جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۱۰۳

جراحی ماستوپکسی راهی برای لیفت کردن سینه ها

ماستوپکسی,لیفت سینه,جراحی ماستوپکسیلیفت سینه
سینه های زنان ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلفی تغییر شکل دهند. زایمان، شیردهی، تغییرات وزن، جاذبه زمین و... از جمله دلایلی هستند که می توانند زیبایی سینه را در طول زمان تحت تاثیر قرار دهند. ماستوپکسی یا لیفت سینه از جمله جراحی هایی است که می تواند سینه را زیباتر کند.

ماستوپکسی چیست؟

نام پزشکی جراحی لیفت سینه را ماستوپکسی می گویند. در این روش؛ جراح پلاستیک سینه هایی که به صورت افتاده و آویزان هستند را به طرف بالا کشیده و فرم آنها را اصلاح می کند، در نتیجه سینه ها ظاهری سفت تر و گردتر خواهند گرفت. دربرخی از موارد جراح اندازه هاله قهوه ای دور سینه را هم زیباتر می کند و پوست اضافی سینه را برمی دارد.

باید توجه کرد که ماستوپکسی سینه را بزرگتر یا کوچکتر نمی کند تنها فرم آن را تغییر خواهد داد. درصورتی که خواستار تغییر اندازه سینه ها هستید بهتر است این جراحی را همراه با کاشت پروتز انجام دهید، در این صورت شما جراحی ترکیبی تحت عنوان پروتز پکسی انجام می دهید که در آن علاوه بر لیفت سینه پروتز هم جایگذاری می شود.

ماستوپکسی,لیفت سینه,ماستوپکسی چیستلیفت سینه یا ماستوپکسی

مهمترین دلایل افتادگی سینه:

این کاملا واقعیت دارد که سینه ها درطول زمان تغییرات زیادی می کنند و رفته رفته شادابی و جوانی گذشته خود را از دست می دهند. عوامل بسیاری این حالات را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها اشاره می شود: 

بارداری متعدد:

در دوران بارداری ممکن است نوارهای بافتی احاطه کننده سینه که آن را بالا نگه می دارند تغییر کنند. این اتفاق هنگامی که سینه پرتر و سنگین تر می شود هم اتفاق می افتد. درحقیقت افتادگی سینه پس از بارداری به علت کشش است که این موضوع هیچ ربطی به شیر دادن نوزاد ندارد. 

شیر دادن:

نوسانات شدید وزنی می تواند منجر به ایجاد تغییر در پوست سینه شود از طرفی موجب می شود که پوست سینه حالت ارتجاعی خود را از دست بدهد، همچنین کاهش وزن‌های شدید و قابل توجه، یکی از مهم‌ترین عوامل افتادگی سینه است. 

افزایش سن:

یکی دیگر از دلایل افتادگی سینه به جاذبه برمی گردد که به مرور زمان موجب کشیدگی و افتادگی رباط های سینه می شود. 

عوامل ژنتیکی:

عوامل ژنتیکی بخش بسیار مهم از طبیعت زندگی زنان است که غیرقابل تغییر خواهد بود، ماستوپکسی این امکان را فراهم خواهد کرد که سینه فرم زیبای خود را بازیابی کند. 

ماستوپکسی,لیفت سینه,مراحل جراحی ماستوپکسیلیفت سینه یا ماستوپکسی برای رفع افتادگی سینه

مراحل جراحی ماستوپکسی:

در معایناتی که پیش از عمل صورت می گیرد جراح موقعیت دقیق برش و شکل آن را روی سینه مراجع مشخص کرده و ترسیم می کند، بعد از آن جراح به اتاق منتقل شده و پس از دریافت ماده بیهوشی یا بی حسی موضعی جراحی آغاز می شود. نوک سینه و سایر بافت ها به مکان مناسبی هدایت می شوند.

بسته به شکل و حجم سینه فرد خطوط بخیه می توانند به صورت عمومی از پایین سینه ادامه داشته باشند یا تنها برش های محدودی در ناحیه اطراف نوک سینه ایجاد شوند. 

جراح زمان معاینات پیش از عمل می تواند شما را از وجود بخیه های احتمالی آگاه کند، از طرفی براساس نظر پزشک امکان کار گذاشتن لوله های تخلیه کننده زیر پوست وجود دارد تا بتوانند خون و مایعات جمع شده را از بدن خارج کنند. 

مزایا و معایب جراحی ماستوپکسی:

یکی از مزایایی که می توان برای ماستوپکسی در نظر داشته این است که نتایج حاصل دائمی خواهند بود و برای سال ها می تواند موارد بسیاری که یک زن ممکن است با آنها برخورد داشته باشد را رفع کند. از جمله این موارد می توان به شلی بافت سینه، افتادگی سینه، سایز، فرم و عدم تقارن سینه ها و اصلاح فرم نوک سینه و هاله اطراف آن برای خوش فرم تر به نظر آمدن سینه ها اشاره کرد. درصورتی که بخواهید می توانید ناهماهنگی هایی مثل نوک پستان های تو رفته را نیز در این روش با موفقیت برطرف کند.

باوجودی که بسیاری از زنان برای اسکارهای ایجاد شده بلافاصله بعد از عمل ناراحت و نگران هستند باید اشاره کرد که این موضوع به مرور زمان کاهش پیدا می کند به طوری که بعد از گذشت سال ها دیگر با چشم قابل مشاهده نیستند، البته روش های جدیدی مانند صفحات ژلی سیلیکونی، ژل ها و کرم های اسکار وجود دارند که تا حدی هزینه بر خواهند بود اما می توانند اسکارها را سریعا رفع کنند. 

ماستوپکسی,لیفت سینه,عوارض جراحی ماستوپکسیمزایا و معایب لیفت سینه یا ماستوپکسی

عوارض جراحی ماستوپکسی:

مانند هر جراحی دیگری ممکن است ماستوپکسی هم عوارضی را به دنبال داشته باشد، از جمله شایع ترین عوارض این جراحی عبارتند از: 

جای زخم یا اسکار:

جای زخم ها به صورت دائمی باقی می مانند اما همانطور که اشاره شد بعد از گذشت چند سال آنقدر کمرنگ می شود که به سختی قابل تشخیص خواهند بود. زخم های ناشی از ماستوپکسی را می توان با سوتین یا مایو استخر پنهان کرد و خیلی کم پیش می آید که به چشم بیایند. 

تغییر در احساس نوک سینه‌ها :

امکان دارد نوک سینه ها دچار بی حسی شود، غالبا بی حسی ایجاد شده بعد از گذشت یکی دوهفته از بین می رود و فرد مجددا به حالت اولیه خود بازمی گردد اما دربرخی موارد هم ممکن است فرد به صورت دائمی این مشکل را تجربه کند. 

شکل و اندازه ناهموار سینه‌ها :

این ناهمواری ممکن است در حین فرآیند بهبودی ایجاد شود، پس باید به دستورالعمل های ارائه شده توسط پزشک به خوبی دقت شود. 

از دست دادن جزئی یا کلی نوک سینه‌ها یا آرئول : 

دربرخی از موارد ممکن است خون رسانی به نوک سینه یا هاله سینه متوقف شود، در این صورت بافت سینه آسیب می بیند و یک قسمت یا کل نوک پستان از بین می رود. این موضوع بسیار خطرناک می باشد. 

مشکلات مربوط به شیردهی بعد از انجام ماستوپکسی : 

باوجودی که بعد از انجام ماستوپکسی هنوز هم شیردهی امکان پذیر است اما ممکن است در فرآیند تولید شیر اختلال ایجاد شود و مقدار شیر بسیار کاهش پیدا کند. 

ایجاد عفونت، خونریزی در طول عمل، جمع شدن خون یا مایع در سینه‌ها (در برخی موارد نیاز به تخلیه وجود دارد)، لخته شدن خون از جمله دیگر عوارض ناشی از ماستوپکسی هستند که ممکن است بروز کنند. درصورتی که از جراحی راضی نبوده و نیاز به جراحی دیگری داشته باشید. 

عوارض ناشی از بیهوشی مانند حالت تهوع، استفراغ یا مشکل در بیدار شدن از خواب، آسیب به اعصاب، عروق خونی، ماهیچه‌ها یا اندام‌ها، هماتوم (یک حفره خون در زیر پوست که ممکن است تخلیه شود).

ماستوپکسی,لیفت سینه,نحوه انجام لیفت سینهنحوه انجام لیفت سینه یا ماستوپکسی

علائم هشدار دهنده بعد از ماستوپکسی:

در صورت داشتن این علائم سریعا با پزشک تماس بگیرید:

سینه‌ها قرمز شوند و در هنگام لمس احساس کنید که سینه‌ها داغ هستند. تب بسیار بالا، خون یا دیگر مایعات از محل برش‌ها تراوش کند، احساس درد شدید که با دارو کاهش نمی‌یابد. 

کاندید مناسب جراحی ماستوپکسی:

درصورتی که سینه ها دچار افتادگی شده باشند و یا شکل و حجم خود را از دست داده اند، نوک و هاله (قسمت تیره دور نوک پستان) وقتی سوتین نبسته اید، در پایین پستان شما قرار بگیرند، هاله پستان شما نسبت به اندازه کل پستان کشیده باشد، یکی از پستان‌های شما نسبت به دیگری افتاده‌تر باشد و پستان‌ها نامتقارن باشند و... شما از جمله موارد مناسب برای این جراحی هستید. 

موارد منع ماستوپکسی:

درصورتی که می خواهید بارداری دیگری را تجربه کنید بهتر است تا پایان شیردهی برای ماستوپکسی صبر داشته باشید. درطول بارداری سینه ها مجددا رشد کرده و دچار افتادگی می شوند پس می توانند بر نتیجه جراجی تاثیر منفی بگذارند. باوجودی که به صورت تئوری شیردهی بعد از ماستوپکسی ممکن است اما برخی از زنان بعد از جراحی ممکن است شیر کافی برای نوزادشان نداشته باشند درنتیجه با مشکل روبرو می شوند. 

لیفت سینه برای هر سایزی در هر سنی ممکن است اما هرچه مقدار افتادگی سینه کمتر و اندازه سینه کوچکتر باشد نتایج حاصل شده ماندگاری بیشتری دارند. سنگینی و حجم پستان‌های بزرگ‌تر باعث افتادگی مجدد پستان‌ها بعد از لیفت می‌شود.

ماستوپکسی,لیفت سینه,موارد منع ماستوپکسیموارد منع استفاده از لیفت سینه یا ماستوپکسی

توصیه های پیش از جراحی ماستوپکسی:

این عمل جراحی هم مانند بسیاری دیگر نیاز به مراقبت هایی دارد که باید پیش از ماستوپکسی آنها را درنظر داشت. از جمله مهمترین عوامل در ادامه آورده شده اند: 

باید توجه داشته باشید که پزشکی مطمئن و کاربلد را انتخاب کنید، شما می توانید با مشورت گرفتن از بیماران قبلی اطلاعات مفیدی درخصوص کار و تجربه جراحی پزشک کسب کنید. بعد از اینکه جراح را انتخاب کردید باید ملاقاتی ترتیب داده شود تا مشاوره های لازم صورت بگیرد. 

ممکن است پزشک از شما بخواهد سابقه پزشکی خود را ارائه دهید، برای پاسخ به این سوالات آمادگی لازم را جهت شرایط پزشکی گذشته و فعلی داشته باشید. ممکن است پزشک در رابطه با اینکه آیا در خانواده سابقه سرطان سینه داشته‌اید یا نه سوال بپرسد.

جراح سینه شما را معاینه فیزیکی خواهد کرد تا تعیین کند آیا شما گزینه مناسبی هستید یا خیر، در صورتی که نیستید از میان گزینه ها بهترین برای شما انتخاب شود. 

جراح کیفیت رنگ پوست شما را هم مدنظر خواهد داشت زیرا پوست‌هایی که دارای تناژ خوبی هستند، سینه‌ها را بعد از عمل در وضعیت بهتری قرار می‌دهد.

برای بررسی دقیق تر سینه ها لازم است که آزمایش‌ها و عکسبرداری‌های زیادی صورت بگیرد، برای انجام این موارد به کلینیک‌ها و آزمایشگاه‌های معتبر مراجعه کنید و نتایج آزمایشات را در اختیار پزشک قرار دهید.

باید به صورت دقیق برای پزشک شرح دهید که از جراحی خود چه انتظاری دارید و توقع دارید که سینه هایتان بعد از جراحی چه تغییرانی داشته باشند. 

از پزشک بخواهید که عوارض احتمالی این جراحی حساس را به صورت کامل برای شما توضیح دهد و کاملا مطمئن شوید که در صورت بروز این عوارض چه احساسی خواهید داشت.

ماستوپکسی,لیفت سینه,توصیه های پیش از جراحی ماستوپکسیتوصیه های پیش از لیفت سینه یا ماستوپکسی

مراقبت های لازم پس از جراحی ماستوپکسی:

از آنجایی که ممکن است بعد از ماستوپکسی کبودی و تورم را در اطراف محل بخیه داشته باشید، پزشک برای برطرف کردن درد و سوزش داروهای مسکن را تجویز خواهد کرد.

به بیمار توصیه می شود به مدت دوهفته از فعالیت هایی مانند بلند کردن اجسام ، فشار دادن ، خوابیدن روی شکم و فعالیت جنسی پرهیز کنید. 

درخصوص زمان کشیدن بخیه ها باید با پزشک خود مشورت داشته باشید زیرا ممکن است لازم باشد از چسب یا ژل های سیلسکونی برای بهبود سریع زخم ها استفاده کنید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش