خواص گردو
درختان گردوی بومی در شرق آمریکای شمالی هستند اما امروزه بطور معمول در چین، ایران و در ایالات متحده در کالیفرنیا و آریزونا پرورش می یابند. در زیر پوست درخت گردو یک مهره چروک و کره ای شکل است. گردو به دو بخش مسطح تقسیم می شود تا به صورت تجاری فروخته شود. گردو هم به صورت خام و هم بو داده و نمکی موجود هست.
خواص گردو برای سلامتی انسان بسیار زیاد است. گردوها برای پوست و بدن واقعاً عالی هستند و برای همین خیلی از برندهای مراقبت از پوست و زیبایی، محصولاتی شامل گردو دارند، زیرا غنی از مواد مغذی هستند که برای کارهای عادی زیبایی ما مفید هستند. گردوها تاثیر شگفت انگیزی در مراقبت از مو دارند و خیلی از شامپوها حاوی عصاره های گردو و روغن گردو هستند زیرا مو را سالم نگه می دارند و آنها را براق می کنند. در ادامه برخی از انواع خواص گردو عبارتند از:
- تأخیر در پیری پوست:
یکی از خواص گردو برای پوست است زیرا سرشار از ویتامین های B می باشد. ویتامین B استرس و خلق و خو را بسیار عالی مدیریت می کند. افزایش سطح استرس باعث ظهور زودرس چین و چروک شود و در نتیجه سبب افزایش سریعتر پیری می شود. حضور ویتامین های B، همراه با ویتامین e، به مبارزه با رادیکال های آزاد ناشی از استرس کمک می کند و این امر فرآیند سالمندی را به تأخیر می اندازد.
- گردو، داروی ضد سرطان:
مطالعات نشان می دهد اکسیداسیون چربی ها در جریان خون به سلامت شخص آسیب می زند و منجر به آترواسکلروزیس (تصلب شرائین) می شود و رژیم دارای گردو اکسیداسیون لیپیدهای خون را کاهش می دهد. بعلاوه گردو دارای فلاونوئیدی به نام اسید الاژیک است که این ماده رشد سلول های سرطانی را مسدود میکند. یک مطالعه جدید از پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیا دیویس نشان می دهد رژیم غذایی غنی از گردو یا روغن گردو میتواند رشد سرطان پروستات را کند نماید. آقایان میتوانند با مصرف چند عدد گردو در روز از این سرطان جلوگیری کنند. همچنین یکی دیگر از خواص گردو ، کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان است. وجود آنتی اکسیدان ها و فیتوسترولها در گردو در کاهش ابتلا به این بیماری مفید است.
- بهبود کیفیت خواب:
گردو نیز دارای ملاتونین است. ملانیون هورمونیست که مسئول خواباندن ماست. در مطالعه های انجام شده روی حیوانات مشاهده شد که گردو باعث افزایش سطح ملاتونین خون میشود. خوراکی های مملو از ملاتونین به شما در بهبود کیفیت خواب کمک می کند و دفعات بیدار شدنتان را در طول شب تقلیل می دهد. بدین ترتیب یکی از دیگر خواص گردو، بهبود کیفیت خواب است.
- گردو مناسب برای سلامت استخوان ها:
از خواص گردو میتوان به سلامت استخوان های بدن اشاره نمود. یک اسید چرب ضروری به نام اسید آلفا لینولینیک در گردو است. این اسید آلفا لینولینیک و ترکیبات آن با استخوان های قوی تر و سالم تر در رابطه بوده اند و زمانی که شما از گردو اسیدهای چرب امگا ۳ جذب می کنید، التهاب کاهش می یابد و در نتیجه باعث حفظ استخوان ها برای مدت زمان طولانیتر میشود.
- سلامت قلب:
گردو امکان دارد سلامت قلب را تقویت کند. در گردو اسیدهای چرب اشباع نشده و غیر اشباع نشده سبب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید LDL (مضر) میشوند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش می دهد. بدین ترتیب یکی از خواص گردو، سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است.
- خواص گردو برای دیابت:
از دیگر خواص گردو میتوان به بهبود بیماری قند اشاره کرد. یك رژیم غذایی روزانه نسبتا كم چرب (یا كمتر از ۳۰ درصد كالری به صورت چربی) كه حاوی ۳۰ گرم گردو باشد، منحنی لیپیدی بیماران دیابت تیپ دو را بهبود می بخشد. گردو دارای مقدار قابل ملاحظه ای اسیدهای چرب اشباع نشده (اسیدهای چرب امگا – سه) است كه مسئول این اثرات سودمندند. اسیدهای چرب امگا – سه مقاومت به انسولین را كه یكی از علائم اولیه بیماری قند تیپ دو است، بهبود می بخشد.
- درمان صرع:
یکی دیگر از خواص گردو، درمان بیماری صرع اسـت. میزان منگنز در افراد مبتلا بـه تشنج و صرع نسبت بـه افراد سالم کم تر اسـت، با توجه به این کـه مغز گردو غنی از منگنز اسـت بـه درمان صرع کمک میکند.
- تقویت سیستم ایمنی بدن:
در گردو مواد معدنی گوناگونی مثل روی و منگنز و نیز ویتامین آ وجود دارد که میتواند سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شود. مطالعات نشان داده است افرادی که گردو مصرف می کنند کمتر به بیماری های عفونی و واگیر مبتلا میشوند. از این رو یکی از خواص گردو تقویت دستگاه ایمنی بدن است.
- کاهش التهاب و بهبود آرتریت:
مصرف گردو برای مبتلایان به آرتریت توصیه می شود. در این شرایط است که بخاطر التهاب بدن، در مفاصل درد و ورم ایجاد می شود. یکی از خواص گردو کاهش التهاب است چون گردو دارای اسیدهای چرب امگا – ۳ است و این امر را میتوان به واسطه ی کاهش نشانگرهایی مثل پروتئین واکنشگر C بعد از مصرف گردو اثبات کرد.
-پاکسازی کبد:
پاکسازی کبد یکی از سایر خواص گردو است. مقدار زیاد اسید آمینه ال آرژنین در گردو به کبد کمک می کند تا پاک سازی شده و ضمنا منبع خوبی از گلوتاتیون و امگا ۳ استکه برای فرآیند سم زدایی طبیعی کبد سودمند است. پلی فنول های گردو، از آسیب کبد که ناشی از تتراکلراید کربن و دی – گلاکتوزامین است جلوگیری می کنند. ویتامین e موجود در مغزهایی چون گردو، علائم بیماری های کبد ناشی از چاقی را کاهش می دهند.
- کاهش وزن:
گردو دارای سطح بالایی از ویتامین خانواده B است. شهرت این ویتامین ها به علت توانایی آنها در افزایش متابولیسم (سوخت و ساز بدن) است. این بدان معناست که برای افزایش مصرف کالری در حین استراحت و تحرک گردو مصرف کنید. همین امر هم در آخر منجر به کاهش وزن خواهد شد که این از خواص گردو است.
- خواص گردو برای مو:
گردو منبع عالی پتاسیم، اسیدهای چرب امگا ۳، ۶ و ۹ است که همه ی این مواد، تقویت کننده فولیک های مو است. مصرف منظم روغن گردو از کچلی جلوگیری می کند. از خواص گردو میتوان به خاصیت مرطوب کنندگی آن اشاره کرد که در نتیجه ضدشوره است و از بروز عفونت بر اثر طاسی جلوگیری می کند.
- حمایت از سلامت مغز:
گردو میتواند در خصوص زوال مغزی مرتبط با سن کمک کند و شروع آنرا به تأخیر بیندازد و پیشرفت بیماری فراموشی را آهسته کند. گردو بدلیل آنتی اکسیدان هایی که دارد از عصب حمایت می کند و از آسیب آنها توسط رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند. خواص گردو برای جوان ها این است که نیز توانایی استنتاج از مجموعه اطلاعات را فزونی می دهد – توانایی که به آن استدلال استنتاجی می گویند و کلید ادراک است.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 10
- 6