دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۹ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۰۶۵۸
میراث فرهنگی و صنایع دستی

عاقبت سی‌و‌سه پل برای ایمن سازی پس از ۴۰۰ سال چه می‌شود؟

سی‌وسه پل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
معاون میراث فرهنگی کشور به اصفهان رفت و فرآیند طرح بستن دهانه‌های سی‌وسه پل را پایش کرد و قول و قرارهای فنی وکارشناسانه برای نهائی شدن این پروژه مطرح شدند تا شاید آخرِ داستانِ سی‌وسه پل که چیزی حدود ۴۰۰ سال بعد از ساخت‌اش در دستِ ایمن‌سازی قرار می‌گیرد، به خیر تمام شود.

به گزارش ایسنا، داستانِ سی‌وسه پل اصفهان با هشدارِ شهرداری اصفهان از حدود دو سال قبل آغاز شد، هشداری که با سقوط کودک دو ساله از سی‌ و سه پل در ۲۰ مهر سال گذشته آغاز و به مرور این هشدار آن‌قدر جدی شد تا شورای فنی میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان، با برگزاری جلساتی در نهایت ۳۰ دی سال گذشته «شورای فنی میراث فرهنگی استان اصفهان، طرح نهائی نصبِ حفاظ روی دهانه‌های سی‌و سه پل تاریخی را تصویب کرد.»

 

بعد از گذشت حدود سه ماه از انتشار خبر تصویب نصب حفاظ در دهانه‌های سی و سه پل، اواخر فروردین ماه امسال، فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان نسبت به برگزاری جلسات کارشناسی برای رسیدن به یک نتیجه و طرح نهائی در این زمینه خبر داده بود تا به گفته‌ی مدیریت شهری اصفهان؛«ایمن سازی سی و سه پل و پل‌های تاریخی اصفهان به عنوان یک ضرورت برای حفظ جان مردم به عنوان یک اصل مسلم انجام شود.» و سر انجام نخستین طرح‌ها برای حصارکشی دهانه‌ی پل‌های تاریخی اصفهان به میراث فرهنگی ارائه شدند و حتی در نخستین اقدام با بستن یکی از دهانه‌ها با چوب، این کار را آغاز کردند.

 

 طرح آزمایشی بستن یکی از دهانه‌های سی‌وسه پل

 

سی‌وسه پل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

تا این‌که یکم خرداد طرح دیگری از حصارکشی روی یکی از دهانه‌ی دیگر سی و سه پل نصب شد و با توجه به صحبت‌هایی که تا پیش از این برای نصب این حصارها مطرح بود،به نظر می‌رسید آن طرح نهائی و مورد تائید میراث فرهنگی باشد،طرحی که در تصاویر منتشر شده از آن با میله‌های فلزی بر بدنه‌ی سی و سه پل در حال نقش بستن بودند و نه تنها چهره‌ی زشتی به این بنای تاریخی و نفیس می‌داد، بلکه با توجه به نصب کردن پایه‌های آن در دل زمین، این سوال را در ذهن ایجاد می‌کرد که چقدر به اصل «برگشت پذیری به حالت اول» در آن اهمیت داده شده است.

 

حالا این تصاویر نه تنها خشکی بیش از حد زاینده‌رود را به رخ می‌کشند،بلکه میله‌های دو رنگ سیاه و زرد و بدنه‌ی قطورشان بین دهانه‌های داخلی این اثر،این نازیبایی را بیشتر می‌کند.

 

طرح کابل‌کشی دهانه‌های سی‌وسه پل اصفهان

اما در میانِ اجرایی شدن این طرح از سوی میراث فرهنگی و شهرداری؛ نکاتی به طور دائم مطرح می‌شوند که به نظر می‌رسد فقط قصد دارند نشان دهند هشدارها برایشان اهمیت داشته، و طرح را اجرائی کنند، چون به کلیدی‌ترین نکته‌ای که دائم تأکید می‌شود،«موقت بودن» سازه‌های نصب شده است تا به گفته‌ی علی فصیحی، مدیر پایش پل‌های تاریخی استان اصفهان، «نسل بعد بتوانند تصمیم دیگری برای آن بگیرند.»

 

نصب پایه‌های کابل بوکسل برای نرده‌کشی دهانه‌های سی‌وسه پل

 

سی‌وسه پل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

اکنون با آغاز اجرائی شدن طرح مسدود کردن دهانه‌های سی‌وسه پل اصفهان از یکم خرداد،بعد از حدود یک ماه محمدحسن طالبیان،معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی برای بررسی فرآیند اجرائی شدن این طرح به سی وسه پل اصفهان رفت تا به عنوان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حرف آخر را درا ین زمینه بیان کند.

 

بررسی روند بستن دهانه‌های سی‌وسه پل توسط  طالبیان

محمدحسن طالبیان می‌گوید: از یک سو باید ایمنی پل فراهم شود و از سوی دیگر اصالت آن را باید حفظ کرد، تا کنون نیز بخشی از کار را انجام داده‌اند در واقع مهم این بود که به بدنه پل آسیبی وارد نشود.

 

وی با بیان این که کفِ پل در دهه ۴۰ مرمت و ساماندهی شده و به دنبال انجام یکسری مرمت‌ها از همان دوره روی این اثر تاریخی،تاکید می‌کند: در حال حاضر هیچ مداخله‌ای در بخش‌های تاریخی پل رخ نداده و تلاش می‌کنند هر کاری که برای آن انجام می‌شود،برگشت‌پذیر باشد تا هرگاه ایده‌ی بهتری بود راحت‌تر مداخلات قبلی باز شود،می‌توان گفت موضوعات مختلفی را برای این طرح در نظر گرفته‌اند.

 

او با اشاره بر این‌که نکات فنی در اجرای طرح بستن دهانه‌های سی‌وسه پل وجود داشت که بررسی فرآیند کار به مسئولان این پروژه بر رعایت آن‌ها تاکید کردیم، اظهار می‌کند: در این نکات فنی استحکام،پایشِ تصاویر از بیرون و داخل، کارگاه، معرفی کارگاه، مستندسازی آن‌ها و موارد دیگری مورد تأکید و بحث قرار گرفت.

 

اولین طرح سیم‌کشی بوکسل در دهانه سی و سه پل در سال‌های گذشته

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، اظهار می‌کند:‌براساس بررسی‌های انجام شده، اکنون باید مسائل فنی و اقداماتی که تا این زمان انجام شده را ببینند و مدت زمانِ بیشتری فرصت دهند تا بررسی‌های دقیق دیگر از دید کارشناسان بیرونی و داخلی انجام شود و پس از اطمینان از کار، پروژه را ادامه دهند.

 

به گفته‌ی وی، برای اجرایی شدن طرح بستن دهانه‌های سی‌وسه پل، در ساده‌ترین و بی‌مداخله‌ترین حالت ممکن از میله‌ای فلزی و چند رشته سیم‌بوکسل استفاده می‌شود که در پشت ستون‌های پل قرار می‌گیرد تا کمتر در نمای بدنه‌ی سی‌وسه پل خودنمائی کند.

 

سی‌وسه پل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

 

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش