یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۳:۴۰ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۰۹۶۹
کتاب، شعر و ادب

پایان جشنواره پایتخت کتاب و روستاها و عشایر دوستدار کتاب/ جهانگیری: استعفای وزیر ارشاد شایعه‌ای بیش نیست

اسحاق جهانگیری و وزیر ارشاد,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
مراسم پایانی پنجمین پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب با اعلام ۲۱ روستا به‌عنوان برگزیده و شایسته تقدیر و اعلام شهر یزد، به‌عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که عصر امروز (شنبه، چهارم اسفندماه) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کتابخانه ملی برگزار شد ابراهیم حیدری مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی و دبیر جشنواره پایتخت کتاب ایران و روستاها و عشایر دوستدار کتاب به ارائه گزارشی از این برنامه از سال ۹۳ تا کنون پرداخت و گفت: برنامه پایتخت کتاب ایران از سال ۹۳ آغاز شد؛ این برنامه برگرفته از برنامه جهانی یونسکو است. تاکنون بیش از ۴۵۰ شهر در این برنامه شرکت داشته‌اند.

 

او افزود: از جمله برنامه‌های اجراشده در این پنج دوره به جز انتخاب پایتخت کتاب، جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب است. که بر اساس آن روستاها برنامه‌های‌شان را به دبیرخانه ارسال می‌کنند و در انتها ۱۰ روستا برگزیده و ۱۰ روستا شایسته تقدیر می‌شوند.

 

حیدری در ادامه به دیگر برنامه‌های اجراشده در این پنج دوره اشاره کرد و گفت: برنامه مروجان کتابخوانی و باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله دیگر برنامه‌ها بوده‌اند.

 

دبیر برنامه پایتخت کتاب ایران سپس از جمله اهداف این برنامه به استفاده از ظرفیت‌های دینی، بومی و محلی با توجه به ظرفیت‌های مختلف هر شهر، هم‌افزایی بین دستگاه‌ها و نهادها در جهت خدمتگزاری و مدیریت یارانه‌های حوزه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره داشت.

 

همچنین سعید ابریشمی راد شهردار کاشان در این برنامه سخنرانی کرد و با بیان این‌که اتفاقات بسیار خوبی در کاشان در دوره پایتخت کتاب بودن این شهر افتاده است که نمی‌شود آن را در چند دقیقه توضیح داد، متنی را خواند و در آن به فعالیت‌های مهم انجام‌شده در طول این یک سال که به گفته او، به استقرار تمدن کهن کاشان منجر شده است اشاره کرد.

 

همچنین در این مراسم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: وقتی پنج سال قبل سخن از این جشنواره به میان آمد به نظر می‌آمد که این جشنواره می‌تواند مسیری باشد برای توسعه اجتماعی ما.

 

او سپس با اشاره به این‌که توسعه اجتماعی از طریق توسعه فرهنگی میسر می‌شود و بخشی از توسعه فرهنگی کتاب و کتابخوانی است، گفت: کتاب و کتابخوانی می‌تواند عاملی برای تمدن‌سازی باشد. همه تمدن‌ها با کتاب آغاز کرده‌اند، این‌که ما چگونه می‌توانیم از طریق توسعه فرهنگی و اجتماعی به توسعه کتاب و کتابخوانی برسیم بحث پایتخت کتاب را مطرح می‌کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین چشم‌اندازی از پنج دوره این برنامه را مطرح کرد و گفت: این اتفاق پنج سال است که اکتشاف ایده‌ها را فراهم کرده است. ایده‌های خلاقانه بسیاری در این اقلیم بزرگ وجود دارد. همچنین در این پنج دوره ایده‌های زیرساختی برای حوزه نشر میسر شده است و این نکته کوچکی نیست. گاهی به ایده‌های کوچک کم بها می‌دهیم در حالی‌که همان ایده‌های کوچک با پردازش به ایده‌های بزرگ تبدیل می‌شوند.

 

او در ادامه به این‌که برنامه پایتخت کتاب و روستا و عشایر دوستدار کتاب منجر به نشان دادن حلقه‌های وصل نیز شده است اشاره داشت.

 

در ادامه این مراسم برگزیدگان و همچنین شایستگان تقدیر جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، امید معاون توسعه روستایی، محسن جوادی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمالی‌نژاد رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور و حجت‌الاسلام ارزانی دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی مساجد معرفی و تقدیر شدند. جوایز آن‌ها لوح افتخار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه مبلغ ۷۰ میلیون ریال جایزه نقدی از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی، مبلغ ۵۰ میلیون ریال از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، مبلغ ۵۰ میلیون ریال از سوی کانون عالی فرهنگی هنری مساجد و حمایت از دو طرح کارآفرینی فرهنگی تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان وام کم‌بهره از سوی معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست‌جمهوری اعلام شد.

 

 

 

همچنین در این مراسم یزد به عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران اعلام شد و لوح افتخار وزرای کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی، لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو، تسهیلات مناسب برای تأسیس، نوسازی و تجهیز کتاب‌فروشی‌ها و مراکز توزیع و حمایت از طرح‌های برگزیده ترویج کتابخوانی و ۳۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه ۲۵۰ میلیون ریال حواله کتاب به مردم این شهر اهدا شد.

 

برگزیدگان و شایستگان تقدیر جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب نیز به شرح زیر معرفی شدند:

 

برگزیده برگزیده‌ها:

بزنج - بجنورد - خراسان شمالی

 

برگزیده‌ها:

جایدشت - فیروزآباد - فارس

ارکان - بجنورد - خراسان شمالی

کریشکی - لارستان-فارس

حصار زیرخان - نیشابور - خراسان رضوی

اسفندیار - طبس - خراسان جنوبی

مومن‌آباد - سرخه - سمنان

قراخیل - قائمشهر - مازندران

ابتر - ایرانشهر - سیستان و بلوچستان

دریان - شبستر - آذربایجان شرقی

زاغه - بهار - همدان

 

شایستگان تقدیر:

ناچیت - بوکان - آذربایجان غربی

خیرآباد جلیل - دوگنبدان - کهکیلویه و بویراحمد

کردخیل - ساری - مازندران

مربچه - رامهرمز - خوزستان

کورک سادات - تنگستان - بوشهر

مشکات - کاشان - اصفهان

زوارم - شیروان - خراسان شمالی

دنگسرک - نکا - مازندران

لاسجرد - سرخه - سمنان

کردکوی - مهریز - یزد

 

هیئت داوران این جشنواره رضا برزگر، اسماعیل جانعلی‌پور، اسماعیل زیارتی نصرآبادی، علی قیاسی ندوشن، روح‌الله منوچهری، محمود آموزگار، سیدابوالفضل هاشمی و اسماعیل یزدانپور بودند.

 

در پایان مراسم، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان این که پیش‌نیاز و سنگ بنای هر کاری در کشور توسعه و نشاط فرهنگی است اظهار کرد: مهمترین رسانه و ابزار پیام‌رسان در بخش فرهنگ کتاب است. کتاب مظهر اصلی اندیشه است و اگر به دنبال رونق اندیشه هستیم باید به دنبال رونق کتاب و حمایت از خانواده نشر باشیم.

 

او گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بانی کار بسیار خوبی شده و به مسائل فرهنگی روستاهای کشور به عنوان کانون‌های حقوقی که نقش بسیار مهمی در مسائل اقتصادی و سیاسی و اجتماعی دارند توجه ویژه‌ای نشان داده است. پرداختن به مسائل فرهنگی روستاها یکی از مسائل اصلی است که همه باید به آن توجه کند و وزارت ارشاد در این زمینه کارهای بسیار خوبی انجام داده است.

 

معاون اول رئیس‌جمهوری با تاکید بر این که در شهرستان‌ها و روستاهای کشور ظرفیت‌های خوبی در حوزه فرهنگی وجود دارند که باید از سوی دولت مورد توجه و حمایت قرار بگیرد، به آئین انتخاب سالانه پایتخت کتاب در کشور اشاره و اظهار کرد: اصول انتخاب پایتخت کتاب اصولی پایدار و قابل قبول است و انتخاب یزد به عنوان پنجمین پایتخت کتاب کشور اقدام بسیار شایسته‌ای است؛ چرا که مردم این شهر از هر نظر شایسته انتخاب به عنوان پایتخت فرهنگی هستند.

 

جهانگیری همچنین با اشاره به انتقاد برخی از اهالی فرهنگ درباره تخصیص نیافتن اعتبارات مالی مورد نیاز این بخش گفت: دولت در ایام فعلی با محدودیت‌های از نظر منابع مالی مواجه است. با این حال باید یارانه بخش‌های فرهنگی از جمله مطبوعات و کتاب پرداخت شود تا دغدغه فعالان فرهنگی برطرف شود.

 

او در پایان به برگزاری جشنواره‌های مختلف فرهنگی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری اشاره و خاطر نشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر ارشاد با برگزاری جشنواره‌های بسیاری در سال جاری نشاط فرهنگی در کشور ایجاد کردند. آقای عباس صالحی از مدیران دلسوز و پیگیر کشور است و تمام شایعاتی که طی روزهای گذشته درباره استعفای ایشان مطرح شد پایه و اساس ندارد. ایشان در وزارت ارشاد با قدرت به کار خود ادامه می‌دهد و اگر حمایتی نیز لازم باشد قطعاً از سوی دولت و رئیس‌جمهوری انجام می‌شود.

 

در این مراسم افرادی همچون سیدمحمد بهشتی، احمد مسجدجامعی و علی‌اصغر سیدآبادی حضور داشتند. 

 

 

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش