یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۸:۲۲ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۱۹۵۸
کتاب، شعر و ادب

با تصمیم دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال؛

حضور برگزیدگان آمریکایی کتاب سال در ایران منتفی شد

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال
دبیر جایزه جهانی کتاب سال از منتفی شدن حضور برندگان آمریکایی این جایزه در آئین اختتامیه که سه شنبه با حضور رئیس جمهور در تهران برگزار می شود، خبر داد.

به گزارش مهر، نشست خبری سی و چهارمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و چهارمین دوره جایزه جهانی کتاب سال عصر امروز یکشنبه ۱۷ بهمن با حضور دبیران این دو جایزه و مدیرعامل خانه کتاب موسسه مجری این جوایز در محل سرای اهل قلم در تهران برگزار شد.

 

مجید غلامی جلیسه مدیرعامل خانه کتاب در این نشست خبری با اشاره به اهمیت جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در عین حال از اینکه این جایزه آنچنان که باید و شاید میان ناشران، نویسندگان مورد توجه و تحلیل و ارزیابی قرار نگرفته است گلایه کرد و در ادامه گفت: متاسفانه روند کیفی کتابهای منتشر شده در ایران به رغم روند تصاعدی رشد کمی این آثار، مطلوب نیست.

 

وی در ادامه یادآور شد که در سی و چهارمین دوره جایزه کتاب سال، ۱۱ کتاب عنوان برگزیده و ۴۰ کتاب عنوان شایسته تقدیر را کسب کرده اند و در بیست و چهارمین دوره جایزه جهانی کتاب سال هم ۱۰ اثر حائز رتبه برگزیده شده اند.

 

در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی راد دبیر جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه فعالیت اجرایی این دوره از جایزه کتاب سال صد در رصد الکترونیک انجام شده است، گفت: فراخوان این جایزه برای حدود شش هزار ناشر و صاحب اثر و همچنین ۲ هزار و ۵۰۰ کارشناس ارسال شد که در نهایت ۳ هزار و ۴۷۳ اثر از طریق فراخوان و ۲ هزار و ۱۰۰ اثر از طریق منابع موجود در آرشیو به گردونه داوری جایزه کتاب سال راه پیدا کرد.

 

وی افزود: این آثار بعد از ریزش اولیه در ۱۱ گروه بسته بندی شد که البته با احتساب آثاری که در جایزه ادبی جلال آل احمد مورد داوری قرار گرفت مجموعا به ۸ هزار و ۳۶۴ عنوان بالغ شد.

 

مهدوی راد با بیان اینکه هر یک از آثار جایزه کتاب سال توسط ۴ نفر داوری شده است، گفت: آثاری که امتیازشان بین ۸۰ تا ۹۰ بوده است حائز عنوان شایسته تقدیر و آثاری که امتیازشان بین ۹۰ تا ۱۰۰ بوده اند حائز رتبه برگزیده شده اند.

 

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴ بجز کتابهای آموزشی و کمک درسی تعداد ۴۶ هزار و ۵۲۷ کتاب در سراسر کشور منتشر شده است، سخن مدیرعامل خانه کتاب را در خصوص افت کیفی آثار منتشر شده در ایران تایید کرد و یادآور شد: ما علاوه بر افت کیفی در آثار گرفتار مشکلاتی در حوزه ترجمه کتابها هم هستیم و به جرأت می توانم بگویم که بسیاری از ترجمه ها باری به هر جهت است.

 

مهدوی راد با اشاره به ماجرای دانلود غیرمجاز آثار در فضای مجازی گفت: متاسفانه ما با فاجعه بسیار بزرگی به نام دزدی الکترونیک کتاب روبرو هستیم که این مسئله می تواند صعت نشر، ناشران و نویسندگان ما را به خاک سیاه بنشانند چرا که موجب شده ناشران کمتر بدنبال سرمایه گذاری در این حوزه بروند.

 

در این نشست همچنین محسن جوادی دبیر علمی بیست و چهارمین دوره جایزه جهانی کتاب سال با اشاره به اینکه این جایزه، آثار منتشر شده به زبانهای غیر از فارسی در دو حوزه اسلام و ایران را مورد توجه دارد گفت: به دلیل تنوع زبانها و همچنین برخی زبانهای کم گویش ور، ما به سختی می توانیم افراد خبره ای را پیدا کنیم که با ما همکاری و این آثار را داوری کنند.

 

وی فزود: البته ما ادعا نمی کنیم که همه آنچه را که در این دو حوزه در جهان منتشر شده است، داوری کرده ایم اما حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کتاب را که در این دو حوزه منتشر شده است، شناسایی کرده ایم که در نهایت و با مد نظر قرار دادن شاخص های جهانی کتاب سال، ۱۸۰ اثر را در گردونه داوری قرار دادیم.

 

دبیر علمی بیست و چهارمین دوره جایزه جهانی کتاب سال با اشاره به اینکه این جایزه بعد از ۲۴ دوره به اعتبار خوبی دست پیدا کرده است، یادآور شد: در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس هم جایزه ای در حوزه کتاب برگزار می شود که البته ارزش نقدی جوایز آن ۳ برابر جایزه ما است اما  از حیث اعتبار علمی، با جایزه کتاب سال بسیار فاصله دارد. این را از این حیث گفتم که متوجه باشیم که اولا جایزه جهانی کتاب سال جای خود را در میان جوایز بین المللی حوزه کتاب باز کرده و دوما آگاه باشیم که برخی کشورها به دنبال ربودن گوی سبقت در این حوزه از ما هستند.

 

وی با بیان اینکه در چهارمین دوره جایزه جهانی کتاب سال ۱۰ اثر حائز رتبه برگزیده شده اند گفت: ما علاوه بر اینکه یک نفر را هم به عنوان پژوهشگر برتر در حوزه اسلام شناسی برگزیده شده که در مراسم اختتامیه از او تقدیر می شود.  علاوه بر این ما امسال یک جایزه ویژه هم داریم که مختص گفتگوی اسلام و مسیحیت است که در این بخش دو نفر از پژوهشگران (یک ایرانی و یک انگلیسی) که نقش زیادی در ایجاد و بسط گفتگوی بین ادیان اسلام و مسیحیت داشته اند تقدیر خواهند شد.

 

جوادی در ادامه با اشاره به تحولات بوجود آمده بین ایران و آمریکا پس از دستور رئیس جمهور آمریکا در جلوگیری از ورود شهروندان ۷ کشور از جمله ایران به خاک ایالت متحده گفت: متاسفانه این مسئله برای ما هم مشکلاتی ایجاد کرد و ما از حضور تعداد قابل توجهی از برندگان آمریکایی جایزه جهانی کتاب سال در آئین اختتامیه محروم شدیم.

 

وی در توضیح بیشتر در این باره و در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر گفت: ما مایل به این کار نبودیم اما به هر حال تابع مقررات حاکم در نظام خودمان هستیم و بنابر تصمیمی که وزارت امورخارجه در این رابطه اتخاذ کرده و علیرغم اینکه دعوت اولیه از این افراد صورت گرفته بود، حضور آن ها را در برنامه پایانی در مرحله صدور ویزا متوقف کردیم و این موضوع از دستور کار خارج شد.

 

دبیر علمی بیست و چهارمین دوره جایزه جهانی کتاب سال با اشاره به یک بند از اساسنامه جایزه جهانی کتاب سال در مورد وضعیت جوایز برگزیدگانی که به هر دلیل امکان حضور آنها در آئین اختتامیه وجود ندارد، گفت: مطابق این بند جایزه این نفرات معلق می شود اما  مواردی هم بوده که  جوایز فرد یا افرادی به دلیل مسائلی مانند بیماری و یا حوادثی که از قبل پیش بینی نمی شد، بعد از آئین اختتامیه به دست آنها می رسید اما در مورد اخیر یعنی برگزیدگان آمریکایی جایزه جهانی کتاب سال هیچ گونه بررسی صورت نگرفته است.

 

وی در عین حال گفت: ما حتی اسم این نفرات را اثار را که با آنها برگزیده شده اند، در بروشور جایزه جهانی کتاب سال آورده ایم و با این کار می خواستیم نشان دهیم که نگاهمان در موضوع کتاب و جایزه جهانی کتاب سال، به هیچ وجه سیاسی نیست اما به هر حال تصمیمات هم تابعی است از تصمیمات نظامی که در آن قرار داریم.

 

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش