سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۵ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۰۸۲۸
کتاب، شعر و ادب

برگزیدگان دومین جایزه ادبی کتاب سال معرفی شدند

برگزیدگان جایزه ادبی کتاب سال,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
برگزیدگان دومین دوره جایزه ادبی کتاب سال با حضور مسوولان استانی و کشوری در سقز معرفی و تجلیل شدند.

به گزارش فارس، جایزه ادبی کتاب سال عنوان جشنواره‌ای است که امسال برای دومین سال در استان کردستان برگزار شده است.

نخستین دوره این جشنواره در سال ۹۰ در شهر کامیاران برگزار شد و پس از ۶ سال وقفه در سال ۹۶ همزمان با برپایی نمایشگاه کتاب اجرای دومین دوره جایزه ادبی کتاب سال مطرح شد.

این جشنواره که با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های برتر، حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران کتاب برگزار می‌شود به دنبال ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی است و پنج‌شنبه شب در شهرستان سقز آئین اختتامیه دومین دوره جایزه کتاب کردستان برگزار و نفرات برگزیده این دوره از جایزه ادبی معرفی و تجلیل شدند.

با رای هئیت داوران دومین جایزه ادبی کتاب سال کردستان، در حوزه هنر و معماری ابراهیم زارعی و رضا قادر بیگ‌زاده برگزیده و خسرو سینا شایسته تقدیر شناخته شدند.

در حوزه تاریخ و جغرافیا از محمود مبارک شاهی و صالح امین پور به عنوان افراد برگزیده و محمد مریوانی به عنوان شایسته تقدیر، قدردانی شد.

هیئت داوران این جایزه ادبی، در حوزه ترجمه ادبی، محمد رمضانی را برگزیده و عبدالخالق رحمانی و رحیم لقمانی را شایسته تقدیر معرفی کرد.

حوزه نمایشنامه این جایزه ادبی برگزیده نداشت و مفیده مظهر شایسته تقدیر شناخته شد.

در حوزه زبانشناسی نیز بختیار سجادی و سعید کرمی برگزیده شدند.

حوزه دین و فلسفه این جشنواره نیز برگزیده نداشت و زاهد ویسی شایسته تقدیر این حوزه معرفی شد.

در حوزه نقد و پژوهش بهروز چمن‌آرا و جمال احمدی برگزیده و فریدون حسین‌پناهی نیز شایسته تقدیر معرفی شدند.

با رای هیئت داوران، حوزه روانشناسی و جامعه‌شناسی جایزه ادبی کتاب سال کردستان برگزیده نداشت و خالد علیزاده شایسته تقدیر این بخش شناخته شد.

در حوزه داستان و رمان، قادر هدایتی برگزیده و جبار شافعی‌زاده نیز شایسته تقدیر معرفی شدند و در حوزه شعر نیز رضا علی‌پور برگزیده و کمال امینی و یونس حسینی نیز شایسته تقدیر معرفی شدند.

با رای هیئت داوران این جایزه ادبی، کافیه جوانرودی و مازیار حسنعلی برگزیده  بخش ادبیات کودک و عبدالحمید و سوران سجادی و فرزاد حسن‌زاده نیز شایسته تقدیر شناخته شدند و در حوزه حقوق نیز کسی برگزیده نشد و تنها اسعد اردلان در این حوزه شایسته تقدیر شد.

*تفویض اختیار صدور مجوز نشر کتاب به اداره ارشاد اسلامی کردستان

در این آئین مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کردستان یازدهمین استان کشور است که صدور مجوز نشر کتاب به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان تفویض اختیار می‌شود.

محمد جواد مرادی‌نیا با تبریک به برندگان کتاب سال افزود: برگزیدگان این جشنواره مفاخر ما بوده و پایه‌های فرهنگ ایران بردوش آنهاست و رسالت زیادی بر دوش دارند که قدردانشان هستیم.

وی خاطر نشان کرد: در استان کردستان ۷۰ ناشر فعالیت دارند که چهار ناشر در سقز هستند و این ناشران در سال ۹۷ حدود ۳۰۰ کتاب منتشر کرده‌اند که در شرایط امروزی که قیمت کاغذ پنج برابر شده چاپ کتاب کار ساده‌ای نیست.

وی بیان کرد: بسیاری از ناشران نه تنها در کردستان در خیلی از استان‌ها عطای حرفه‌ی کارشان را به لقای آن بخشیده‌اند و این به دلیل سود کم و هزینه‌های بسیار است و دولت هم به دلیل محدودیتی که دارد نمی‌تواند زیاد حمایت کند.

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: هرچقدر به نویسندگان و ناشران کمک شود به سبد فرهنگی جامعه برمی‌گردد و قطعا حال جامعه نیز خوب می‌شود.

مرادی‌نیا با بیان اینکه خروجی فعالیت‌های فرهنگی و مطالعه امری مهم است که باید مورد توجه باشد، اضافه کرد: خروجی مطالعه باید برای خوب شدن حال جامعه، برقراری ارتباط با اطرافیان، دستیابی به قله‌های دانش و غیره باشد.

وی اضافه کرد: تصمیم گرفته شده تا مشکلات ناشران کردستان و رفت و آمد آنها به تهران را کمتر کنیم و براین اساس صدور مجوز نشر کتاب را به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان تفویض اختیار خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه کردستان یازدهمین استان کشور در تفویض اختیار صدور مجوز برای ناشران خواهد بود، عنوان کرد: از تمامی کسانیکه در برگزاری این جشنواره کمک کردند تقدیر و تشکر دارم و امیدواریم روز به روز شاهد پویایی فرهنگ کردستان باشیم.

*حمایت از نویسندگان محلی منجر به انتقال دانش بومی به نسل‌های بعدی است

فرماندار شهرستان سقز نیز در این آئین گفت: گنجینه‌ای از دانش بومی و محلی را باید به نسل بعد منتقل کنیم و در این راستا باید از نویسندگان محلی حمایت کرد.

کامیل کریمیان اظهار کرد: سقز شهری باستانی است و امروز در جمع دانایان تولید کتاب در این شهر باستانی هستیم و باور دارم که همه فعالان عرصه کتاب به این نکته واقفند که کتاب کلید گنج دانایی و آگاهی است.

وی افزود: اگر امروز مخزنی برای شعور، فهم و دانش وجود دارد کلید آن در دست نویسندگان است و

قطعا هیچ جامعه‌ای، هیچ ملتی از اینکه فهم و شعور و دانایی‌اش بیشتر باشد ضرری نکرده است.

وی خاطر نشان کرد: اگر اداره جامعه‌ای برپایی دانش و آگاهی باشد قطعا برای دولتمردان اداره آن جامعه به مراتب سخت‌تر خواهد بود

فرماندار سقز با اشاره به ظهور و بروز فناوری‌های نوین و فضای مجازی در جامعه و وجود تکنولوژی در همه عرصه‌ها یادآور شد: علیرغم گسترش تکنولوژی روز در همه امور اما کتاب همچنان حرف اول را در انتقال تجارب و تمدن بشری از نسلی به نسل دیگر دارد.

کریمیان بیان کرد: متاسفانه کتاب امروز در جامعه ما محجور مانده و نویسنده و کسانیکه عمرشان را بر پای نوشتن کتاب صرف کرده‌اند این محجوریت را بخوبی شاهدند و باید این مهم آسیب‌شناسی شود.

وی با اشاره به اینکه اگر در روند تولید کتاب مثلثی را بر پایه سه ضلع نویسنده، ناشر و خواننده ببینیم خواهیم دید که ناشر حد واسط و ناظر بر مشکلات دو طیف دیگر است، افزود: در شهرستان سقز چهار ناشر فعالیت دارند و حمایت نمی‌شوند.

وی اضافه کرد: اگر امروز نمایشگاه کتابی برگزار می‌شود یا حمایتی از ناشران می‌شود باید بهتر و مطلوبتر انجام شود چرا که با اعتبار و بودجه کم نمی‌توان حمایتی در خور شان از ناشران انجام داد و یا در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی کاری کرد.

فرماندار شهرستان سقز اعلام کرد: زمانیکه حمایت از فرهنگ اقوام و یا زبان‌های محلی را مطرح می‌کنیم

باید از ادبیات فاخر محلی و بومی مکمل فرهنگ و زبان ملی است و هراندازه از فرهنگ و نویسندگان محلی حمایت کنیم از فرهنگ و زبان ملی نیز حمایت کرده‌ایم.

کریمیان تصریح کرد: ما اگر علاوه بر فرهنگ ملی از فرهنگ‌های بومی و نویسندگان بومی و نمایشگاههای کتاب شهرستان‌ها با مشارکت نویسندگان محلی حمایت کنیم، کتاب از محجوریت درخواهد آمد.

وی اضافه کرد: گنجینه‌ای از دانش بومی و محلی را باید به نسل بعد منتقل کنیم و در این راستا باید از نویسندگان محلی حمایت کرد.

وی خواستار راه‌اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره کتاب سال در سقز شد و از آمادگی سقز در این راستا خبر داد.

*وضعیت برخورد با کتاب و کتاب‌نگاری کردی همسنگ با زبان فارسی آن شود

دبیر دومین جشنواره جایزه ادبی کتاب سال کردستان نیز در این آئین گفت: با حضور مسوولان وزارتی در استان و حمایت‌هایی که صورت می‌گیرد امیدواریم وضعیت برخورد با کتاب کردی و کتاب نگاری کردی همسنگ با زبان فارسی آن باشد.

رضا شجیعی اظهار کرد: دومین دوره جایزه کتاب سال به همت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و به منظور حمایت و تشویق مولفان، مترجمان، مصححان و ناشران استان و حفظ و ارتقای هویت فرهنگی برگزار شده است.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره برای نخستین بار در سال ۹۰ در شهر کامیاران برگزار شد، افزود: امروز دومین جشنواره این جایزه با ارسال ۴۳۲ اثر از ۴۶ ناشر استان به این دبیرخانه برگزار شده است.

وی بیان کرد: از مجموع آثاری که به جشنواره ارسال شده است ۴۰۹ اثر به همت ۲۲ داور روشنفکر داوری و ارزیابی شد که ۸۰ اثر آن در بخش کودک به عنوان بیشترین بخش آثار به جشنواره ارسال شده است.

دبیر دومین جایزه ادبی کتاب سال کردستان با بیان اینکه کمترین آثار ارسالی مربوط به بخش حقوق و سیاست بود، یادآور شد: در این جشنواره از ۲۲ کتاب منتخب، جایزه کتاب برتر و کتاب شایسته تقدیر تجلیل می‌شود.

شجیعی با بیان اینکه در ایران زبان کردی دومین زبان نوشتن است، گفت: متاسفانه به نسبت نوشتن زبان فارسی برخوردی شایسته و درخور شان با این زبان نمی‌شود و کتاب سال بین کتاب‌هایی که به زبان فارسی به نگارش در می‌آید از نظر کمی و کیفی به مراتب بالاتر است.

وی جایزه کم کتاب سال کردستان را به دلیل اعتبارات کم نشان از وضعیتی دردناک دانست و افزود: امید که با پشتیبانی‌هایی که از این حرکت می‌شود در سنوات بعد شاهد برگزاری باشکوهتر این جشنواره باشیم.

وی ابراز امیدواری کرد با حضور مسوولان وزارتی در استان و حمایت‌هایی که صورت می‌گیرد وضعیت برخورد با کتاب کردی و کتاب نگاری کردی همسنگ با زبان فارسی آن باشد.

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش