شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۴۰۰۵۰

آشنایی با تمدن یونان و مکانهای دیدنی آن

تمدن یونان,تمدن یونان باستان,تاریخچه تمدن یونانآثار تمدن یونان به ده‌ها قرن قبل از میلاد باز مى گردد
تمدن یونان باستان به دوره ای از تاریخ یونان تعلق دارد که شروع آن از دورهٔ باستانی ششم تا هشتم قبل از میلاد مسیح بوده و تا عصر کلاسیک( حدود قرن ششم تا هفتم) به طول انجامید. آغاز اوایل قرون وسطی و امپراتوری روم شرقی، بلافاصله پس از این دوران بود. در این مطلب از سرپوش با تمدن یونان بیشتر آشنا خواهید شد.

تمدن یونان

سرپوش فرهنگی - یکی از تمدن های باستانی به نام یونان باستان که از دوران ابتدایی در سدهٔ ۸ و ۶ پیش از میلاد آغاز شد و پایان آن به اروپای دوران قدیم ( حدود ۶۰۰ میلادی) برمیگردد. یونان باستان در کاربرد عمومی، به کل دوران تاریخ یونان پیش از امپراتوری روم اطلاق می شود.

سرزمین یونان، واقع در جنوبی ترین نقطه شبه جزیره بالکان است. بالکان در دریای مدیترانه از شبه جزیره های جنوبی اروپا به شمار میرود و نزدیکترین قسمت اروپا به آسیا است. یکی از مناطق کوهستانی، بالکان است و بخصوص در کشور یونان، صورت کوهستانی کاملی را به خود می گیرد. خاک یونان به علت وجود کوه های متعدد، استعداد کشاورزی زیادی ندارد ولی کاربرد بیشتری برای دامداری یا باغداری دارد. کوه های یونان به حدی گسترده است که موجب تقسیم آن به بخشهائی جدا از یکدیگر شده است .

پایتخت یونان

پایتخت شهر یونان که از قدیمی ترین شهرهای جهان به شمار می رود؛ به نام آتن می باشد. آتن دارای قدمت ۳۴۰۰ ساله است. علت معروف شدن شهر آتن بعنوان یک شهر جهانی به دلیل موقعیت ژئو استراتژیک و اهمیت آن در امور مالی، رسانه ها، سرگرمی، بازرگانی، هنر، فرهنگ، تجارت بین الملل، آموزش و گردشگری می باشد. این شهر در جنوب شرقی اروپا، مرکز یکی از بزرگ ترين مراکز اقتصادی و سومین بندر بزرگ جهان محسوب میشود که بخش مالی گسترده ای دارد.

هنوز میتوان به آثار باستانی و آثار هنری یونان که از میراث دوران تاریخی به شمار می رود؛ دست یافت. معبد پارتنون که از نقاط عطف اصلی تمدن اولیه غرب شناخته میشود، یکی از مشهورترین آنهاست. آثار رومی و بیزانس و تعداد کمتری از آثار عثمانی در این شهر، نگهداری شده است. دو میراث جهانی یونسکو نظیر آکروپلیس آتن و صومعه قرون وسطایی دافنی در شهر آتن وجود دارد.

تمدن کرت

یکی از جزایر بزرگ یونان به نام کرت میباشد که موقعیت آن در سمت جنوب این جزایر است و نزدیکترین جزیره یونانی به مصر و فنیقیه میباشد . مردمی در این جزیره در اوایل هزاره دوم قبل از میلاد زندگی میکردند که نژادشان مشخص نشده است اما بهره گیری آنان از تمدن مصر باستان و دیگر تمدن های مشرق زمین، تنها آثاریست که از این تمدن برجای مانده است. در فاصله قرنهای ۱۶ تا ۱۴ قبل از میلاد، زندگی مردم کرت، رونق یافت. شهر کنوسوس در این دوره به عنوان پایتخت کرت بود که کاخها و خانه هایی از سنگ، اشیاء و لوازم فلزی، نقاشی ها و تزئینات گچی در آن جا ساخته بودند.

دریانوردی و تجارت، از اصلیترین کار مردم کرت بود؛ به همین جهت با جزایر دریای اژه و سواحل یونان رابطه داشتند و تمدن و فرهنگ را علاوه بر مناسبات تجاری به سواحل یونان، انتقال میدادند. تمدن جزیره کرت در اواخر قرن ۱۴ ق. م از بین رفت ولی هنوز برای این مسأله دلیل قاطعی، مشخص نشده است. در زمانی که ساکنان کشور یونان، تمدن کرت را گرفته بودند؛ این تمدن از بین رفت.

نژاد مردم یونان

نژاد یونانی بعنوان نژاد اصلی مردم کشور یونان می باشد و از بزرگترین اقلیت های کشور یونان می توان به، ترک ها اشاره کرد. اقلیت های نژادی دیگری در یونان نظیر نژادهای بلغاری، ارمنی، مقدونی، کولی و آلبانیایی وجود دارد ولی مردم اصیل یونانی، تقریباً ۹۸ درصد یونان را تشکیل می دادند.

تمدن کرت,تاریخچه تمدن یونان,تمدن یونان باستانیونان، جنوبی‌ترین کشور از شبه جزیره بالکان میباشد

دین و زبان مردم یونان

از دین و مذهب اصلی مردم یونان می توان به مسیحیت ارتودوکس شرقی اشاره نمود ولی در این کشور، ادیان دیگری را نیز می پذیرند. به عنوان مثال ، مردم بدون دین، مردم مسلمان و مردمانی با ادیان مذهبی دیگر در کشور یونان زندگی میکنند اما ۹۲ درصد مردم این کشور، پیرو دین مسیحیت ارتودوکس شرقی و ۳ درصد مسلمان و ۲ درصد دیگر، پیرو مذهب های دینی هستند. در واقع یونان برای ادیان مختلف، محدودیت تعيين نکرده و پیرو مردمانی با ادیان مختلف است.

زبان یونانی بعنوان زبان رسمی یونان شناخته میشود و ۹۹ درصد مردم یونان به همین زبان صحبت می کنند. زبان یونانی، یک زبان مستقل از زبان هند و اروپایی است. در تاریخ جهان غرب، زبان یونانی از تأثير به سزایی برخوردار است و حرف های زیادی در بخش ادبیات برای گفتن دارد. در واقع مرکز ادبیات، یونان باستان بوده است. البته زبان یونانی دارای لهجه های گوناگونی میباشد که در نقاط مختلف این کشور به کار می رود. یونانیان به استقبال از یادگیری زبان های خارجی می پردازند و علاقه مند به زبان هایی ازجمله انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی هستند.

مشاغل یونان

مردم یونان از طریق دریا به منظور امرار معاش خود، بازرگانی و تجارت میکردند و کار کشاورزی را در بخش های صخره ای و جنگلی انجام میدادند. یونانیان باستان، با استعمار جزایر همسایه خود، به تأسیس شهرک هایی در امتداد ساحل آناتولی( که به آسیای صغیر، ترکیه امروزی نیز معروف است ) پرداخته است. از یونانیان به عنوان مردمان دریانورد و بازرگانان ماهر یاد میشود و در ساخت سنگ به خاطر داشتن مواد اولیه فراوان، مهارتهایی را کسب کردند و در دوران باستان، قادر به ساخت برجسته ترین سازه ها شدند.

اصلی ترین فعالیت کشاورزی مردم یونان به خاطر تنوع آب وهوایی این کشور و وجود دره های حاصل خیز در نقاط کوهستانی، باغداری می باشد. از اصلی ترین محصولات کشاورزی می توان به زیتون، تنباکو، پنبه و انگور اشاره کرد که انگور و زیتون تا به امروز از شهرت خاصی در یونان باستان برخوردار بوده است.

پایتخت یونان,دین مردم در تمدن یونان,تمدن یونان قدیمیونان زادگاه بازی‌های المپیک است که برای اولین بار ۷۷۶ سال پیش از میلاد برگزار شده است

تئاتر

تئاتر در یونان باستان، به عنوان بخشی از جشنواره ها محسوب میشد که هدف از برگزاری آن به افتخار دیونیسوس بود؛ خود تئاتر با گذشت زمان، تبدیل به یک رشته هنری مجزا شد. عقیده و باور مورخان این بود که نخستین هنرپیشه تئاتر، تسپیس نام داشت. طبق نوشته ی ارسطو، او خواننده بوده است. وی بنابر شنیده ها روش نوینی را ایجاد کرد که در آن هر خواننده برای اجرای شخصیت مختص خود از نقاب استفاده می کرد. این سبک با گذشت زمان، تحت عنوان تراژدی شناخته شد.

از دیگر افراد موثر بر دستاوردهای یونان باستان میتوان به مناندر اشاره کرد. این کمدین برای خنداندن طبقات بالای اجتماعی، نمایشنامه های خود را می نوشت. ساتیر نیز متمرکز بر اساطیر بود. نمایش نامه های متفاوت، یک وجه مشترک با سبک و سیاق خاص خودشان داشتند. به این صورت که تمامی آنها می خواهند دغدغه ها و مسائل روز شهر آتن را بیان کنند.

بنیان گذاشتن آموزش پزشکی و سوگندنامه بقراط

یک پزشک یونانی به نام بقراط در قرن پنجم می زیست که سوگندنامه ی خود را نوشته است. او خدا را شاهد می گیرد تا استاد در مقابل شاگرد، از خودگذشتگی نشان دهد و برای بهبود حال بیماران و آسیب دیدگان، تمامی تلاششان را انجام دهند. هیچ پزشکی به کسی که قصد اتانازی و سقط جنین را دارد؛ کمک نمیکند و برای کسی، راز بیمار آشکار نمیشود. همچنین پزشکان نباید با بیمارانشان، رفتار ناعادلانه یا هرگونه سوء استفاده داشته باشند.

امراض و بیماری ها در دوران باستان، نوعی مجازات از جانب خداوند تلقی میشد و درمان هایشان، آمیخته با خرافات بود ولی در زمانی که بقراط، آزمایشات متعدد را به کار گرفت به اثبات خلاف آن پرداخت و مردم، این مسأله که بیماری یک فرایند طبیعی است را پذیرفتند. علائم مریضی برای او، واکنش طبیعی بدن به بیماری ها محسوب میشد. بقراط به خاطر دستاوردهایش در یونان به لقب پدر پزشکی شهرت یافت؛ بدین دلیل که دانشکده پزشکی و سوگندنامه بقراط در اثر تلاش های او، فعالیت خود را آغاز کردند. به این جهت، افراد مختلف میتوانستند از اموزش درست و اخلاقی برخوردار شوند.

مکان های دیدنی یونان

در کنار دریای اژه، کشوری به نام یونان واقع شده است که دارای جزایر زیبایی می باشد.

- آکروپولیس یونان:

معروف ترین جاذبه یونان، آکروپولیس نام دارد که از آن بعنوان نماد آتن و یونان یاد میشود. این بنا در مرکز شهر آتن بر روی یک تپه سنگی قرار دارد که متشکل از سه معبد باشکوه میباشد که قدمت آن به قرن پنجم قبل از میلاد برمی گردد. درواقع معبد پارتنون، از بهترین و خاص ترین این معبد ها شناخته میشود که با استفاده از سنگفرش ها و کتیبه های زیبا و ۵۸ ستون ساخته شده است. این جاذبه، نزدیک جاذبه های گردشگری دیگر یونان میباشد .

آکروپولیس ,مکان های دیدنی یونان,تمدن یونانآکروپولیس معروف ترین جاذبه یونان میباشد که نماد آتن و یونان می باشد

- شهر باستانی دلفی یونان:

یکی از شهرهای تاریخی یونان که در میراث جهانی یونسکو ثبت شده ، دلفی میباشد که موقعیت آن در حدود ۲۰۰ کیلومتری آتن بر روی دامنه کوه پارناسوس است. یونانی ها از این شهر زیبا به عنوان مکانی مقدس یاد می کنند و بسیاری از گردشگران به این شهر می آیند تا آپولو یا همان خدای نور، نبوت، موسیقی و شفا را پرستش کنند و دعا بخوانند. معابد، سالن تئاتر و استادیومی موجود در این شهر، از جاذبه های آن به شمار می رود. همچنین یکی از مکان های دیدنی این شهر، موزه باستانی دلفی است که در آن قادر به مشاهده یافته های باستانی این مناطق هستید.

شهر باستانی دلفی یونان,جاهای دیدنی یونان,مکانهای دیدنی یوناندلفی یکی از شهرهای تاریخی یونان است

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 11
  • 6
65%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
هیثم بن طارق آل سعید
بزرگمهر بختگان
صبا آذرپیک
یاشار سلطانی
زندگینامه امام زاده صالح
شاه نعمت الله ولی
نیلوفر اردلان
حمیدرضا آذرنگ
محمدعلی جمال زاده
بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش