جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۹۰۰۰۰۴

انواع دعای سریع الاجابه برای رسیدن به حوائج

دعای سریع الاجابه,یک دعای سریع الاجابه برای گشایش فوری,دعای سریع الاجابه مقاتل بن سلیمان دعای سریع الاجابه برای برآورده شدن جاجت
دعای سریع الاجابه حضرت امیرالمونین و معصومان دیگر جزء سریع الاجابه ترین ادعیه برای رسیدن به خواسته و مراد هستند، چنانچه در روایات از این دعاها برای اجابت بسیار گفته شده است.

دعای سریع الاجابه

برای تمامی انسانها زمانی در زندگی وجود دارد که گرفتار مشکلاتی می شویم که برطرف کردن آن از توانمان خارج است، هنگامی که ناامید می شویم و تنها به پروردگارمان می توانیم پناه ببریم، دعا می کنیم ولی "دعا کردن" آداب و اصولی دارد که با رعایت آن شرایط استجابت هم فراهم می شود. دعای سریع الاجابه شامل دعاهایی می شود که در شرایط خاص و برای رسیدن به حاجت های ضروری خوانده می شوند. دعاهای زیادی از امامان معصوم (علیه السلام) گفته شده است که دعای سریع الاجابه هستند.

معتبرترین دعاهای سریع الاجابه

اگرچه دعاهای زیادی از امامان معصوم (ع) نقل شده است که مورد اجابت واقع شده و دعای سریع الاجابه هستند، در ادامه به ذکر چند مورد از دعاهای سریع الاجابه که دارای اهمیت خاص هستند اشاره می شود:

- دعای سریع الاجابه مقاتل بن سلیمان از امام سجاد (ع)

امام سجاد (ع) به مقاتل بن سلیمان، دعایی را تعلیم داده، که مقاتل گوید هرکس این دعا را صد بار بخواند، دعایش مستجاب خواهد شد. این دعای سریع الاجابه چنین است:

«إِلَهِی کَیْفَ أَدْعُوکَ وَ أَنَا أَنَا وَ کَیْفَ أَقْطَعُ رَجَائِی مِنْکَ وَ أَنْتَ أَنْتَ إِلَهِی إِذَا لَمْ أَسْأَلْکَ فَتُعْطِیَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی أَسْأَلُهُ فَیُعْطِینِی إِلَهِی إِذَا لَمْ أَدْعُکَ[ أَدْعُوکَ] فَتَسْتَجِیبَ لِی فَمَنْ ذَا الَّذِی أَدْعُوهُ فَیَسْتَجِیبُ لِی إِلَهِی إِذَا لَمْ أَتَضَرَّعْ إِلَیْکَ فَتَرْحَمَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی أَتَضَرَّعُ إِلَیْهِ فَیَرْحَمُنِی إِلَهِی فَکَمَا فَلَقْتَ الْبَحْرَ لِمُوسَی عَلَیْهِ السَّلامُ وَ نَجَّیْتَهُ أَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْ تُنَجِّیَنِی مِمَّا أَنَا فِیهِ وَ تُفَرِّجَ عَنِّی فَرَجاً عَاجِلاً غَیْرَ آجِلٍ بِفَضْلِکَ وَ رَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.»

دعای سریع الاجابه امیرالمومنین (ع),دعای سریع الاجابه,دعای سریع الاجابه حضرت علی (ع)دعای سریع الاجابه برای برآورده برای رفع گرفتاری ها

- دعای سریع الاجابه فرج

کفعمی در کتاب بلدالامین دعای سریع الاجابه از امیرالمومنین (علیه السلام) را نقل کرده که چنانچه شخص گرفتار، ترسیده، نگران و غم دیده، آنرا بخواند، حق تعالی گشایش در کار وی ایجاد نماید، که این دعا چنین است:

یا عِمادَ مَنْ لا عِمادَ لَهُ وَ یا ذُخْرَ مَنْ لا ذُخْرَ لَهُ وَیا سَنَدَ مَنْ لا سَنَدَ لَهُ ویا حِرْزَ مَنْ لا حِرْزَ لَهُ وَیا غِیاثَ مَنْ لا غِیاثَ لَهُ وَیا کَنْزَ مَنْ لا کَنْزَ لَهُ وَیا عِزَّ مَنْ لا عِزَّ لَهُ یا کَریمَ الْعَفْوِ یا حَسَنَ التَّجاوُزِ یا عَوْنَ الضُّعَفاَّءِ یا کَنْزَ الْفُقَراَّءِ یا عَظیمَ الرِّجاَّءِ یا مُنْقِذَ الْغَرْقی یا مُنْجِیَ الْهَلْکی یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ اَنْتَ الَّذی سَجَدَ لَکَ سَوادُ اللّیْلِ وَنُورُ النَّهارِ وَضَوْءُ الْقَمَرِ وَشُعاعُ الشَّمْسِ وَحَفیفُ الشَّجَرِ وَدَوِیُّ الْماَّءِ یا اَللّهُ یا اَللّهُ یا اَللّهُ لا اِلهَ إ لاّ اَنْتَ وَحْدَکَ لا شَریکَ لَکَ یا رَبّاهُ یا اَللّهُ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَافْعَلْ بِنا ما اَنْتَ اَهْلُهُ.

پس از این دعای سریع الاجابه، هرچه حاجت داری درخواست کن.

- دعای سریع الاجابه از پیامبراکرم (ص)

دعای سریع الاجابه، دعای پرارزشی است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در روز جنگ بدر و امام حسین (ع) در روز عاشورا آنرا خواندند. این دعا از امام جعفر صادق (علیه السلام) نیز نقل شده است:

اَللّهُمَّ اَنْتَ ثِقَتی فی کُلِّ کُرْبَة، وَ اَنْتَ رَجآئی فی کُلِّ شِدَّة، وَ اَنْتَ لی فی

خدایا تویی تکیه گاه من در هر گرفتاری و تویی امید من در هر سختی و تو برای من در

کُلِّ اَمْر نَزَلَ بی ثِقَةٌ وَعُدَّةٌ، کَمْ مِنْ کَرْب یَضْعُفُ عَنْهُ الْفُؤادُ، وَ تَقِلُّ فیهِ

هر پیش آمدی تکیه گاه و ذخیره ام هستی چه بسیار گرفتاری که ناتوان شود از آن دل و کم شود در آن

الْحیلَةُ، وَ یَخْذُلُ عَنْهُ الْقَریبُ وَ الْبَعیدُ، وَ یَشْمَتُ بِهِ الْعَدُوُّ، وَ تَعْنِینی فیهِ

چاره و یاری ندهد در آن خویش و بیگانه و شماتت کند بدان دشمن و خسته ام کند در آن

الاْمُورُ، اَنْزَلْتُهُ بِکَ، وَ شَکَوْتُهُ اِلَیْکَ، راغِباً فیهِ عَمَّنْ سِواکَ، فَفَرَّجْتَهُ

کارها و من آنرا به درگاه تو آوردم و شکوه اش به تو کردم و به جز تو از دیگران روگرداندم و تو بگشودی

وَکَشَفْتَهُ وَ کَفَیْتَنیهِ، فَأَنْتَ وَلِیُّ کُلِّ نِعْمَة، وَ صاحِبُ کُلِّ حاجَة، وَ مُنْتَهی

و برطرف کردی و کفایت کردی پس تویی سرپرست هر نعمت و صاحب هر حاجت و سرحد نهایی

کُلِّ رَغْبَة، فَلَکَ الْحَمْدُ کَثیراً، وَ لَکَ الْمَنُّ فاضِلاً

هر شوق پس تو راست ستایش بسیار و تو راست منّت فزون

دعای سریع الاجابه امام سجاد (ع),دعای سریع الاجابه برای حاجت,دعای سریع الاجابهدعای سریع الاجابه برای گشایش فوری

- دعای سریع الاجابه از امام جعفر صادق (ع)

از امام صادق (ع) نقل شده که هر کسی ده بار «یا الله» بگوید، به او گفته می شود، لبیک، حاجت تو چیست؟

همچنین دعای سریع الاجابه دیگری از امام جعفر صادق (ع) روایت شده است که هرکس «يَا رَبِّ يَا اَللَّهُ» بگوید بگونه ای که تا نفس او قطع شود، گفته می شود لبیک حاجت تو چیست؟

- دعای سریع الاجابه امام کاظم (ع)

کفعمی در بلدالامین دعایی از امام موسی کاظم (علیه السلام) نقل کرده و فرموده عظیم الشأن و سریع الاجابه است که این دعای سریع الاجابه چنین است:

«اللهم انی اطعتک فی احب الاشیاء الیک و هو التوحید و ارزقنی من حیث احتسب و من حیث لا احتسبه، انک ترزق من تشاء بغیر حساب»

پس از پایان این دعای سریع الاجابه، حاجت خود را بطلب.

- دعای سریع الاجابه از حضرت علی علیه السلام 

روایت شده كه مردى خدمت امام علی علیه السلام از دیر شدن جواب دعایش شكایت كرد. فرمود به چه دلیل نمیخوانى دعاى سریع الأجابه را؟ پرسید كه آن كدام دعا است فرمود بگو:

اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِاِسْمِکَ الْعَظیمِ الْأَعْظَمِ الْأجَلِّ الْأَکْرَمِ الْمَخْزُونِ الْمَکْنُونِ النُّورِ الْحَقِّ الْبُرْهانِ الْمُبینِ.

خدایا! من از تو درخواست می کنم به نام بزرگ اعظم، اجل اکرم و گرامی ات که مخزون و مستور است، آن نامی که نور و حق و برهان روشن است.

الَّذی هُوَ نُورٌ مَعَ نُورٍ وَ نُورٌ فی نُورٍ وَ نُورٌ عَلی کُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ فَوْقَ کُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ تُضیی ءُ بِهِ کُلُّ ظُلْمَهٍ وَ یُکْسَرُ بِهِ کُلُّ شِدَّهٍ وَ کُلُّ شَیْطانٍ مَریدٍ وَ کُلُّ جَبّارٍ.

آن نامی که نور است و با نور و از نور و نور در نور است، و نور است به روی هر نوری، روشنی است بالای هر نوری، نوریست که با او هر تاریکی روشن و شکسته شود. با آن شدتی و هر شیطان سرکشی. هر جبار با عنادی که قرار نگیرد.

عَنیدٍ لاتَقَرُّبِهِ اَرْضٌ وَ لایَقُومُ بِهِ سَماءٌ وَیَاْمَنُ بِهِ کُلُّ خائِفٍ وَیَبْطُلُ بِهِ سِحْرُ کُلِّ ساحِرٍ وَبَغْیُ کُلِّ باغ وَحَسَدُ کُلُّ حاسِدٍ وَیَتَصَدَّعُ.

با آن زمینی پایدار نماند به آن آسمانی و با آن هر خلاف و ترسویی در امان است و با آن جادوی هر جادو گری باطل شود، ظلم و حسد هر حسادت کننده ای به زحمت و سختی افتد.

لِعَظَمَتِهِ الْبَرُّوَ الْبَحْرُ وَیَسْتَقِلُّ بِهِ الْفُلْکُ وَ حَتّی حینَ یَتَکَلَّمُ بِهِ الْمَلَکُ فَلایَکُونُ لِلْمَوْجِ عَلَیْهِ سَبیلٌ وَ هُوَ اسْمُکَ الْأَعْظَمُ الْأَعْظَمُ الْأَجَلُّ الْأَجَلُّ النُّورُ الْأَکْبَرُ.

از عظمتش هر خشکی، دریا و مستقل و  کشتی پایدار شود تا وقتی که فرشته با آن سخن گوید، پس در این زمان موج دریا بر او راهی ندارد و آن نام اسم اعظم اجل و نور اکبر تو است.

الَّذی سَمَّیْتَ بِهِ نَفْسَکَ وَاسْتَوَیْتَ بِهِ عَلی عَرْشِکَ وَاَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِمُحَمَّدٍ وَ اَهْلِ بَیْتِهِ وَ اَسْئَلُکَ بِکَ وبِهِمْ اَنْ تُصَلَّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَالِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَفْعَلَ بی کَذا وَکَذا.

آن نامی که خود را با آن نامگذاری کردی و بر عرشت قرار گرفتی، روی کنم بسوی تو به وسیله محمد و خاندانش. و از تو درخواست می کنم به خودت و به فرستادگانت میفرستم به حاجت اینکه...

سپس حاجت خود را پس از خواندن این دعای سریع الاجابه طلب کنید.

- دعای سریع الاجابه بعد از نماز

هر که این دعای سریع الاجابه را پس از نماز بی آن که حرکتی کند و حرف بزند بخواند هر حاجتی که بخواهد برآورده می شود:

«اَستَغفِرُاللهُ الذی لا اله الا هوَ الحَیُّ القَیُّوم الرَّحمنُ الرحیم ذوالجلالِ و الاِکرام وَ اَتوبُ اِلیه و اَسئَلُهُ اَن یُصَلِیَ عَلی محمد و ال محمد و اَن یَتوبَ عَلَیَ توبَهَ عَبدٍ ذلیلٍ خاضعٍ خاشعٍ فقیرٍ مسکینٍ مستکینٍ لایَملِکُ لِنَفسِهِ نَفعاً و لاضَراً و لا مَوتاً و لا حیوهً و لانُشورا»

دعای سریع الاجابه,دعای سریع الاجابه حضرت علی (ع),دعای سریع الاجابه برای حاجتدعای سریع الاجابه حضرت علی (ع)

برخی از موانع استجابت دعا

ار جمله مواردی که مانع استجابت دعا می شود عبارتند از:

گناهان، توفیق دعا کردن را سلب می کند. حالت تضرع و تواضع و استغفار و انابه و اشک و گریه را می گیرد و نمی گذارد بنده با حضور قلب، توجه اش بسوی خدا متمرکز گردد و مجذوب نفحات رحمانی وی شود. بنابراین در صورت خواندن دعا، دعایش مستجاب نمی گردد.

> نافرمانی و رنجاندن والدین

> تأخیر انداختن نمازهای واجب از اول وقت

> نسبت به افراد مؤمن بدبینی داشتن و بد طینت بودن

> با برادران یا خواهران مؤمن، با دورویی و منافقانه برخورد کردن 

> ترحم نکردن به افراد ضعیف

> در گفتار، بد زبان بودن

> ترک دعا در زمان خوشی ها: خداوند به حضرت داوود (ع) وحی فرمود:« مرا در روزهای خوش و آسایش یاد کن تا من دعای تو را در ایام گرفتاری و مشقت اجابت کنم»

دعای سریع الاجابه امیرالمومنین (ع),دعای سریع الاجابه,یک دعای سریع الاجابه برای گشایش فوریدعای سریع الاجابه امام سجاد (ع) برای حوائج

دستورالعمل های استجابت دعا

دعا که از بهترین عبادتهاست، آدابی دارد که با رعایت آن شرایط استجابت نیز فراهم می شود. بعضی از آداب دعای سریع الاجابه عبارتند از:

۱. حمد الهی قبل از دعا

۲. دعا، حتی در مواقع شادی و وفور نعمت

۳. همدلی دل و گفتار

۴. دعا همراه با عمل صالح و وفا به خدا باشد

۵. دعا کردن در حق دیگران

۶. زمانی که خدا را شناختید دعا کنید تا مستجاب گردد

۷. دادن صدقه پیش از بیان حاجت

۸. یکی دیگر از شرایط استجابت دعا، مبالغه و الحاح (اصرار و پافشاری) در زمان دعا میباشد. از حضرت رسول نقل شده است که ایشان فرموده اند:« خداوند رحم می کند بر بنده ای که با اصرار و پافشاری حاجتی را از خدا طلب می کند؛ خواه دعای او مستجاب بشود و خواه نشود.»

۹. از امام رضا (علیه السلام) نقل شده است که:« درصورتی که یک دعای مخفی به جا آوری، بهتر است از هفتاد دعا که بطور علنی به جای آوری!»

۱۰. برای برآورد حاجت گریه کن، اگرچه به مقدار سر مگسی باشد!

۱۱. حضرت علی (ع) در مورد بهترین زمان پذیرش دعا فرموده اند:« دعا را در چهار وقت غنیمت شمارید: موقع خواندن قرآن، در وقت اذان، وقت بارش باران و هنگام ملاقات کردن دو صف برای شهادت»

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام دعا دل شکسته و اشک میخواد دعا رفع حوائج دیگران و گرفتارها را میخواد
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش