مجید ملک زاده فرزند مرحوم استاد مهدی ملک زاده ( پدر هنر مشبک و معرق فلز ایران) مدیر موزه صلح درباره دلیل نامگذاری این موزه به نام موزه صلح، میگوید: هنرمندان و آموزگاران قویترین افراد روی زمین هستند. بنابراین به عنوان یک هنرمند و معلم، آموزش را بهترین و موثرترین قدم شروع یک حرکت بزرگ در منطقه ای که فاقد موزه و بستر لازم برای آشنایی با صلح است میدانم و در این راستا با همین باور فعالیت میکنم. حرکت میکنم.
ما در این موزه فلزات سخت و خشن را به نرمی، لطافت و آثار هنری مفهومی با موضوعهای دوستی، طبیعت، ادبیات و صلح تبدیل میکنیم.حدود ۱۳ سال است که بر فعالیتهای صلحآمیز متمرکز شدهام و به طراحی، ساخت و جمع آوری تعداد زیادی از نشانهها، داستانها و ادبیات در رابطه با صلح بین ملتهای خاورمیانه پرداختهام.
وی کوششهایش را در موزه صلح در راستای تبدیل شعار صلح به شعور صلح و ملموس کردن آن دانست و افزود: ما معانی عمیق را از هر ملتی و کشوری بیرون کشیدهایم و آنها را با هنر برای بهتر ماندن در ذهن بشر ماندگار ساختهایم.
ملک زاده موزه صلح اصفهان را مکانی برای عشق ورزیدن به محیط زیست - حیوانات - مخلوقات و انسانیت معرفی کرد و گفت: براین باوریم که هیچ گیاه هرزی در جهان وجود ندارد. آن چه که ما به آن علف هرز میگوییم گیاهانی هستند که تاکنون نتوانستهایم عملکرد و سودمندی آنها را پیدا کنیم .این مفهوم در رابطه بین مردم کشورها و صلح نیز صادق است .بنابراین سعی میکنیم برای ترویج صلح راههائی را پیدا کنیم که با پذیریش تنوع در فرهنگ ، زبان و سایر تفاوتها مردم را به همدیگر نزدیکتر کند.
مجید ملک زاده می گوید برای اولین بار در جهان با ترکیبی از دو هنر اصیل ایرانی و بسیار ظریف (ظریف بری فلزات و مینیاتور) و در قالب یک کار تیمی بسیار منسجم و خلاق، جامع ترین و بی نظیرترین اثر فاخر قرن بیست و یکم در غالب موضوعات مهم بین المللی نظیر فرهنگ توسعه پایدار، صلح جهانی و حقوق بشر به تصویر کشیده شده است.
توضیح:
۳۵ موضوع جهانی صلح در راستای توسعه پایدار و در چهار محور اقتصاد، محیط زیست، فرهنگ و اجتماع در قالب ۳ تابلو:
۱- صلح و بزرگسالان ۲- صلح و کودکان ۳- صلح و محیط زیست توسط سه استاد هنرمند آقای مهرداد صدری و خانم جعفری در زمینه مینیاتور و آقای ملک زاده در زمینه برش ظریف فلزات به تحقق پیوسته که در هر تابلو پرچم ایران به تناوب و با طراحی سنتی اجرا شده و برای غنی کردن این پروژه ۳ بیت شعر زیبای سعدی معروف به «بنی آدم» به دو زبان فارسی و انگلیسی محور کار قرار گرفته است.
علائم و نمادهای بکار رفته در این آثار جهانی عبارتند از:
– منشور کوروش کبیر و تصویر آن مرد بعنوان اولین و قدیمی ترین منشور حقوق بشر در دنیا (۵۳۸ سال قبل از میلاد)
– بته ترمه (جغه) و تعداد آن: به نماد آزادگی که داخل هر تابلو ۸ بته ترمه بکار رفته که مجموع سه تابلو ۲۴ می باشد، نمادی از ۲۴ ساعت شبانه روز و در جهت عقربه های ساعت یعنی حیات، امید و انگیزه.
– کبوتر سفید: نماد پیام آوران غیب از صلح و دوستی.
– شاخه زیتون: به نماد صلح.
– کرات و کهکشان ها: به نماد جهانی بودن موضوع
– لوگوی شورای جهانی رهبران ادیان و مذاهب (اسلام -مسیحیت -زرتشت -یهود و…)
– عدد ۱۲: نماد ۱۲ ماه سال- گل لوتوس- ۱۲ یار حضرت عیسی بن مریم و ۱۲ راه برای قوم حضرت موسی
– نماد المپیک و پارا المپیک: نماد پیوستگی جهانی و رنگ های مختلف بکار برده نشانی از رنگ پوست های مختلف ولی جمجمه های سفید یکسان است.
آثار صلح جهانی در جهت احیای فرهنگ و تمدن ایرانی و و اهدا به یکی از معتبرترین موسسات بین المللی در کشور نروژ (موسسه صلح نوبل) بدون هیچ منفعت مالی و وابستگی سیاسی تدارک دیده شده و در آن احیای کار تیمی و توسعه اندیشیدن دیده می شود.
این آثار فاخر مورد بازدید بزرگانی از حوزه های هنری، سیاسی، اجتماعی و… نیز قراره گرفته همچون استاد محمد فرشچیان، مرحوم سلحشور، دکتر جواد ظریف، پروفسور جعفر جعفری و بسیاری از نمایندگان مجلس، بازیگران، آقایان شهردار و استاندار، توریست ها و…
به امید جهانی شدن این آثار فاخر …
- 12
- 5