جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۰۰۰۳۶

آریایی ها چه کسانی بودند؟

آریایی ها,آریایی ها چه کسانی بودند,آریایی ها چگونه مردمی بودندآريايي ها اقوام كوچ نشيني بودند كه با دام داري روزگار مي گذراندند
 عقیده ی برخی از مورخان این است که مردمانی کوچ نشین به نام آریایی ها در حدود چهار هزار سال پیش ، به تدریج از مناطق شمال دریای خزر به سرزمین ایران مهاجرت کردند. از قوم های بزرگ آریایی که در مناطق مختلف ایران سکونت داشتند، می توان به پارس ها در جنوب و پارت ها در شمال شرق و ماد در شمال غرب ایران اشاره کرد. در این مطلب از سرپوش با قوم آریایی آشنا خواهید شد.

آریایی ها

دسته ای از آریایی ها طی چندین سال، توسط رؤسای قبیله ی خود به فلات ایران رفتند و بهمراه دام هایشان مهاجرت کردند.

فلات ایران برای زندگی و سكونت از هر جهت، مساعد بود. ایران یا سرزمین آریایی ها، نام سرزمینی بود كه آریایی ها شامل سه گروه ماد، پارس و پارت در آن سکونت داشتند که به ترتیب در غرب، جنوب و شمال شرقی فلات ایران بودند. ایرانیان، مشغول به زندگی كوچ نشینی و دام داری تا چندین وقت بودند. گروهی در نواحی كوهستانی، گروهی در نواحی مرتفع كوه ها و در زمستان به دامنه ی كوه ها رفتند و گروهی دیگر به دشت ها روی آوردند.

زردشت، پس از گذشت مدتی در میان ایرانیان کشف شد و آئین جدیدی بوجود آمد. او به دعوت مردم به پیروی از اهورا مزدا و جنگ با اهریمن می پرداخت. اوستا، نام كتاب مقدس زردتشیان می باشد.

دلیل مهاجرت آریایی ها

در حدود چهار هزار سال پیش ، آریایی ها از سرزمین اولیه ی خود به دلایل گوناگونی مهاجرت کردند که از آن ها می توان به افزایش جمعیت، هجوم اقوام همسایه(( حملات و تجاوزات اقوام ساکن( ایلیری) و شبه جزیره بالکان))، کمبود چراگاه، سردشدن ناگهانی هوا( شرایط بد آب و هوایی و افزایش روزافزون برودت هوا و یخ بندان ) و از بین رفتن چراگاه ها، انسانها و دامها اشاره کرد.

مهاجرت آریایی ها,دلیل مهاجرت آریایی ها,دین آریایی هادر حدود چهار هزار سال پيش آريايي ها از سرزمين اوليه ي خود مهاجرت كردند

زبان آریایی

گروهی از مهاجران هندو اروپایی به زبان آریایی آغازین صحبت میکردند و از هم نژادانشان در حدود هزاره ۳ ق. م جدا شدند و به زندگی در دشت های آسیای مرکزی پرداختند. آریایی زبان ها در گذشته های بسیار دور، با بالتها،  داکیه ای- میسیه ای ها و اقوام فینو- اوگری در ارتباط بودند.

جامعه و اقتصاد آریایی

آریایی ها اشنا به شغل کشاورزی بودند و برای تهیه ی آرد به کاشت غلاتی همچون جو و گندم می پرداختند. آنان گاوها را به قصد شخم زدن به یوغ می بستند.

از حدود هزاره ۳ پ. م، اقوام هند و اروپایی، شناخت کاملی نسبت به فلزات، نقره، مس و طلا داشتند. از اوایل هزاره ۳ پ. م، گاری دو چرخ در فرهنگ کورگان مرسوم شد اما دلیلی مبنی بر کشیدن آنها از اسب در دست نیست. ظاهراً برای این کار از گاو استفاده می کردند. بهره بردن از گردونه جنگی در ایران آغاز شد. جنگجویان از اسب و گردونه جنگی استفاده می کردند. حیواناتی همچون سگ، گاو، خوک، گوسفند و بز به غیر از اسب، اهلی شده بودند ولی گاو در جامعه آریایی، مانند دیگر جوامع هند واروپایی ارزشمندتر بود.

گاو برای آریایی ها معیار ثروت و اساس مناسبات دادوستد بود؛ بدین دلیل که غذا، شیر و فرآورده های شیر برای نوشیدن توسط گاو تأمین میشد. برای تهیه ی لباس و روانداز و بندهای چرمی از پوست گاو و برای تهیه ی ابزار از استخوان گاو و همچنین برای تهیه ی سوخت از سرگین آن استفاده می کردند. ادرار گاو بعنوان ماده ای پلشت زدا کاربرد داشت.

خانواده به صورت پدرسالاری بعنوان بزرگ ترين رکن جامعه آریایی به شمار می رفت و زن نیز پس از شوهر خود بعنوان عنصری بسیار ارزشمند و مٶثر ستوده می شد .سن ۱۵ سالگی در میان آریایی ها بعنوان سن بلوغ در نظر گرفته شده بود. همه ی افراد بالغ در این سن، کمربندی به خود می بستند و به جرگه بالغان درمی آمدند. کوچک ترین واحد اجتماعی در این جامعه، خانواده بزرگ پدرسالار بود که افراد، چندین نسل را در زیر یک سقف جمع میکردند که این نسل ها از طریق پدر، با هم ارتباط خونی داشتند. اداره ی این خانوار بر عهده ی خانه سالار بود.

آریایی ها چه کسانی بودند,مذهب آریایی ها,زبان آریایی,آریایی ها چگونه مردمی بودندآريايي ها دامدارانی بودند که با کشاورزی هم آشنایی داشتند

مذهب و مظاهر مورد احترام آریایی ها

آریایی ها به ستایش مظاهر طبیعت از زمان گذشته می پرداختند و درواقع آن ها آب، آتش، باد و خاک را مورد پرسشت قرار می دادند و در حیات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی انسان به نور و تاریکی و تاثیرات آن پی برده و نیکی و بدی را در ارتباط با دو نیروی بالا می دانستند. البته در ابتدا دانه های فیروزه و مهره های گوناگون از شاخ جانوران و گوش ماهی را به منظور دفع نیروهای اسیب رسان و بیماری زا و بی اثر کردن آن ها به گردنشان آویزان می کردند و یا از آن به صورت دستبند استفاده می کردند. طبق عقیده ی آن ها، چنین مهره هایی به صورت طلسم در زندگی انسان و جانوران و کشتزارها و مراتع از توانایی ارواح و نیروهای آسیب رسان می کاهند که در ناحیه ی فارس، نمونه ای از این اشیاﺀ پیدا شده است. علاوه بر این زینت آلات و حتی اشیاﺀ و ابزارهای زندگی و جنگی و شکار در قبرهای انسان ها به دست آمده است که این مسأله اعتقاد آریایی ها به زندگی بعد از مرگ را نشان میدهد .

آریایی ها برای عبادت و بزرگداشت خدایان، اماکن مقدس خود را در بلندی ها و یا کوه ها و کشتزارها و حتی مناطق مسطح انتخاب می کردند. روحانیون، مراسم قربانی و عبادت را برگزار می کردند. وظایف روحانیون، شامل آراﺀ الهی و اداره ی جامعه بر اساس عقل و عدل و توجه به وظایف دینی بود. آنان در جامعه به عنوان طبقه آگاه و مسلط و پرنفوذ محسوب میشدند.

با توجه به این که دین اقوام هند و ژرمن، ضوابط و قوانین دقیق و حساسی داشت؛ می توانست بیانگر جزیی ترین مساﺌل خانوادگی، اجتماعی و فرهنگی جامعه باشد.

آریایی های ایرانی و هندی بمدت چند وقت، یک مذهب داشتند؛ به این دلیل که آنان دارای یک زبان واحد بودند و محل سکونتشان یکجا بود. پس از جدایی آریایی های ایرانی و هندی، مذهب آن ها نیز از یکدیگر جدا شد.

دلیل مهاجرت آریایی ها,دین آریایی ها,زبان آریاییآریایی ها به ستایش مظاهر طبیعت از زمان گذشته می پرداختند

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش