جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳
۱۱:۰۲ - ۲۸ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۱۴۱۲
میراث فرهنگی و صنایع دستی

مهم‌ترین اکتشافات باستان‌شناسی ۲۰۱۶ در یک نگاه + تصاویر

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی,باستان شناسی

تاریخ بشر از دیرباز تاکنون دستخوش تغییراتی شده است و در حال حاضر با توجه به فناوری‌های نوینی که در زمینه‌های مختلف عرضه شده‌اند و با سرعتی که این فناوری‌های پیش می‌روند، دیگر کم‌تر کسی پیدا می‌شود که نگاهی به گذشته و اتفاقات آن داشته باشد. اما هنوز دانشمندانی هستند که نگاهشان به پشت سر است تا از طریق کشف رمز و رازهای پنهان آن و پرده برداشتن از رخدادهای گذشته حیات بشر، بتوانند آینده روشنی را پیش روی بشر قرار دهند.

 

سال ۲۰۱۶ مملو بود از اکتشافاتی که در عرصه باستان‌شناسی رخ داد و دانشمندان را مجذوب خود کرد تا مطالعات گسترده‌ای برای شناخت بیشتر اعصار گوناگون داشته باشند. در ادامه، فهرستی از برترین یافته‌ها را مشاهده می‌کنید.

 

خانه‌های پایه چوبی عصر برنز

باستان‌شناسان موفق به کشف خانه‌های پایه چوبی در باتلاق‌های شرق انگلستان شدند. آنها خانه‌هایی را با پایه‌های چوبی در مجموعه اکتشافات خود در معدن Must Farm این منطقه از زیر زمین بیرون آوردند. این کشف، دید وسیعی از ساکنان حدود ۳۰۰۰ سال پیش در اختیار محققان قرار داد. این منازل مسکونی که به پایان عصر برنز در حدود ۸۰۰ الی ۱۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردند متعلق به خانواده‌هایی بوده است که در خانه‌های چوبی با پایه‌های چوبی نصب شده روی آب زندگی می‌کردند. این سکونتگاه‌ها بر اثر آتش‌سوزی ویران شدند و داخل رودخانه فرورفتند.

 

کشف شهر باستانی در یونان

باستان‌شناسان دانشگاه گوتنبرگ سوئد در اکتشافات خود موفق به کشف شهری باستانی و ناشناخته در روستایی موسوم به Vlochós شدند که پنج ساعت از شمال آتن فاصله دارد. این بقایای باستان‌شناسی در اطراف تپه Strongilovoúni و در دشت وسیع «تسالی» واقع شده است که قدمت آن به چند دوره تاریخی قبل برمی گردد. اینکه تاکنون کسی این تپه تاریخی را کشف نکرده است، باعث شگفتی دانشمندان شده است.

 

به گفته محققان، این تپه باستانی رمز و رازهای زیادی را در دل خود جای داده است. بقایای برج‌ها، دیوارها و دروازه‌های شهر در قله و دامنه‌های این تپه کشف شده است اما دانشمندان در زمین پایین این تپه تقریبا چیزی پیدا نکرده‌اند. آنها در این منطقه، یک میدان شهر و خیابان را پیدا کردند که نشان می‌دهد آنها با یک شهر نسبتا بزرگ مواجه هستند.

 

محدوده داخل دیوارهای شهر به بیش از ۴۰ هکتار می‌رسد و باستان‌شناسان در این محدوده موفق به کشف کوزه‌ها و سکه‌های قدیمی شده‌اند که بیانگر قدمت تاریخی این شهر گم‌شده است. قدیمی‌ترین یافته‌های دانشمندان در این منطقه به بیش از ۵۰۰ سال پیش از میلاد می‌رسد.

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی,باستان شناسی

شهر باستانی عصر برنز در شمال عراق

دانشمندان و باستان‌شناسان دانشگاه Tübingen اکتشافاتی را در عراق انجام دادند. منازل مسکونی یافت‌شده، جزو منطقه‌ای دور افتاده از امپراتوری «آکاد» بوده است. باستان‌شناسان در این مطالعات موفق به شناسایی و کشف شهر بزرگی در نزدیکی شهر «دهوک» در شمال عراق شدند.

 

این حفاری‌ها نشان می‌دهد منازل مسکونی کشف‌شده در این شهر باستانی که در حال حاضر محل سکونت مردم روستای کوچک کردنشین «باستکی» در منطقه خودمختار کردستان عراق است، در حدود ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح ساخته شده است و بیش از ۱۲۰۰ سال از شکوفایی آن می‌گذرد. باستان‌شناسان دریافتند که لایه‌های این روستای کشف‌شده به دوران امپراتوری «آکاد» (۲۲۰۰ تا ۲۳۵۰ هزار سال پیش از میلاد مسیح) برمی‌گردد. این امپراتوری، نخستین امپراطوری تاریخ بشر به شمار می‌رود.

 

کشف سازه‌های عجیب و غریب در غار «برونیکل» فرانسه

باستان‌شناسان در اکتشافات خود موفق شدند در اعماق غار «برونیکل» واقع در منطقه «تارن-اِ-گارون» در جنوب غربی فرانسه سازه‌های ساخت دست بشر را با طول ۳۳۶ متر کشف کنند. آنها تخمین زده‌اند که قدمت سازه‌های ورودی این غار به حدود ۱۷۶ هزار و ۵۰۰ سال پیش برمی‌گردد.

 

این اکتشاف بیانگر آن است که انسان‌ها پیش از زمانی که تصور می‌شد در غارها سکونت داشته‌اند. تاکنون دانشمندان تصور می‌کردند که قدیمی‌ترین غار ثبت‌شده (غار شووه) به ۳۸ هزار سال پیش برمی‌گردد. دانشمندان، سازه‌های یافت‌شده در غار «برونیکل» را جزو نخستین سازه‌های تاریخ بشر به حساب می‌آورند.

به علاوه، ردپاهایی از آتش در این غار نشان می‌دهد که «نئاندرتال»های نخستین طریقه استفاده از آتش را در محیط‌های بسته می‌دانستند. محققان، غار «برونیکل» را در سال ۱۹۹۰ و در روستای «آویرون» کشف کردند.

آنها در اکتشافات اخیر خود، در کف غار بقایای استخوانی و چاله‌های متعددی برای خواب زمستانی خرس‌ها پیدا کردند. این غار مملو از سازه‌هایی ساخته‌شده از حدود ۴۰۰ «استالاگمیت» یا بخش‌هایی از استالاگمیتهاست که بیشتر ظاهر دایره‌ای شکل و کشیده دارند که نشان از استفاده از آتش می‌دهد.

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی,باستان شناسی

کلسیت‌ قرمز یا سیاه‌شده با دوده که حتی بر اثر حرارت ممکن است شکسته‌ شده باشند و نیز مواد سوخته‌ای از جمله بقایای استخوانی از دیگر اکتشافات دانشمندان در این غار باستانی بوده است. دانشمندان در سال ۱۹۹۵ با استفاده از کربن ۱۴ توانستند قدمت یک استخوان سوخته را ۴۷ هزار و ۶۰۰ سال پیش اعلام کنند. آنها در سال ۲۰۱۳ نیز روی این سازه‌های مطالعات سه‌بعدی انجام دادند و دریافتند آتش‌هایی که آثار سوختگی روی این سازه‌ها به جا گذاشته‌اند، به منظور روشنایی افروخته شده بودند.

 

کفش‌های ویندولاندا

حدود ۱۸۰۰ سال پیش، ارتش رومی‌ها یکی از کوچک‌ترین اما قدرتمندترین دژ نظامی را از نظر دفاعی در منطقه «ویندولاندا» احداث کردند که در حال حاضر یکی از بخش‌های مرزهای امپراتوری میراث جهانی رومی‌ها به شمار می‌رود.

 

این پادگان نظامی کوچک از چند صد سرباز و خانواده‌های آنها تشکیل می‌شد که وقتی آن سوی دیوارهای دژ میان قبایل انگلیسی و نیروهای رومی جنگ درمی‌گرفت، در پشت مجموعه‌ای از خندق‌های بزرگ و باروهای ساخته‌شده پناه می‌گرفتند. پس از پایان جنگ، نیروها و وابستگان آنها از دژ بیرون آمدند و هر چه را نمی‌توانستند با خود حمل کنند، داخل خندق پرتاب می‌کردند.

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی,باستان شناسی

در سال ۲۰۱۶، باستان‌شناسان «ویندولاندا» این خندق را کشف کردند و محفظه‌ای را یافتند که مملو از اسکلت‌های سگ و گربه و همچنین ۴۲۱ کفش چرمی رومی بود. چکمه‌های بچگانه، کفش‌های کودکان کم سن و سال، چکمه‌های زنانه و مردان و کفشهای مخصوص خانه و بیرون از خانه در میان این کفش‌های به دست آمده بود.

 

این اکتشافات نشان می‌دهد که به طور متوسط هر فرد بیش از یک کفش داشته است. اندازه این کفش‌ها عجیب است و تنوع آن در منطقه «ویندولاندا» که بیشترین کفش‌های رومی را در محدوده امپراتوری رومی‌ها تولید می‌کرد، زیاد بود. این کفش‌ها متعلق به ۲۱۲ سال بعد از میلاد مسیح بود که سبک و ظاهر زیبایی داشتند. این کفش‌ها به خوبی در این ۲۰۰۰ سال نگهداری شده‌اند.

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی,باستان شناسی

 

 

 

 

ana.ir
  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش