چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۴۵ - ۰۱ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۰۰۲۴
کتاب، شعر و ادب

رمان ماجرای قتل جهانگیرخان صوراسرافیل چاپ شد

رمان ماجرای قتل جهانگیرخان صوراسرافیل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
رمان «شکوفه‌های عناب» نوشته رضا جولایی توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، رمان «شکوفه‌های عناب» نوشته رضا جولایی به‌تازگی توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب صد و سی و پنجمین عنوان از مجموعه «کتاب‌های قفسه آبی» است که این ناشر چاپ می‌کند.

این رمان، سه‌شنبه ۱۴ اسفند در محل کتابفروشی نشر چشمه در خیابان کریم‌خان رونمایی شد.

رضا جولایی داستان‌نویس و رمان‌نویس را بیشتر با آثاری که درباره تاریخ معاصر ایران دارد می‌شناسند. «سوءقصد به ذات همایونی» و «شب ظلمانی یلدا» از جمله این آثار هستند. «شکوفه‌های عناب» هم مانند آثار نامبرده روایتی تاریخی و البته همراه‌شده با تخیل نویسنده را در بر می‌گیرد. داستان این کتاب درباره قتل میرزاجهانگیرخان صوراسرافیل روزنامه‌نگار معروف پس از مشروطه است. داستان هم از جایی شروع می‌شود که زن جوانی با شنیدن خبر کشته‌شدن روزنامه‌نگار جوانی که عاشقش بوده، مویه و ناله می‌کند.

میرزا جهانگیرخان صوراسرافیل روزنامه‌نگار ضداستبدادی بود که به همراه روزنامه‌نگار دیگری به نام ملک المتکلمین در باغ شاه به دست جلادان حکومت قاجار، کشته شد. جلادان ضمن خفه‌کردن این دو با خنجر ضرباتی را به شکم‌شان وارد کردند و آن‌ها را کشتند. او روزنامه معروف صوراسرافیل را با سرمایه میرزا قاسم خان تبریزی و همکاری علی اکبر دهخدا چاپ می‌کرد.

«شکوفه‌های عناب» فصل دارد که عناوین‌شان به‌ترتیب عبارت است از: مذبح زر، حاشیه تاریک درختان، وادی بادها،زافترا، ‌ نقد بازار جهان، ‌ ماه غمگین، رقص در کوچه عاشقان، سایه تاک‌های خشکیده، از سردی دی فسرده، خارها در باد،رامانتیچنا، محبوبه نیلگون عماری، خونابه شفق، سی‌وِ دنیا، آزادتر از نسیم و مهتاب.

جولایی در این رمان با اعلام خبر مرگ میرزا جهانگیرخان با پیشروی در قصه، فلش‌بک‌های مختلفی زده و اتفاقات پیش از کشته‌شدن صوراسرافیل را به کمک شخصیت‌های واقعی و خیالی روایت می‌کند.

در قسمتی از این رمان می‌خوانیم:

یه روز به دفتر روزنامه‌ای تو خیابون ناصریه حمله کردیم. به قزاقا دستور داده شده بود دروپنجره‌ها رو بشکنن، کارکنان روزنامه رو بترسونن و اگه مقاومت کردن بزنن‌شون. قزاقا کارکنانو با زور بیرون کردن و بعد شروع کردن به خُرد کردن میز و صندلیا و پرت کردن اونا از پنجره. یکی از کارکنان که سرِ نترسی داشت با قزاقا درگیر شد و کتک مفصلی خورد. در اینحیص و بیص مدیر روزنامه هم از راه رسید که همون میرزاقاسم‌خان خودمون بود. رو پنهون کردم. هنوز کلی به بنگاه ما بدهی داشت و تا تادیه طلب‌مون صلاح نبود بفهمه من کسی هستم.

به ستوان روس هم ماموریتایی از این‌دست محول می‌شد، اما خبر داشتم که برخورد اون خیلی شدیدتر و وحشیانه‌تره. سر در نمی‌آوردم. تغییر رویه داده بود. انگار بعدِ مرگ شاه‌پسند، از اون جوانک محجوب و خجالتی اثری نمونده بود. شنیده بودم اگه کسی سر راهش بایسته به‌سختی می‌زندش. حتی یکی‌دوبار دست به اسلحه هم برده بود. شنیده بودمشبا نمی‌خوابه، سوار اسب می‌شه و توی خیابونا می‌تازه. می‌گفتن با کسی حرف نمی‌زنه و به می‌خوارگی و بدمستی افتاده. بعضی وقتا خبر می‌رسید که توی خونه‌ای تو پای خندق، مست و لایعقل اسلحه کشیده و تیر هوایی در کرده. باقیِ مواقع هم اون‌قدر مست بود که کیف و چکمه‌هاشو هم می‌دزدیدن.

دیگه جدال بین شاه و ملت بالا گرفته بود. شاه مذبذب با جریان باد می‌چرخید. مشاورای روسیش یه چیز می‌گفتن ومشاورای ایرونیش یه چیز دیگه. یه روز ملتو فرزندان خودش می‌خوند و فرداش نمک‌نشناس و نانجیب و رذل.

این کتاب با ۳۱۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۳۸ هزار تومان منتشر شده است.

  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش