دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۰۱۸

عجیب ترین واقعیت های تلخ تاریخ

واقعیت های تلخ تاریخ,وقایع تلخ تاریخ ایران,واقعیت ها عجیب و غریب تاریخواقعیت های تلخ تاریخ باعث ایجاد هیجانات منفی میشود
برخی از واقعیت ها بگونه ایست که آرزوی افراد اینست کاش چنین واقعیت هایی در هیچ زمانی رخ نمیداد. گاهی اوقات این واقعیت ها عجیب و غریب هستند درحالیکه درمواقع دیگر به شدت وحشتناک هستند. در این مطلب از سرپوش با تعدادی از این وقایع تلخ آشنا می شویم.

واقعیت های تلخ تاریخ

شاید کسانی را دیده باشید که عزیزانشان را در اثر اتفاقی از دست داده اند و بحدی پذیرفتن این مسئله برایشان سخت است که منکر مرگ عزیزشان میشوند و زمانی درد طولانی‌تر و رنج عمیق تری میکشند که این افکار، قوی تر باشد. سوگواری باعث ایجاد هیجانات منفی نظیر غم، خشم احساس گناه، دلتنگی، نفرت و... در اثر از دست دادن ها میشود. در چنین شرایطی فرد باید وجود این احساسات و هیجانات را بپذیرد، یعنی بد بودن احوالش بخاطر آن اتفاق تا چندین مدت را قبول کند ولی نباید حالش تا آخر عمر بد باقی بماند.

>> عجیب ترین پیام اضطراری:

کشتی های در حال عبور از مالزی در سال ۱۹۴۸ میلادی با پیغام های اظطراری عجیبی از سوی یک کشتی هلندی به نام« SS Ourang Medan»  روبرو شدند؛ به این شرح که تمام افسران بهمراه کاپیتان مرده اند. احتمالا کشته شدن تمام کارکنان نیز وجود دارد؛ من در حال مرگ هستم».

در زمان مراجعه ی کشتی ها به محل وقوع حادثه دیدند که تمام خدمه و افسران، مرده اند و ظاهری مشابه یخ زدن پیدا کرده اند. ترس و وحشت زیادی در چهره های آنها وجود داشت و دست هایشان به صورت کشیده قرار گرفته بود. حتی سگ آنها جانش را به همین شکل از دست داده بود. قسمت ترسناک ماجرا این بود که روی بدنشان هیچ جراحتی وجود نداشت.

>> ماجرای اشغال ۱۳۲۰:

با اینکه ایران در زمان شروع جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۱۸ بی طرفی خود را اعلام کرد ولی نیروهای متفقین از سمت شمال و جنوب ایران، مورد حمله هوایی و زمینی قرار گرفتند. روس ها و انگلیسی ها برای ورود به خاک ایران به ترتیب از سمت شمال و از سمت جنوب و غرب آمدند و بخاطر دلایلی از جمله ضعف مفرط دولت مرکزی و بی کفایتی رضاخان پهلوی به تهران رفتند. در این زمان ، مستشاران آلمانی اندکی به بهانه حمله، در ایران ماندند درحالیکه پشتیبانی از جنگ و حمایت از جبهه های نبرد روسیه با آلمان ها از دلایل واقعی حضور آن ها در ایران به شمار می رفت تاجاییکه کنترل راه آهن سراسری ایران در نخستین قدم بر عهده ی انگلیسی ها بود و برای پشتیبانی جبهه های جنگ از آن بهره می گرفتند.

عملیات اشغال ایران در سوم شهریورماه ۱۳۲۰ آغاز شد و عملا رضاخان پهلوی و حکومتش در زمان رسیدن نیروهای متفقین به تهران سقوط کردند. علاوه بر کشته شدن صدها هزار تن از مردم ایران در جریان این اتفاق، اموال مردم نیز غارت شد و تهاجم بگونه ای بود که مردم در بسیاری از نقاط ایران با قحطی مواجه شدند. این وقایع باعث گسترش فشار اقتصادی سراسری و آشوب های قومی و قبیله ای شد.

بدترین اتفاقات جهان,تقسیم ایران میان انگلیس و روسیه,وقایع عجیب در جهانگاهی روبرو شدن با واقعیت های تلخ تاریخ، رنج عمیقی بهمراه دارد

رضاشاه، بلافاصله پس از اشغال ایران، تبعید شد و فرزندش محمدرضا پهلوی بر تخت پادشاهی ایران نشست و همین امر باعث ایجاد زمینه برای حضور بلندمدت متفقین شد که حداقل پنج سال به صورت رسمی طول کشید.

>> تابوت خراشیده شده:

یک زن در پیکویل به نام اکتاویا هچر، پسر ۱۰ ساله اش را از دست داد و به بیماری افسردگی مبتلا شد و بیماری او به حدی شدت یافت که به کما رفت. تصور پزشکان این بود که او به دلیل افسردگی شدیدش مرد و به همین خاطر، آن را دفن کردند. چندین نفر دیگر، پس از گذشت چند روز از مرگ اکتاویا هچر به حالت های مشابه این زن، گرفتار شدند و مشخص شد که یک نوع بیماری، همه ی آنها را درگیر کرده است.

مردم شهر، وقتی که اشتباهشان را فهمیدند؛ سریعاً برای نجات اکتاویا هچر اقدام کردند ولی دیر شده بود. او داخل تابوت، بیدار شده بود و در تلاش برای بیرون آمدن بود که در اثر کمبود اکسیژن، فوت کرد. امروزه در محل دفن اکتاویا هچر، یک مجسمه در اندازه واقعی اش قرار دارد.

>> کودتای ۳ اسفند ۱۲۹۹:

نخستین کودتا در تاریخ معاصر ایران، کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹  است؛ این کودتا موجب بر باد دادن همه دستاوردهای مشروطه طلبی شد و کشور به سمت دیکتاتوری بی سابقه ای متمایل شد. انگلیسی‏ها در اواخر جنگ جهانی اول به این نتیجه رسیدند که تامین حداکثری منافع شان در ایران در گرو استقرار حکومتی سرسپرده است تا از قبل بتوانند، روی آن حکومت حساب کنند. به همین دلیل بر روی سیدضیاءالدین طباطبایی بعنوان نیروی سیاسی و رضاخان میرپنج بعنوان چهره ای نظامی، متمرکز شدند.

رضاخان میرپنج در چارچوب این سناریو در نخستین روزهای اسفند ۱۲۹۹ با همکاری سیدضیاء الدین طباطبایی و برنامه ریزی افسر انگلیسی به نام« آیرون ساید» بر علیه نخست وزیر احمدشاه کودتا کرد و به پیروزی رسید. وقتی که قوای قزاق از قزوین بسوی تهران حرکت کردند؛ در سوم اسفند، به تصرف تهران ختم شد. پس از ورود قوای قزاق به تهران، ادارات دولتی و مراکز نظامی به اشغال آن ها درامد و باعث سقوط دولت وقت شد.

احمدشاه، بی هیچ چون و چرایی به خاطر ترس از عواقب مقاومت در برابر انگلیسی ها، سمت فرمانده کل قوا را به رضاخان سپرد و سمت نخست وزیری را برای سیدضیاء برگزید. از این رو انگلیسی ها با رضاخان همکاری کردند و فرمانبرداری رضاخان از دولت انگلیس و علاوه بر آن سرکوب جنبش‏های آزادی‏خواهانه مردم، باعث شد تا بتدریج چشم آبی ها از رضا خان چهره ای مورد وثوق بسازند؛ چهار سال بعد، این چهره باعث متقاعد سازی آن ها برای نشستنش بر کرسی پادشاهی شد.

>> تهاجم زامبی ها به انگلیس:

بقایای لرزان قربانیان با شیوع یک ویروس در شهر، گشت می زند. دولت در تلاش برای سرکوب کردن آن هاست ولی آنها فرار می کنند. افراد محلی مسلح باید با کنترل امور، آنها را بکشند. داستان گفته شده ، برگرفته از فیلم های زامبی همچون REC تا Resident Evil میباشد. ولی این روایت برای قربانیان طاعون سیاه در انگلیس، یک واقعیت محسوب میشد. لندن، مرکز شیوع بیشتر طاعون بود. بیماران با حبس کردن خود در خانه هایشان، در ها را قفل می کردند تا از دیدن بقیه مردم، مخفی بمانند. درب هر خانه ای که صلیب قرمز داشت؛ به این معنی بود که فردی الوده در آن جا زندگی می کند و دیگران نباید به آن جا بروند.

شرایط داخل خانه ها هم زمان با کمبود غذا و دارو، خراب شد. افراد الوده مانند فیلم سرزمین مردگان، فرار کردند  و خانواده ها نگهبانان را کشتند تا فرار کنند. مردم پس از قرنطینه ی کل شهر، دست به شورش زدند و همه نگهبانان را کشتند، یک قربانی دیوانه اقدام به تولید مواد منفجره خانگی میکرد ، اما ارزش نداشت که به خاطر آزادی از شهر، این همه قتل و خونریزی رخ دهد.

واقعیت های عجیب و غریب تاریخ,وقایع مهم تاریخ معاصر ایران,وقایع تلخ تاریخ ایرانتهاجم زامبی‌ها به انگلیس یکی از واقعیت های تلخ تاریخ میباشد

>> تقسیم ایران میان انگلیس و روسیه:

در زمینی به وسعت دریای خزر تا دریای عمان در آسیا، روسیه و انگلیس با هم درگیر شدند؛ یکی از آن ها نگران پیشروی طرف مقابل، در شمال بود و دیگری که در تصورش هند غنیمتی گران بها از آسیا بود، تلاش میکرد تا ایران را در مقابل هند بعنوان منطقه ای حائل قرار دهد تا رقیب شمالی، حق نزدیک شدن به این منطقه را نداشته باشد.

ایران از سوی انگلیس و روسیه در سال ۱۲۸۶ هجری شمسی، بخاطر بی کفایتی دولت مرکزی قاجار به سه قسمت تقسیم شد و وزارت امور خارجه ایران از طریق سفارت انگلیس در تهران، مطلع شد. نیمه شمالی ایران برطبق این قرارداد تحت نفوذ روس ها قرار گرفت. از مناطق تحت نفوذ انگلیسی ها می توان به باریکه مناطق مرکزی و بخش جنوب غربی بی طرف و جنوب و جنوب شرقی ایران اشاره کرد. به چنین قراردادی سن پترزبورگ می گفتند. انگلستان و روسیه در سال ۱۲۹۴ هجری شمسی تصمیم به اخراج نیروهای آلمانی از ایران گرفتند؛ لذا یک توافق سری بستند.

منطقه بی طرف یا حائل مرکزی در سال ۱۹۱۵ با قراردادی جدید میان روسیه و انگلیس از بین رفت و ایران، تبدیل به دو بخش شمالی و جنوبی تحت اشراف روسیه و انگلیس گردید. روس ها برای توسعه قدرت خود نیروی قزاق را در شمال بکار گرفتند و انگلیسی ها برای اعمال قدرت خود، پلیس جنوب را در نیمه جنوبی کشور بکار گرفتند. بیش از هشت میلیون ایرانی به خاطر قحطی ساختگی در سال های ۱۹۱۷ تا ۱۹۱۹ به کام مرگ فرو رفت و برای همیشه زخم کهنه ای را بر پیکر ایران از جناب انگلیسی ها باقی گذاشت.

>> کتاب های ساخته شده با پوست انسان:

برای ساخت بعضی از کتاب ها در قرن هجدهم و نوزدهم، از پوست انسان به جای چرم سنتی استفاده می کردند. نحوه ی ساخت این کتاب ها به شیوه کتاب های معمولی بود؛ فقط به جای پوست حیوانات از انسان استفاده کردند. کتاب شناسی آنتراپودرمیک به عمل صحافی کتاب ها با استفاده از پوست انسان می گویند.

امروز از این مدل کتاب، حدود ده کتاب تأیید شده است که مطالب جذابی دارد. آنها بیشتر مبتنی بر آناتومی هستند. موضوعات این کتاب ها درباره بدن انسان در پوست واقعی انسان میباشد که باعث جذابیت این واقعیت میشود.

وقایع مهم تاریخ معاصر ایران,وقایع تلخ تاریخ ایران,واقعیت های تلخ تاریخ یکی از واقعیت های تلخ تاریخ، کتاب‌های ساخته شده با پوست انسان میباشد

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش