جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۲:۱۶ - ۰۵ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۱۱۷۰
میراث فرهنگی و صنایع دستی

مهم‌ترین اکتشافات باستان‌شناسی جهان در سال ۲۰۱۸

اکتشافات باستان‌شناسی سال 2018,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
در سال ۲۰۱۸، کشفیات مهمی در زمینه باستان‌شناسی در سراسر جهان رقم خورد و می‌توان این سال را سال اکتشافات مهم باستان‌شناسی در جهان نامید.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه چند زبانه «اپوچ تایمز» در نیویورک، باستان‌شناسان حرفه‌ای و آماتور در سال ۲۰۱۸ میلادی به کشفیاتی دست یافتند و آموخته‌های خود در مورد رویدادهای تاریخی را به روز کردند. 

 

۱۰ مورد از کشفیات مهم این سال بدین شرح است:

 

لاشه پیشرفته‌ترین زیردریایی نازی‌ها 

یکی از کشفیات مهم باستان شناسان در این سال، کشف لاشه زیردریایی دوره نازی‌ها بود. 

 

گروهی از باستان شناسان آوریل سال جاری (فروردین - اردیبهشت) در جریان عملیات نقشه برداری از لاشه کشتی‌ها در دریای شمال و تنگه اسکاژراک، لاشه زیردریایی متعلق به نازی‌ها را در ۱۱ مایلی شمال شهر اسکاژن در شمالی‌ترین نقطه دانمارک یافتند. 

 

از مجموع تسلیحات موجود در زرادخانه رایش سوم، این کشتی از نوع زیردریایی معروف به U-boat، یکی از مخوف‌ترین آن بود. 

 

در جریان جنگ جهانی دوم، حدود یک‌هزار و ۱۶۵ مورد از این کشتی در کارخانه‌های کشتی سازی آلمان ساخته شد و عامل کشته شدن حدود ۷۰ درصد از پرسنل دریایی نیروهای متفقین بود. 

 

قدیمی‌ترین نقاشی دست بشر 

قدیمی‌ترین نقاشی دست بشر در سال جاری میلادی در غاری در جنوب آفریقای جنوبی کشف شد.

 

این نقاشی که روی قطعه سنگی نقش بسته، حاوی نشانی است که قدمت ۷۳ هزار ساله آن را نمایان می‌کند. این اثر پر رمز و راز هنری در غار «بلومبوس» تقریبا در ۱۸۰ مایلی شرق کیپ تاون، سر از زیر خاک برآورد.

 

حدودا یکصد هزار سال پیش، گروه‌های شکارچی- گردآورنده، ساکن این غار بودند. آنان گروه هایی بودند که اصلی ترین روش معیشتی شان تغذیه مستقیم از گیاهان و حیوانات حیات وحش بود.

 

قدیمی ترین نان که تاریخ کشت و زرع را به عقب برد

ما همواره تصور کرده ایم که نان نباید قدمتی کهن تر از هشت هزار سال قبل از دوران مسیحیت، زمانی که بشر شروع به کشت و زرع به صورت گروهی کرد، داشته باشد. اما کشف بقایای نانی پخت شده در ۱۴ هزار و ۴۰۰ سال پیش، اطلاعات جدیدی را در مورد کشاورزی ارائه داد. 

 

ژوئیه سال جاری (تیر - مرداد) گروهی از محققان اروپایی آزمایش روی این نان را که در منطقه‌ای واقع در صحرای سیاه در شمال شرقی اردن پیدا شد، آغاز کردند. 

 

ساکنان این منطقه، با تشکیل جوامع انسانی، زندگی به شکل گروه‌های اجتماعی را شروع کرده بوند. 

 

سکه‌های طلا مربوط به عصر جنگ‌های صلیبی 

باستان‌شناسان دسامبر سال جاری (آذر - دی) گنجینه‌ای از سکه های کمیاب طلا با قدمت ۹۰۰ هزار ساله را در شهر قیصریه در سرزمین‌های اشغالی پیدا کردند.

 

به باور باستان شناسان، این سکه‌ها به یک خانواده ثروتمند تعلق داشت که از جنگ‌های خونین صلیبی در سال ۱۱۰۱ گریخته بودند.این مجموعه کوچک اما گرانبها از ۲۴ سکه طلا در میان سنگ های دیواری به عمق یک و نیم متر کشف شد.

 

زمانی که شهر بندری قیصریه در سال ۱۱۰۱ به اشغال نیروهای بالدوین اول (دومین فرمانروای صلیبی و نخستین پادشاه بیت المقدس) و متحد وی درآمد، تقریبا تمامی سکنه آن کشته یا به بردگی گرفته شدند. 

 

اسکلتی بی سر در شهر رم باستان 

۷۹ سال قبل از میلاد در فصل تابستان، آتش‌فشان «مونت وزوویوس» فوران کرد و شهر پمپئی در رم باستان به همراه ۱۰ هزار سکنه آن زیر خاکستر آتش فشان دفن شد. 

 

عملیات کشف این شهر از سده ۱۸ آغاز شد و تا امروز ادامه یافت. در جریان حفاری های جدید در این شهر در ماه می (اردیبهشت- خرداد)، اسکلتی بی سر در مکان باستان شناسی پمپئی از زیر خاک بیرون کشیده شد. 

 

به نظر می رسد این اسکلت متعلق به فردی بوده که بر اثر سقوط سنگی بزرگ روی سرش جان باخته است. 

 

محققان ایتالیایی سپس به این نتیجه رسیدند که این رمی باستان بر اثر خفگی ناشی از استنشاق گاز و مواد آتش فشانی از دنیا رفته است. 

 

گنجینه پادشاه دانمارک 

«هارالد بلوتوث» پادشاه دانمارک و مشهورترین رهبر اسکاندیناوی عصر وایکینگ به خاطر برخورداری از ثروت و قدرت مورد تکریم و احترام قرار داشت.

 

وی همه قبایل دانمارکی را متحد کرد و هدایت پیروزی در میادین نبرد علیه نروژی‌ها و آلمان‌ها را برعهده داشت و مسیحیت را وارد قلمروی پادشاهی خود کرد.

 

یک باستان‌شناس آماتور ژانویه گذشته (دی ماه ۱۳۹۶) قطعاتی نقره‌ای در «روگن» بزرگترین جزیره آلمان در دریای بالتیک پیدا کرد. وی با کمک باستان شناسان حرفه‌ای، آثار هنری بیشتری را که با پادشاه بلوتوث مرتبط بود، از زیر خاک بیرون آورد که شامل چند گردن بند، مروارید، حلقه و بیش از ۶۰۰ سکه نقره بود. 

 

پیکر سائو سائو 

سائو سائو یکی از نامدارترین شخصیت ها در تاریخ چین است. وی در رمان کلاسیک چینی با نام «عاشقانه سه پادشاهی»، شخصیتی به عنوان شخصیتی مهم شناسانده شد. 

 

سائو سائو در دوران هرج و مرج جنگ داخلی چین پس از فروپاشی امپراطوری هان، به عنوان نامزدی برای ایجاد اتحاد در چین ظهور کرد اما عمر کوتاهی داشت و نتوانست شاهد تحقق آرمان هایش باشد. 

 

پیکر وی آوریل سال جاری (فروردین - اردیبهشت) پیدا شد. کارشناسان چینی تائید کردند که بقایای کشف شده جسد یک مرد در یک بنای یادبود به احتمال زیاد متعلق به سائو سائو است. 

 

خطوط جدید نازکا 

خطوط نازکای پرو، خطوطی پر رمز و راز است که در سطح زمین فراخته شده است. 

 

این نقاشی های بزرگ تصاویری از یک عنکبوت، مرغ مگس خوار، میمونی با دم مارپیچی و اشکالی هندسی را نمایان می کند. 

 

آوریل سال جاری، باستان شناسان پرو بیش از نمونه جدید از این اشکال را کشف کردند که به حدی بزرگ بود که تنها با استفاده از پهپهاد امکان مشاهده کامل آن وجود داشت.

 

قدمت برخی از این اشکال به دوره ای مابین ۵۰۰ سال قبل از میلاد تا ۲۰۰ سال بعد از میلاد باز می‌گردد و نشان می‌دهد سده ها قبل از اینکه نازکاها اشکالشان را خلق کنند، ساکنان منطقه ای در همان حوالی ساخت طرح های بزرگی موسوم به «ژئوگلیف» را می‌آزمودند. 

 

لاشه قدیمی‌ترین کشتی 

محققان اکتبر سال جاری (مهر – آبان) یک کشتی باستانی را کشف کردند که در اعماق دریای سیاه آرمیده بود.

 

نبود اکسیژن و عمق بالا مانع از پوسیدگی و نابودی این کشتی برای دستکم دو هزار و ۴۰۰ سال شده بود. این کشتی، قدیمی‌ترین لاشه کشتی دست نخورده جهان به شمار می رود. 

 

گمان می‌رود این کشتی، یک کشتی تجاری یونانی بوده باشد. 

 

مقبره مصری در سقاره 

وزارت باستان شناسی مصر در ماه جاری میلادی اعلام کرد که مقبره‌ای مدفون درعمق پنج متری منطقه سقاره شهری واقع در جنوب در جریان عملیات باستان شناسی کشف شده است. 

 

این مقبره به مدت تقریبا چهار هزار و ۴۰۰ سال مسدود بود و هیچ نشانی از غارتگری و خرابکاری در آن به چشم نمی خورد. 

 

دیوارهای این مقبره پوشیده از نقاشی، مجسمه و سنگ نوشته است. این مقبره حاوی پیکره ای متعلق به یک کاهن عالی رتبه به نام «واح تی» بوده که در دوره پنجمین پادشاهی (دودمان پنجم) مصر می زیسته است. 

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش