محمد مشهدی نوشآبادی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: تاکنون بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ متر از این غار زیبا که دارای راهروها و فضاهای گوناگون است، شناسایی شده اما دسترسی به فضاهای دیگر به دلیل وجود مسیرهای تنگ و باریک میسر نیست.
وی افزود: این غار دارای چهار مسیر به درازای ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر است که بیشتر بسوی کوه مَرِجنان برزک امتداد دارد و به طور اتفاقی از زیر خانه یکی از شهروندان کشف شده است.
رئیس مرکز پژوهشی کاشانشناسی دانشگاه کاشان اظهار داشت: چهار سالن هر یک با چهار تا پنج متر طول و عرض، از دیگر نقاط این غار است که البته ارتفاع تقریبی یکی از آنها به ۱۰ متر میرسد.
وی به وجود آب در برخی از بخشهای سطح غار نیز اشاره کرد و افزود: وجود 'غارسنگ' هایی در شکلها و رنگهای گوناگون و چشم نواز به ویژه چکندهها (استالاکتیت) و چکیدههای (استالاگمیت) رسوبات آهکی، زیبایی خاصی به این غار بخشیده است.
مشهدی نوش آبادی اضافه کرد: بازدید و بررسی یکی از اعضای هیأت علمی گروه باستانشناسی دانشگاه کاشان از این پدیده طبیعی نشان داد که در این غار هیچ پدیده و آثار انسانی وجود ندارد که نشانه استفاده انسان از این غار در گذشتههای دور باشد؛ در نتیجه همه عنصرهای موجود طبیعی بوده و تاکنون هیچ انسانی به آن راه نیافته است.
وی در باره نحوه کشف این غار گفت: به گفته یکی از اهالی برزک، اسفند ۹۶ در اثر نشت ناشی از ترکیدگی لوله آب در حیاط خانهای در برزک، فرورفتگی ایجاد و کنکاش بیشتر به پدیدار شدن یک گودال منجر و در عمق ۷ تا ۸ متری آن، نخستین سالن غار نمایان شد که از این نقطه به مرور زمان فضاهای جدید نیز پدیدار گشت.
رئیس مرکز پژوهشی کاشان شناسی دانشگاه کاشان ادامه داد: شهردار برزک پس از بازدید کارشناسان محلی از غار و توصیف فضاهای آن، برای طراحی و ایجاد ورودی برای این مکان بشرط برطرف شدن مشکلات حقوقی و قضائی آن اعلام آمادگی کرده است.
وی تاکید کرد: این غار هنوز امکان بازدید برای عموم ندارد اما امید میرود تا بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی برای عملیات آمادهسازی آن اهتمام بورزند تا زمینه مناسبی برای توسعه گردشگری شهر زیبای برزک و در نتیجه منطقه کاشان فراهم شود.
برزک با حدود پنج هزار نفر جمعیت در دامنه رشتههای کوه کرکس، ۴۵ کیلومتری جنوب غربی کاشان واقع است.
- 12
- 6