یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۲۰۰۰۲۶

زالو درمانی و فواید آن در درمان انواع بیماریها

زالو درمانی,عوارض زالو درمانی,آشنایی با زالو درمانیزالو درمانی یک تجربه تاریخی و یک دانش کهن است
برای خیلی از بیماری ها و مشکلات، زالو درمانی یک درمان معجزه آساست در صورتی که خیلی از افراد از خواص آن بی اطلاعند و از آن استفاده نمی کنند. زالو درمانی که یکی از روش های درمانی سنتی به حساب می آید در عین حالی که فواید بسیاری دارد، عوارضی هم در پی دارد.

زالو درمانی

زالوهای درمانی بر روی پوست شخص نفوذ می کنند و از طریق بزاق ترشحات ضد لخته ای خود را وارد بدن می سازند. از این طریق به زالوها اجازه داده می شود تا خون شخص را استخراج کنند. این مقدار خون بسیار کم است و برای هر زالو حدود ۱۵ میلی لیتر خواهد بود. برای درمانهای متعددی میتوان از زالو بعنوان یک گزینه درمانی استفاده کرد. افرادی که ممکن است از زالو درمانی برخوردار شوند شامل افرادیند که در معرض خطرات ناشی از دیابت هستند، بیماری قلبی دارند، همینطور افرادی که جراحی پلاستیک را انجام میدهند و امکان دارد بعضی از بافت های نرم خود را از دست بدهند. زالو درمانی نیز کاربرد دیگری نظیر درمان لخته های خونی و رگ های واریسی دارد.  

تاریخچه زالو درمانی

۱۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در مصر زالو درمانی انجام می شد. بدین ترتیب این روش درمانی ابتدا در مصر وجود داشت و بعد از آن در ایران و همینطور کشورهای اروپایی توسعه یافت. پزشکان معروفی در طب قدیم ایران مانند ابن سینا، جورجانی و عقیلی از سه روش خونگیری به نام های فصد، حجامت و زالو انداختن برای درمان بیماریها استفاده می کردند. سالیان درازیست که در کنار طب پزشکی امروزی از طب سنتی استفاده می شود.

چند بار زالو درمانی در سال,زالو درمانی,پس از زالو درمانیزالو درمانی یک نوع جراحیست

نظر حکمای اسلامی پیرامون زالو درمانی

حکیم جرجانی اشاره ای به روش استعمال زالو و جایگاه درمانی آن در کتاب سوم ذخیره خوارزمشاهی کرده و منفعت زالواندازی را در بیماری های مختلفی بالاخص بیماری های پوستی می داند و معتقد است که روش کار زالو درمانی به این صورت است که اول باید تن را با فصد و مسهل پاکیزه کرد و بعد زالو انداخت. شیخ الرئیس ابن سینا باب مبسوطی پیرامون زالو دارد و چنین می فرماید:از مصرف زالوهایی که کرک ریز و نرم دارند یا لاجوردی رنگ هستند بپرهیزید به دلیل این که دچار علائمی مانند غشی، خونریزی، تب، سستی و قرحه های خطرناک خواهید شد. از زالویی که در آب های خزه دار که محل زیست قورباغه هاست نمو کرده استفاده کنید و نه زالویی که در آبهای گل آلود سیاه بوده است.

نحوه زالو درمانی

زالوهای دارویی سه فک با ردیف های ریز دندان دارند و با دندان هایشان پوست شخص را سوراخ می کنند و از طریق بزاق خود ضد انعقاد خون را وارد محل مورد نظر می کنند. بدین ترتیب در روش زالو درمانی، زالوهای زنده در طی یک جلسه، به منطقه هدف وصل میشوند و خون را می کشند. آنها پروتئین ها و پپتیدهای خون را آزاد و مانع از لخته شدن می شوند و سبب بهبود گردش خون میشوند و مانع از مرگ بافت می شوند.

زالو زخم های کوچکی به شکل Y به وجود می آورد که معمولاً بدون جای زخم بهبود می یابند. زالو تأثير به سزایی در افزایش گردش خون و شکستن لخته های خون دارد. به همین علت از زالو درمانی میتوان برای درمان اختلالات گردش خون و بیماری های قلبی عروقی استفاده کرد. سپس، به مدت ۲۰ تا ۴۵ دقیقه زالوها بر روی قسمت مورد نظر قرار می گیرند. زالوهای دارویی اکثراً از اماکنی مانند مجارستان یا سوئد تهیه می شوند. زالوهایی که برای زالو درمانی استفاده میشوند از گونه خاصی به نام Hirudo medicinalis انتخاب می شوند.

مضرات زالو درمانی,آشنایی با زالو درمانی,زالو درمانیزالو درمانی برای درمان لخته های خون و واریس توصیه شده است

علت تأثیر زالو درمانی

ساختار بزاق دهان زالو از موادی که هر کدام برای انسان مفید است، تشکیل شده است. گروه اول شامل نروترانسمیتر بوده که تأثیر  آن صرفا بر روی پایانه های سلول های عصبی است. هیرودین موجود در بزاق سبب بی حسی در محل گزش شده و دردهای موضعی را کاهش می دهد. شخص بخاطر این ماده در زمانی که زالو درمانی انجام میدهد، دردی را حس نمی کند.

چه افرادی نباید زالو درمانی کنند؟

 زالو درمانی برای بعضی از افراد اصلاً سفارش نمی شود که عبارتند از:

– افراد مبتلا به بیماری های گوارشی نظیر نفخ معده، یبوست و غیره

– افراد سردمزاج

– افراد زیر ۱۸ سال

– خانم های باردار و خانم های که در دوران قائدگی هستند.

– افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی

– افراد مبتلا به بیماری های مشکلات انعقاد خون

درباره زالو درمانی,زالو درمانی چیست,زالو درمانیزالو درمانی به عنوان جایگزین مناسب برای افراد مبتلا به بیماری تبدیل شده است

نکاتی که باید قبل از زالو درمانی بدانید

برترین زمان برای انجام زالو درمانی و زالوگذاری توسط یک شخص متخصص پس از نیمه ماه قمری و هفته سوم ماه است.

بهترین ساعات برای این که زالودرمانی انجام دهید ساعتهای ابتدایی صبح در فصل تابستان و نزدیک ظهر در فصل زمستان است.

خواص درمانی زالو

زالو در مقایسه با حجامت، بهتر خون را از عمق بدن بیرون می كشد. خواص زالو درمانی برای بیماریهای پوستی است. امروزه زالو به علت خاصیت ضد انعقادی که دارد، یكی از ابزارهای جراحی در پیوندها و دوام بافت پیوندی است. هر زالو در مرحله نخست حدوداً ۵CC  خون میمكد.

- سرطان:

درمان های سرطان با استفاده از زالو درمانی که به دلیل مهارکننده های پلاکتی و آنزیم های خاص در بزاق زالو وجود دارند، مورد بررسی قرار می گیرند. در حالیکه افرادیکه به سرطان های معین خون مبتلا هستند نباید از زالو درمانی استفاده کنند، پژوهش ها نشانگر اینست که زالو درمانی سبب کاهش اثرات سرطان ریه  می شود. تست حیوانی همینطور نشان داده که تزریق مستقیم بزاق به موش مانع از شیوع سلول های سرطانی می شود.

زالو درمانی,زالو درمانی برای جوش صورت,فواید زالو درمانیزالو درمانی اثرات درمانی فوق العاده ای دارد

- دیابت:

پیشرفت دیابت سبب میشود تا مشکلات زیادی بوجود آید. این مشکلات در آخر منجر به بیماری های عروقی می شود و سبب محدود شدن یا جلوگیری از رسیدن خون به انگشتان دست و پا می شود. زمان محدود شدن جریان خون، امکان دارد بافت آسیب دیده بمیرد. این علل اصلی قطع عضو در افرادیست که به بیماری دیابت مبتلا شده اند. از دست دادن عضو یا اندام به دلیل عوارض بیماری قند، نگرانی عمده برای میلیون ها نفر در سرتاسر دنیا است. مؤثر ترین راه برای رفع این مشکل، اینست که گردش خون به بافت های آسیب دیده بدون خطر لخته شدن خون افزایش یابد. تحقیقات نشان داده اند که زالو درمانی میتواند نقش مهمی ایفا کند.

در بزاق زالو، ماده هیرودین سبب میشود تا خون رقیق شود و مانع از لخته شدن آن میشود. از آنجایی که بیماران دیابتی عمدتاً غلظت خون دارند، هیرودین سبب میشود فشار خون قلب کاهش یابد و همینطور به تنظیم سیستم قلب و عروق کمک میکند. پژوهشگران کشف کرده اند که در یک جلسه زالو درمانی با استفاده از چهار زالو خطر قطع عضو کاهش می یابد.

- جراحی های زیبایی:

تحقیقات نشانگر اینست که استفاده از زالو درمانی  پس از جراحی های زیبایی صورت معمولاً نتیجه جراحی را بهتر می کند. هم اینک در برخی از کشورها از زالو درمانی پس از جراحی بینی، پیشانی، سینه، گونه و انگشتان دست و پا استفاده می شود تا از تشکیل لخته های خون جلوگیری کند و در بافت لطیف تازه جراحی شده، گردش خون بهتر و طبیعی تر جریان می یابد.

- بیماری های قلبی:

زالو درمانی برای گرفتگی رگهای قلب که سبب میشود مشکلاتی مانند عوارض قلبی و نفس تنگی اتفاق بیفتد و دکترها با عمل باز و هزینه های کلان بدون ضمانت عمل می کنند مناسب است. در جلسات زالو درمانی استفاده از ۴ عدد زالو در بالای پستان چپ سبب میشود تا رگها با هزینه ی کم باز می شود و این مجمع صدها تجربه در این زمینه دارد. در واقع زالو یک آنژیوی طبیعی است.

مضرات زالو درمانی,زالو درمانی,زالو درمانی در طب سنتیزالو درمانی در نوزادان و اطفال نیز کابردهای تخصصی و بسیار جالبی دارد

- درخشندگی پوست:

حکمای طب ایرانی ما معتقدند که اکثر بیماریها در بدن انسان از گردش خون کثیف نشات میگیرد. یکی از عوامل مهمی که در تیره شدن رنگ چهره ما اثر دارد نیز، اختلال در مسیر گردش خون، عدم تصفیه خون و ایجاد خون مردگی در بافت های پوست است. این روزها برای استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی برای پاک سازی و مراقبت پوست صورت هزینه زیادی انجام می شود. زالو درمانی صورت یکی از روش های درمانی مکمل است که طب سنتی ما پیشنهاد می کند. به دلیل آنکه زالو سبب میشود خون کثیف از عمق بدن خارج شود. از اثرات واقعی و حیرت انگیز زالو می توان به مواردی چون درمان لک، از بین بردن جوش و شفافیت پوست بی نظیر اشاره کرد. مطالعات زیادی در دنیا، اثر معجزه گونه زالو در رفع جوش، آکنه، لک و چین و چروک پوستی را تایید کرده است.

عوارض زالو درمانی

یکی از راحت ترین و کم عارضه ترین روش های درمانی زالو درمانی  نام دارد. با این حال امکان دارد بعد از درمان به روش زالو درمانی عوارضی نیز بروز یابد که در ادامه آن ها را برای شما شرح میدهیم:

>> شخص در طول زالو درمانی یا پس از آن در بعضی از شرایط، امکان دارد نسبت به بزاق زالو آلرژی نشان دهد.

>> خونریزی زیاد از محل گزش به خصوص وقتیکه تعداد زالوهای استفاده شده زیاد باشد از رایج ترین عارضه های زالو درمانی است. به طورمثال اگر بطور هم زمان از ۲۰ زالو استفاده شود مقدار خونی که از بدن بیمار خارج می شود امکان دارد سبب ایجاد کم خونی شود. بدین ترتیب برای این که بدئن شما حساس است و به دلیل جلوگیری از ابتلا به کم خونی از زالو درمانی استفاده نکنید و برای درمان از روش های جایگزین استفاده کنید. افراد مبتلا به بیماری خون شبیه افراد مبتلا به هموفیلی باید قبل از هر نوع درمانی مشکل خود را به پزشک خویش اطلاع دهند.

>> رایج ترین خطر زالو درمانی عفونت های ناشی از باکتری های روده زالو است که این عفونت برای پوست انسان طبیعی می باشد. عفونت ها بتدریج بروز می کنند زیرا از بدن شخص خون خارج می شود و باکتری ها توانایی ندارند تا وارد نیش زالو ها شوند. گاهی اوقات باکتری ها ممکن است در برابر دارو مقاوم باشند. برای همین افرادی که به اختلال های سیستم ایمنی مبتلا هستند کاندیداهای خوبی برای زالو درمانی نیستند.

>> از دیگر عوارض زالو درمانی میتوان به استفاده از این درمان نزد افرادی غیر متخصص اشاره کرد. در واقع همیشه افرادی هستند که برای استفاده از سود و فواید این نوع درمان بدون هیچ اطلاعی دست بکار می شوند. آن ها از بین دو گروه زالوها از نوع غیر درمانی آن استفاده می کنند. زالوها معمولاً دو نوع هستند یکی زالوهایی که درمان می کنند و دیگری زالوهایی که سم را وارد بدن می کنند. افرادیکه تخصص ندارند توانایی تشخیص این نوع از زالوها را هم ندارند و به همین علت حتی احتمال مرگ آن ها وجود دارد. سعی کنید تا از مراکز مطمئن و در نظر افرادیکه در این کار ماهر هستند کارزالو درمانی را انجام دهید تا به جای سلامتی به بیماری مبتلا نشوید.

>> از دیگر معضلات مردم درباره‌ی زالو درمانی اینست که زالوها احتمالا اندکی چندش آور باشند و افراد ترس از زالوداشته باشند در اینصورت میتوان یک فنجان یا پوشش پلی استایرن را روی زالو قرار داد تا شخص آنها را نبیند. متأسفانه زالوها پس از این که شخص را درمان می کنند حاوی خون انسان هستند و نمی توان مجدداً از آنها استفاده کرد و بعنوان یک زالوی آلوده تلقی می شوند. بعضی وقت ها زالوها، امکان دارد مواد شیمیایی که روی پوست است را دوست نداشته باشند و نتوانند به بدن متصل شوند.

زالو درمانی در طب سنتی,خواص زالو درمانی,زالو درمانیزالو درمانی یکی از اشکال سنتی درمانست که، مورد توجه ویژه مردم و پزشکان قرار گرفته است

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش