غسل صبر
از خواص درمانی غسل کردن، میتوان به نظافت و پاکیزگی و ایجاد حسی از پاک بودن اشاره کرد. این احساس برای افرادی، ارامش روانی فراوان بوجود می آورد که دچار وسواس شستشو و آبکشی شده اند. غسل کردن و استفاده از آب، نوعی تمدد اعصاب محسوب میشود. دوش گرفتن و آب درمانی، تأثير به سزایی در آرامسازی اعصاب دارد و میزان استرس، اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد.
غسل صبر از غسل هایی محسوب میشود که میتوانید در هر زمانی، آن را انجام دهید. این غسل، مشابه غسل های دیگر است، با این تفاوت که نیتشان فرق میکند. شما در پایان حمام می توانید این غسل را انجام دهید. غسل صبر بهافزایش صبر و ارامش شما کمک میکند.
حکم انجام غسل صبر
برطبق گفته ی آیتالله مکارم شیرازی، برخی از افراد به چنین غسلی اشاره کرده اند و صرفا این کار را میتوان به قصد رجا( به امید رسیدن به ثواب) انجام داد.
خواص غسل صبر
وجود غسل صبر از نظر همه ی مراجع، مورد بحث است ولی رجاءً به قصد رسیدن به ارامش، طلب صبر و کسب ثواب می توانند غسل صبر را انجام دهند که مثل سایر غسل ها انجام میشود.
آیا می شود با دوش حمام غسل صبر کرد؟
- انجام غسل به دو صورت ارتماسی و ترتیبی، امکانپذیر است. نحوه ی انجام غسل ارتماسی به این صورت است که انسان باید تمام بدن را به نیت غسل در آب فرو ببرد به عنوان مثال در آب رودخانه یا استخر و... درحالیکه نحوه ی انجام غسل ترتیبی اینگونه است که به نیت غسل، باید اول سر و گردن و بعد سمت راست بدن و بعد سمت چپ بدن را به ترتیب تا آخر بشوید.( تفصیل این احکام در توضیح المسائل مراجع تقلید آمده است)
- اکنون بهتر است بدانید که آیا امکان انجام غسل ترتیبی با دوش وجود دارد؛ به این صورت که به نیت غسل، اول سر و گردن و بعد سمت راست و بعد سمت چپ بدن را بشویید تا جایی که آب به همه ی بدن برسد.
- اگر می خواهید بدون نیت غسل و انجام دادن احکامش دوش بگیرید و صرفا بدنتان را بشویید و به جای غسل حساب شود باید بدانید که این دوش گرفتن به لحاظ ادله شرعی، غسل محسوب نمی شود و دارای احکام غسل نیست، بنابراین غسل به عنوان یک وظیفه دینی شناخته میشود و باید آن را بر طبق طبق دستور شرع و با نیت تقرب به خداوند انجام دهید تا احکام غسل بر آن مترتب شود.
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 19
- 4