‌های اشرافی ساکن در جزیره. ایزوبل فیشر، خواهرخوانده جدید میراندا که از زندگی روزمره خسته و بیزار است و با فرزند یکی از خانواده‌های پولدار جزیره نامزد کرده، می‌خواهد میراندا را نیز جذب عادت‌های غریب و پنهانی سکنه جزیره کند.

اما واقعیت تنها محدود به خاندان اشرافی ساکن در جزیره نمی‌شود و آن‌ها تنها پوسته ظاهری سکنه جزیره را تشکیل می‌دهند. در این جزیره در واقع ۲ گروه از مردمان ساکن هستند؛ خانواده‌هایی که تعطیلات تابستانی خود را همراه با علایق تغییرناپذیر و روزمره خود سپری می‌کنند و یک طبقه کارگر از ماهیگیران پرتغالی و کارکنان جزیره که برای تامین مخارج خود وابسته به منابع آبی و دریا و نظافت منزل و شستن لباس اشراف مقیم تابستان‌های جزیره هستند.

میراندا که از همراهی با رفقای سطح بالای ایزوبل لذت نمی‌برد، با ژوزف وارگاس که پدرش نگهبان فانوس دریایی است و با همسر رازآلود و اسرارآمیزش زندگی می‌کند طرح دوستی می‌ریزد. ژوزف در تابستان‌ها به جزیره می‌آید و به پدرش در صید لابستر (نوعی خرچنگ که یکی از غذا‌های اصلی طبقات بالای اجتماع است) کمک می‌کند و در پاییز نیز رهسپار دانشگاه براون می‌شود. وارگاس بلندپرواز است و می‌خواهد با تحصیل در دانشگاه سری از میان سر‌ها درآورد. او از دوران کودکی دوست ایزوبل، خواهر خوانده میراندا بوده و دوستی عمیق و پیچیده‌ای میان این‌دو برقرار بوده است.

میراندا غافل از این گذشته، خود را در میان فاجعه‌ای می‌یابد که باعث از بین‌رفتن آرامش در جزیره وینتروپ و در نهایت نیز ناگزیر به ترک جزیره می‌شود. میراندا پس از قریب به ۲۰ سال زندگی خارج از جزیره دوباره به جزیره بر‌می‌گردد، اما این بار در هیأت یک بازیگر شناخته‌شده نمایشنامه شکسپیر.

ولی یک چیز در میراندا تغییر کرده او این بار با قلبی شکسته و غرق در غمی شدید به جزیره بازگشته است. وضعیت جزیره، اما در ظاهر همان گونه است که ۲۰ سال پیش نیز بود؛ سکنه جزیره همچنان تلاش دارند از ورود اغیار به جزیره جلوگیری کنند و همچنان با شدت خود را نسبت به سکنه اشرافی جزیره وفادار نشان دهند. اما از خانواده فیشر چیزی جز سایه‌ای کمرنگ باقی نمانده، ژوزف وارگاس که ۱۸ سال قبل به اتهام قتل پدرخوانده میراندا زندانی شده بود به تازگی از حبس گریخته است.

بئاتریس ویلیامز,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

اما میراندا دیگر آن دختر ضعیف و رنجوری نیست که خود را تسلیم تند باد حوادث کند. او بازگشته تا با جدیت هرچه تمام‌تر از دادگاه درخواست کند علیه مردی که زمانی عاشقش بود عدالت را اجرا کند؛ حتی اگر این مسئله به قیمت برملاشدن اسرار خانواده‌های ساکن در جزیره وینتروپ شود.

تعلیق‌های رمانتیک

پتی رول درباره کتاب همسران تابستانی می‌نویسد: هر جا تابستان خود را بگذرانید فرقی نمی‌کند، کتاب همسران تابستانی یک کتاب قابل‌قبول درباره مسائل خواهران ناتنی، عشق و قتل در جزیره دورافتاده و پرزرق و برق وینتروپ است. این کتاب را می‌توان به نوعی نسخه داستانی درباره زندگی ماهیگیران جزیره لانگ‌ایلند (جزیره‌ای در نزدیکی سواحل نیویورک) ارزیابی کرد.

بئاتریس ویلیامز، نویسنده کتاب «یک عصر خاص»، به خوبی در آخرین کتابش همسران تابستانی، زندگی اشرافی در یک جزیره به ظاهر آرام و ساکت، جزیره‌ای که خوانندگانش را با کشتی از هاوایی به آنجا می‌آورند به تصویر می‌کشد. این داستان غنی رمانتیک، اما پیچش‌ها و تعلیق‌هایی نیز دارد که شما را به‌طور کامل و مشتاقانه به صندلی خود تا خواندن آخرین صفحه این کتاب میخکوب می‌کند.

کتابی برای تعطیلات

کریستینا بازول، در سان‌فرانسیسکو بوک ریویو، همسران تابستانی را داستانی کلاسیک از عشق ممنوعه می‌خواند و می‌نویسد: این کتاب عواقب عشق یک فرد از طبقات بالا با یک شهروند عادی از اهالی محلی را شرح می‌دهد. این داستان به‌طور کامل عاشقانه است. داستان درباره عشقی است که در گذشته اتفاق افتاده بنابراین می‌توان آن را داستانی تاریخی نیز دانست. به‌نظرم زندگی و حالات و ذهنیات مردم سال‌های دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ در این کتاب به خوبی توصیف شده است. شخصیت‌های این داستان جالب هستند.

میراندا و برادرش هیو از نظر من جذاب‌ترین شخصیت‌های این داستان هستند. میراندا شخصیتی پیچیده و عمیق دارد و عشق و روابط احساسی به سادگی او را تحت‌تأثیر قرار نمی‌دهد. او به وضوح شخصیت اصلی و شخصیت مثبت داستان است. من همیشه به داستان‌هایی که شخصیت اصلی آن‌ها زن هستند علاقه‌مندم. خواندن این کتاب به خوانندگانی که به داستان‌های تاریخی علاقه دارند، توصیه می‌شود. این کتاب بسیار روان و سلیس نوشته شده و انتخاب خوبی است برای اینکه هر مخاطبی آن را با خود به تعطیلات تابستانی ببرد و مطالعه کند.

سفر در زمان

هیلاری دنی هرش نیز در هیستوریکال نوول سواسیتی می‌نویسد: بئاتریس ویلیامز در همسران تابستانی، به طبقات اجتماع و مسائل رازآلود یک جزیره دور افتاده در ساحل و قتلی مرموز می‌پردازد. این کتاب مدام کنجکاوی خواننده را برمی‌انگیزاند و سپس دوباره با روشن‌شدن یکسری از مسائل او را آرام می‌کند و دوباره با وقوع مسائل تازه وی را به فکر کنجکاوی وامی‌دارد.

نویسنده، خط داستانی مستقیمی را دنبال نمی‌کند. او مدام خواننده را برای روشن‌شدن وقایع به زمان گذشته، حال و آینده می‌برد. با این تکنیک، بئاتریس ویلیامز، خواننده را قادر می‌کند که به فهم بهتری از روحیات و ذهنیات شخصیت‌های داستان خود برسد.

بئاتریس ویلیامز,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

از برخی از جنبه‌ها می‌توانیم بگوییم که خود جزیره را می‌توان به نوعی از شخصیت‌های داستان به‌حساب آورد. این جزیره در واقع پشت پرده زندگی‌هایی را که ما کمتر با آن آشنا هستیم به خواننده می‌نمایاند؛ در واقع به ما برخی از زوایای سبک زندگی و مسائل طبقات ثروتمند جامعه را نشان می‌دهد که تقریبا مانند موضوع داستان، کنجکاوی خواننده را بر می‌انگیزاند. این کتاب را می‌توان از همه جهات کتابی مناسب برای خواندن در فصل تابستان توصیف کرد.

عشق و پول

الین هیلدربراند، نویسنده کتاب «زوج بی‌نقص» می‌نویسد: کتاب همسران تابستانی، رمانی غنی است که به ۲ موضوعی که من به آن علاقه دارم به‌طور ویژه می‌پردازد: عشق و پول. لوکیشن‌های توصیف شده در این کتاب بسیار زیبا هستند و خود داستان نیز با امضای ویلیامز غنا یافته است. این حتما یکی از کتاب‌هایی است که من می‌خواهم با خود زیر آفتاب تابستان در ساحل دریا بخوانم. این یک داستان هیجان‌برانگیز درباره زندگی طبقات خاص اجتماع و وقایعی است که برای آن‌ها در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم رخ می‌دهند.

حسرت‌های زنانه

مائورین لی لنکر در اینترتینمنت اشاره می‌کند بئاتریس ویلیامز نامی برای خود به‌عنوان یک رمان‌نویس سبک تاریخی دست و پا کرده است. او همچنین استعداد خود را در رساندن صدای نجوا‌ها و حسرت‌های زنانه به دیگر بخش‌های جامعه نشان داده است. ویلیامز در این رمان به خوبی آسیب‌های منحصر به فرد ناشی از عشق شکست خورده دوره جوانی و دوره بزرگسالی را توصیف کرده و نشان داده که درد ناشی از این جراحت چقدر عمیق است.

کریستینا بازول: کتاب همسران‌تابستانی عواقب عشق یک فرد از طبقات بالا با یک شهروند عادی از اهالی محلی را شرح می‌دهد. این داستان به‌طور کامل عاشقانه است. داستان درباره عشقی است که در گذشته اتفاق افتاده بنابراین می‌توان آن را داستانی تاریخی نیز دانست.

bartarinha.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش