سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۸ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۱۰۹۱
کتاب، شعر و ادب

بهترین کتاب‌های علمی-تخیلی خارجی که همه باید بخوانند

آیا به دنبال کتاب علمی تخیلی بعدی می‌گردید که در فهرست «باید خوانده شود» قرار داشته باشد. اگر پاسخ شما به این سوال مثبت است در ادامه این مطلب تعدادی از بهترین کتاب‌های علمی تخیلی در ژانر‌های مختلف را گرد آورده ایم که بهترین گزینه‌ها برای دوستداران داستان‌های علمی تخیلی هستند.

۱. بنیاد نوشته آیزاک آسیموف (۱۹۵۱)

کتاب های علمی تخیلی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

آیزاک آسیموف نویسنده قهاری بود، اما بسیاری از بهترین آثار او داستان‌های کوتاه کلاسیکی مانند «شبانگاه» (Nightfall) و «آخرین پرسش» (The Last Question) است که بیشتر شبیه جوک‌هایی طولانی با پایانی غیرمنتظره هستند. در سری کتاب‌های «بنیاد» (Foundation)، آسیموف در یک دنیا و حال و هوای دیگر است و ظهور و سقوط امپراطوری‌ها در نتیجه ضرباتی سریع و سهمگین را به نمایش می‌گذارد. نثر آسیموف کمی دشوار است و به دیدگاه‌های زمان خود نسبت به تصویر زنان در آثار ادبی خیانت می‌کند، اما میراثی ابدی از خود به جای می‌گذارد.

سری کتاب‌های «بنیاد»، داستان هاری سلدون را روایت می‌کند که معمار شاخه‌ای از ریاضی با عنوان «تاریخ روانی» (psychohistory) است که می‌تواند محاسباتی بسیار دقیق را در مورد هزاران سال آینده انجام دهد و به باور سلدون برای نجات نژاد انسان از دوران‌های تاریک ضروری است. با خواندن این کتاب متوجه خواهید شد که چرا ایلان ماسک آن را یکی از کتاب‌های محبوب خود دانسته است. سرویس استریمینگ اپل قصد دارد سریالی بر اساس این رمان که سال هاست انتظار اقتباسی تلویزیونی یا سینمایی را می‌کشد بسازد.

۲. تل ماسه نوشته فرانک هربرت (۱۹۶۵)

کتاب های علمی تخیلی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

در سال ۲۰۱۲ در یک نظرسنجی، کتاب «تل ماسه» (Dune) نوشته فرانک هربرت به عنوان بهترین رمان علمی تخیلی تمام دوران انتخاب شد. این کتاب همچنین پرفروش‌ترین کتاب علمی تخیلی تاریخ است و دنیا‌های بزرگی را شکل داده است. داستان این رمان در طی بیش از ۳۴.۰۰۰ سال رخ داده و دیوید لینچ بر اساس آن فیلمی در سال ۱۹۸۴ ساخت که بدترین اثر سینمایی او به شمار می‌آید. با این وجود، دنیس ویلنوو در حال ساخت سریالی بر اساس این رمان است که انتظار می‌رود اثر موفق تری باشد.

داستان این سریال در ۲۰.۰۰۰ سال آینده در کهکشان‌هایی که با یکدیگر در حال جنگ هستند رخ می‌دهد، جایی که به دلایل دینی استفاده از کامپیوتر‌ها ممنوع شده و خاندان‌های نجیب زاده بر تمام سیاره‌ها حکمرانی می‌کنند. تمرکز اصلی بر روی سیاره‌ای به نام آراکیس است که دارای ماده‌ای است که به خاطر کمیباب بودن و قدرت تقویت حافظه اش در سراسر جهان به عنوان پول رایج مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۳. دست چپ تاریکی نوشته اورسولا کی لو گویین (۱۹۶۹)

کتاب های علمی تخیلی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

اورسولا لو گویین در طول دوران فعالیت پربار خود در ژانر‌های مختلفی نویسندگی کرده و رمان جذاب و پرجزییات (دست چپ تاریکی» (The Left Hand of Darkness) یک سال پس از کتاب کلاسیک فانتزی «جادوی اِرزسی» (A Wizard of Earthsea) منتشر شد. بخش زیادی از این رمان اکشن در فصل زمستان رخ می‌دهد، در سیاره‌ای دوردست شبیه زمین که در تمام طول سال سرد است و همه از یک جنسیت هستند. رمان «دست چپ تاریکی» یکی از اولین آثار هنری است که به بحث جنسیت خنثی یا دوجنسگی پرداخته است و داستان از نگاه شخصیت اصلی داستان به نام گنلی آی، که فردی از سیاره زمین است و سعی در درک این فرهنگ بیگانه دارد روایت می‌شود.

۴. یک پوینده تاریک نوشته فیلیپ کیندرد دیک (۱۹۷۷)

کتاب های علمی تخیلی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

رمان کنجکاوی برانگیز «یک پوینده تاریک» (A Scanner Darkly) کمتر به یک رمان علمی تخیلی می‌ماند و بیشتر به یک کتاب خود زندگینامه توهمی در مورد تلاش‌های نویسنده با اعتیاد به مواد مخدر است. در آینده‌ای نزدیک در کالیفرنیا، یک افسر پلیس به نام باب آرکتور در نقش پلیس مخفی در میان گروهی از معتادان که از یک ماده مخدر ویرانگر از لحاظ روانی استفاده می‌کنند زندگی می‌کند. او هنگام ارتباط برقرار کردن با دیگر افراد پلیس باید لباس مخصوصی بپوشد که صورت و صدای او را تغییر می‌دهد و در ادامه ماجرا رفته رفته شخصیت خود را گم می‌کند.

۵. نورومنسر نوشته ویلیام گیبسون (۱۹۸۴)

کتاب های علمی تخیلی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

رمان «نورومنسر» (Neuromancer) نوشته ویلیام گیبسون که رمانی در سبک سایبرپانک ادبیات علمی تخیلی است داستان مردی به نام هنری کیس را روایت می‌کند که قبلاً هکر بوده و اکنون به مواد مخدر معتاد شده است و در آخرین تلاش خود برای موفقیت در کارش سعی می‌کند یک ماده سمی که مانع او برای دسترسی به فضای سایبری می‌شود را دستکاری کند. داستان رمان در یک دنیای پادآرمانشهری زیرزمینی به سبک ژاپنی می‌گذرد و در آن از تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته آینده، از هوش مصنوعی تا کرایونیک، صحبت شده و شخصیت‌هایی خلاقانه را به شما معرفی می‌کند که تا مدت‌ها پس از مطالعه کتاب در ذهن شما باقی خواهند ماند.

۶. اوریکس و کریک نوشته مارگارت اتوود (۲۰۰۳)

کتاب های علمی تخیلی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

در حالی که رمان مشهور و سریال شده «سرگذشت ندیمه» (The Handmaid’s Tale) دنیایی که در شرایط کنونی بسیار قابل درک است را به تصویر می‌کشد، اتوود در «اوریکس و کریک» (Oryx and Crake) یک سیرک دستکاری ژنتیکی شده از ترند‌های امروزی را به نهایت حد ممکن خود رسانده که از آن با عنوان «آخرالزمان مهندسی زیستی» یاد شده است. اخیراً پروژه‌های سینمایی و سریالی متعددی به این رمان نسبت داده شده که از آن میان می‌توان به یک پروژه تلویزیونی جدید برای شبکه HBO به کارگردانی دارن آرونوفسکی اشاره کرد. دنیای این کتاب اتوود نیز بسیار سیال، سوررئال و البته ترسناک است.

۷. قدرت نوشته نائومی آلدرمن (۲۰۱۶)

کتاب های علمی تخیلی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

مارگارت اتوود در این رمان ترسناک و تاثیرگذار نیز نقش داشته که داستان رمان «سرگذشت ندیمه» را برعکس کرده و این بار زنان را در مقام حکومت قرار می‌دهد. اتوود برای نوشتن رمان «قدرت» (The Power) نقش مشاور آلدرمن را بر عهده دارد و در آن از زنان و دخترانی می‌نویسد که در می‌یابند یک قدرت الکتریکی جدید از دست هایشان متساعد شده و بدین ترتیب از این قدرت برای انقیاد مردان و تشکیل یک تمدن جدید استفاده می‌کنند. این رمان نیز مانند «سرگذشت ندیمه» در مسیر تبدیل شدن به سریال قرار دارد.

۸. بازیکن شماره یک آماده نوشته ارنست کلاین (۲۰۱۱)

کتاب های علمی تخیلی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

داستان حماسی واقعیت مجازی ارنست کلاین با عنوان «بازیکن شماره یک آماده» (Ready Player One) نظر استیون اسپیلبرگ را به خود جلب کرده و او فیلمی نسبتاً موفق با همین نام بر اساس آن ساخت که البته همه از نتیجه آن راضی نبودند. چیزی که در مورد این رمان و فیلم آزار دهنده است شبکه‌ای پیچیده از اشارات به فیلم ها، کمیک‌ها و بازی‌های دهه ۱۹۸۰ است. با این وجود، «بازیکن شماره یک آماده» هنوز هم در بطن خود یک داستان ماجراجویانه جذاب است که ارزش مضاعفی به دنیای ارزش افزوده می‌دهد.

bartarinha.ir
  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش