دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۴۷ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۳۲۵۷
کتاب، شعر و ادب

معرفی ۵ رمان ایرانی که این روزها می توانند حسابی اوقات شما را پر کنند

دو سه هفته ای است که مرتب می شنویم:« خانه از هر جایی امن تر است». امنیت و ارامش خانه در این روزهای قرنطینگی، غنیمت است اما غنیمت بزرگتر این است که در این فرصت ها می توانیم به علایقمان مانند کتاب خواندن، برسیم. معمولاً هر اهل کتابی چند جلد کتاب نخوانده در خانه دارد که هنوز فرصت خواندنشان را پیدا نکرده است.

پس چه بهتر که این روزها به سراغشان برویم و از سرِ فراغت بخوانیمشان. در این مطلب، پنج رمان خواندنیِ ایرانی را به شما پیشنهاد کرده ایم که گزینه های خوبی برای مطالعه در روزهای خانه نشینی هستند.

آتش بدون دود

کتاب,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

نادر ابراهیمی

نویسنده عاشقانه های معاصر فارسی، نادر ابراهیمی، رمانی خواندنی به نام« آتش بدون دود» دارد؛ رمانی که روایت عشق گالان و سولماز در ترکمن صحراست و در هفت جلد به نگارش درآمده است. اگر هر هفت جلد را خواستید بخوانید که چه بهتر، در غیر اینصورت ، می توانید تنها جلد اول را بخوانید تا از داستان سر دربیاورید! اما اگر جلد دوم را بدست گرفتید، باید جلد سوم را هم که دنباله آن است، بخوانید. اگر هم تا جلد چهارم رفتید، باید تا انتهای جلد هفتم به خواندنتان ادامه بدهید که داستان این چهار جلد پایانی به هم وابسته است. در این هفت جلد با روایت هایی ناب از عشق، انتقام و مبارزه روبه رو می شوید.

جای خالی سلوچ

کتاب,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

محمود دولت آبادی

روایت ایستادگیِ زنی به نام مرگان در نبود همسرش را در« جای خالی سلوچ» می خوانید؛ روایتی دردمندانه که با قدرت قلم و بیان شیوا و تصویریِ دولت آبادی، حسابی به جانِ خواننده می نشیند. نویسنده توانسته است به زیبایی هر چه تمام تر، گرفتاری ها و مصیبت هایی را که بر سر خانواده سلوچ و در غیاب او آمده است، توصیف و روایت کند. نسخه ای که هم اینک از« جای خالی سلوچ» از نشر چشمه موجود هست ، حسابی خوش دست و سبک است و خواننده میتواند این رمانِ ۴۰۰ صفحه ای را در یکی دو روز، به راحتی بخواند.

قیدار

کتاب,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

رضا امیرخانی

رضا امیرخانی از نویسندگان نام آشنای ایرانی برای نسل جوانِ کتابخوان است. او که جدیدا سفرنامه کره شمالی اش را به نام« نیم دانگ، پیونگ یانگ» منتشر کرده است ، رمان های مشهوری مانند« بیوتن»،« ارمیا» و... هم نوشته که از پرفروش ترین رمان های ایرانی در سال های اخیر بوده اند. یکی از رمان های این نویسنده اثری به نام« قیدار» است؛ روایتِ جوان مردی و مردانگی شخصی به همین نام که برگرفته از نام فرزند حضرت اسماعیل( ع) است. داستان بر محور شخصیت قیدار و ویژگی های اخلاقی او مانند رفاقت، لوطی گری، مرام و محبتِ قیدار می چرخد.

شما که غریبه نیستید

کتاب,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

هوشنگ مرادی کرمانی

یکی از کتاب های عمیقاً دوستداشتنی که تابحال بیش از ۳۰ بار تجدید چاپ شده،« شما که غریبه نیستید» هوشنگ مرادی کرمانی است. این نویسنده خلاق ایرانی، در این کتاب زندگینامه اش را با روایتی داستانی به نگارش درآورده؛ داستانِ دوران کودکیِ پرفراز و نشیبی که در روستای سیرچِ کرمان از سر گذرانده است. با خواندن« شما که غریبه نیستید» گاهی از شیطنت های« هوشو» روده بر می شوید و گاهی هم تنهایی و مظلومیتش اشک به چشمانتان می آورد. این کتاب خواندنی را نشر معین چاپ کرده و گزینه مناسبی برای خواندن در این روزهاست.

چراغ ها را من خاموش می کنم

کتاب,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

زویا پیرزاد

داستان زندگیِ کلاریس آیوازیان، زنی ارمنی که با خانواده اش در خانه های سازمانیِ محله بوارده آبادان زندگی می کند، رکورد تجدید چاپ را از سال ۱۳۸۰ تا کنون شکسته و به چاپ صدم رسیده است.« چراغ ها را من خاموش می کنم»، نوشته زویا پیرزاد روابط خانوادگی و روزمرگی های یک زن خانه‌دار و فرزندان دوقلویش را روایت می کند. نویسنده در پرداختن به جزئیات بسیار هنرمندانه عمل کرده و توانسته است زندگی و پیچیده‌گی های ذهنی یک زن را به خوبی تصویر کند. خواندن این کتاب را در روزهای خانه نشینی توصیه می کنیم.

khorasannews.com
  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش