به گزارش ایسنا، جمجمه انسان اولیه و جنین انسان فقط یکی از مواردی است که میتواند باعث شگفتی شما شود، زرافه شش متری، ببر بنگال، مورچهخوار و جانوران جهش یافته از نمونههای دیگری است که در این موزه نگهداری میشود.
در همین خصوص با رئیس موزه جانورشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت و گو کردیم.
دکتر علیرضا صبوری در گفت و گو با ایسنا در خصوص موزه جانورشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: این موزه از سال ۱۳۰۷ توسط جلال افشار تاسیس شده و از دو قسمت عمومی و کلکسیون علمی تشکیل شده که شامل گونهها و انواع مختلفی از حشرات، کنهها، حلزونها، عنکبوتها، جوندگان و موشها و بسیاری حیوانات دیگر است.
صبوری افزود: در بخش کلکسیون علمی، حدود ۵۰ هزار نمونه حشره و پنج هزار نمونه کنه از ۱۲۰ گونه مختلف وجود دارد.
وی در ادامه در خصوص بخش عمومی موزه گفت: جانوران این بخش به دو نوع بومی و غیر بومی تقسیم میشود که در بخش غیربومی گونههایی کاملاً منحصر به فرد وجود دارد.
صبوری موزه جانورشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران را خاصترین موزه ایران دانست و اظهار کرد: برخی از جانوران موجود در موزه تنها در این مکان وجود دارد و شما در هیچ موزه دیگری آنها را نمیبینید؛ گونههایی مانند زرافه شش متری و مار بوآی پنج متری که از لحاظ جثه ظاهری قابل توجهند و یا حتی جانوری مانند مورچه خوار که شاید کودکان و حتی بزرگسالان فقط آن را در تلویزیون دیدهاند این مجموعه را بسیار خاص و منحصر به فرد کرده است.
وی در ادامه افزود: جانوران دیگری مانند، تمساح، خفاش، ببر بنگال، کانگورو، شامپانزه، میمون، غزال، گورخر و گونههای معمول دیگر مانند سردیس کرگدن، مارالها و … وجود دارد، برخی از گونهها مانند صدف و ماهیها هدیههایی از کشور فلیپین است.
رئیس موزه جانورشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه بخشی از موزه مربوط به انسان است، گفت: در این بخش جنینهایی از انسان در مراحل مختلف رشد داریم که علاوه بر تحقیقات دانشگاهی در معرض دید عموم هم قرار دارد، علاوه بر جنین تعدادی جمجه انسان که متعلق به فرانسه بوده است در موزه وجود دارد، البته تعدادی از جمجهها مربوط به انسانهای اولیه است.
صبوری از وجود بخشی برای جانوران جهش یافته هم خبر داد و گفت: در این بخش جانورانی که از لحاظ ژنتیکی دچار جهش شدهاند وجود دارد، مثلاً بزهایی با چهار چشم، پنج پا و موارد غیر طبیعی دیگر.
رئیس موزه جانورشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در خصوص سال تاسیس این موزه گفت: این موزه در سال ۱۳۰۷ به همت جلال افشار جمع شده است، البته در آن زمان فقط دو اتاق بود و با ظاهر کنونی تفاوت داشت.
وی در پایان در خصوص مشکلات این موزه گفت: این موزه، موزهای دانشگاهی است یعنی بودجه خود را از دانشگاه میگیرد، نگهداری این گونههای ارزشمند و منحصر به فرد که در برخی موارد تنها نمونه در دنیا هستند نیازمند صرف هزینه است.
گفتنی است علاقهمندان میتوانند روزهای یکشنبه، سهشنبه و پنجشنبه (روزهای فرد هفته) در تابستان ۹۸ از ساعت ۹ صبح تا ۱۳ و بعد از ظهرها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ برای بازدید از این موزه به پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مراجعه کنند.
- 11
- 3