یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۶ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۲۷۵۴
میراث فرهنگی و صنایع دستی

گزارشی از همه جزئیات نمایشگاه آثار تاریخی «لوور» در تهران

موزه لوور,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

آثار تاریخی موزه لوور پس از پنج ماه به فرانسه بازمی گردند. نمایش این آثار که مردم کشورمان برای دیدنشان رکورد بازدید از نمایشگاه های موزه ملی را شکستند، یکی از مهم ترین رویدادهای فرهنگی بود.

 

۱۴ اسفند سال گذشته ۵۶ اثر از آثار تاریخی موزه لوور از دوره های مختلف به تهران آمد و با حضور وزیر خارجه فرانسه این موزه افتتاح شد و از فردای آن روز مردم توانستند به تماشای این آثار در موزه ملی ایران بروند. به گزارش خبرگزاری مهر، دیروز این آثار در حضور نمایندگانی از موزه لوور بسته بندی و آماده ارسال به فرانسه شد.

 

۲۵۰ هزار بلیت فروخته شد

در طول یک ماه اول صدهزار نفر از نمایشگاه لوور کوچک در تهران دیدن کردند و به زعم متولیان موزه داری در ایران، رکورد بازدید از موزه ملی با این نمایشگاه شکسته شد. چرا که در ایام تعطیلات عید نیز این موزه میزبان افراد زیادی بود که برای دیدن نمایشگاه در صف های طولانی می ایستادند.

 

محمدرضا کارگر، مدیرکل امور موزه های کشور، از فروش ۲۵۰ هزار بلیت به قیمت پنج هزار تومان در پنج ماه حضور این آثار در تهران خبر می دهد و می گوید که این آمار تنها آمار فروش بلیت است چون غیر از این، افراد زیادی هم بودند که از نمایشگاه دیدن کردند ولی مهمان موزه بودند.

 

نمایشگاه موزه لوور در تهران میزبان آثاری همچون دو اثر متعلق به فرهنگ ایرانی بود. این دو اثر شامل «تبر کتیبه دار» از کاوش های علمی باستان شناسی محوطه چغازنبیل و «شی برنزی از لرستان» متعلق به بورس اوراق بهادار باقی مانده از عصر آهن و با حدود سه هزار سال قدمت بود. غیر از این، آثاری هم وجود داشت که برای بازدیدکننده ایرانی جذاب بود مانند مجسمه کوچک ابوالهول که نمونه های زیادی از آن در همان ابعاد در موزه لوور در حال نمایش است.

 

در کنار آثار لوور، مردم در بازدیدهایشان از تماشای نمایشگاه تصاویر و عکس هایی که عباس کیارستمی از موزه لوور گرفته بود و درست در کنار نمایشگاه آثار موزه لوور قرار داشت، لذت بردند.

 

بیمه آثار بر عهده فرانسوی ها بود

این آثار زمانی که به ایران آمد، تحت بیمه شرکت های بیمه ای فرانسوی قرار گرفت چون هنوز در ایران هیچ شرکت بیمه ای نیست که هم استانداردهای جهانی داشته باشد و هم بتواند آثار تاریخی را بیمه کند. از سوی دیگر همزمان با نمایش آثار موزه لوور در تهران، در روز هفتم فروردین ماه نیز آثاری از دوره قاجار از موزه ملی ایران و کاخ موزه گلستان به فرانسه رفته بود که با عنوان «نمایشگاه امپراتوری گل های سرخ» در شعبه دوم موزه لوور در شهر لانس فرانسه به نمایش درآمد که این آثار نیز تحت حمایت شرکت های بیمه ای فرانسوی قرار گرفت.

 

نمایشگاهی از ایران در لوور

۱۹ اثری که از گنجینه کاخ موزه گلستان به فرانسه رفت، بر اساس نظر هیئت کارشناسان ایرانی که از اداره کل موزه ها انتخاب و معرفی شده بودند، به مبلغ ۷۷ میلیون و ۴۰۵ هزار یورو بیمه شد. این مبلغ بیمه جدا از بیمه دو اثر موزه ایران باستان است.

 

آثار به نمایش گذاشته شده از کاخ گلستان شامل ۱۹ اثر از شاهکارهای هنری است، مانند هشت تابلوی نقاشی رنگ روغن از عکس های ناصرالدین شاه، یک آلبوم عکس که عکس های آن توسط ناصرالدین شاه گرفته شده است، به همراه دوربین عکاسی، تاج مسی مربوط به آقا محمدخان، دو جلد قرآن نفیس خطی که یک جلد آن در دو برگ کتابت شده و شش مرقع به خط های ناصرالدین شاه، میرزا بابا و محمد باقر، اسدا... شیرازی، اسماعیل جلایر و جعفر خان.

 

ترس از بدعهدی ها

موزه لوور,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

وقتی این آثار به لانس فرانسه رفت، برخی اظهار نگرانی کردند و گفتند که ممکن است بعد از بدقولی های آمریکا در ماجرای برجام و تحریم ایران، این آثار در معرض تهدید و خطر قرار گیرد و به ماجرای الواح هخامنشی که برای مطالعه به شیکاگو رفت و دیگر نتوانست برگردد، دچار شود و عده ای ادعای مالکیت کنند. ولی جبرئیل نوکنده، مدیر موزه ملی ایران گفت که این طور نیست و دولت فرانسه تعهد داده است که چنین اتفاقی نخواهد افتاد. با وجود این ایران تصمیم گرفت هر نمایشگاهی که در هر کشوری برگزار می کند، از آثار تاریخی آن کشور نیز نمایشگاهی در ایران برپا شود.

 

لووری که به خراسان نیامد

اکنون پس از تبادل آثار تاریخی برای نمایش در هر دو کشور فرانسه و ایران، زمان بازدید از نمایشگاه موزه لوور کوچک در تهران به پایان رسیده است؛ هر چند که قرار بود این آثار دو ماه پیش به موزه خراسان بزرگ برود اما به دلیل آماده نبودن موزه خراسان این اتفاق نیفتاد.

 

khorasannews.com
  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش