چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۳۶

حکم شرعی استفاده از طلا برای مردان از نظر مراجع تقلید

حکم شرعی استفاده از طلا برای مردان,حکم استفاده از طلا برای مردان,حکم استفاده از طلا برای مرد چیستحکم شرعی استفاده از طلا برای مردان
در میان عموم مردم، حکم استفاده از طلا برای مردان شناخته شده است. البته گاهی وقت ها بعضی از افراد، از حکم استفاده از دندان طلا برای آقایان، یا اشیایی که قسمتی از آنها طلا و قسمتی دیگر فلز است؛ مطلع نیستند.

حکم شرعی استفاده از طلا برای مردان

از جواهرات بسیار محبوب می توان به انگشتر، گردن بند ، ساعت و دستبند طلا اشاره کرد. بسیاری از آقایان، علاوه بر بانوان برای زینت خود به استفاده از چنین جواهراتی تمایل دارند. مردان، مجاز به استفاده از طلا نیستند و درواقع حکمش حرام است و در صورت استفاده، مضراتی را بهمراه دارد. نظرات مراجع تقلید درخصوص حکم استفاده از طلا برای مردان، متفاوت است.

بعضی از عوامل برای مردها باعث بروز مشكلاتی میشود که از آن ها می توان به زنجیر طلا، انگشتر طلا، حلقه طلا، بند ساعت و حتی عینك طلا و حتی سروكار داشتن با طلا و طلاسازی اشاره کرد و چه در کوتاه مدت یا بلندمدت با طلا در ارتباط باشند، به هر حال برایشان، منع شده دارد ولی از طلا و سایر فلزات نظیر نقره در برخی شرایط برای درمان استفاده می شود و گاهی برای دندان سازی و جراحی استخوان ها از این فلز استفاده میشود. در این حالت به خاطر جنبه ی درمانی و رفع مشكل و درمان بیماری ایجاد شده، ایرادی ندارد. برطبق بعضی از شواهد، گاهی وقت ها برای درمان برخی از بیماریها در طب سنتی چینی و طب سوزنی از سوزن های طلایی یا نقره ای استفاده می شود.

به طور كلی طلا در بازار در ۳ رنگ زرد ، سفید و قرمز وجود دارد و رنگ طلایی که مردان استفاده می كنند؛ مدنظر نیست بلكه مهم ماهیت طلا كه در سه رنگ آن وجود دارد؛ اهمیت بسیاری دارد. تصور بعضی از افراد اینست که طلا سفید درواقع همان پلاتین است درحالیکه پلاتین به فلزی جداگانه گفته میشود که متفاوت از طلا سفید است. طلا سفید، اینگونه حاصل میشود که مقداری نقره را با رنگ سفید مخلوط می کنند و درواقع نوعی طلای زرد رنگ است و قطعا حکم آن برای مردان حرام است و همچنین دارای ضرر و مشکلاتی می باشد. پلاتین به عنوان یک فلز متفاوت از اشعه های منفی طلا برخوردار نیست و مردان می توانند از آن استفاده کنند. از این رو استفاده از جواهراتی نظیر پلاتین یا نقره برای بدن مفید است.

- حکم شرعی استفاده از هدیه ی طلا برای آقایان:

طبق یک سنّت غلط، بسیارى از خانواده ها انگشتر یا ساعت یا گردن بند یا حلقه طلا را به دامادشان هدیه مى دهند و مردان با استفاده از آن، زشتى این کار از بین مى رود. خواهشمند است حکم استفاده مردها از زیور آلات و همچنین هدیه دادن آن به دامادها و جوانان، صریحاً مکتوب شود تا جوانان نسبت به این وظیفه شرعى خود مطلع شوند.

مردان نباید خود را با استفاده از طلا زینت دهند؛ بدین دلیل که حکم استفاده از آن حرام است و به پیروى از دستورات آن بزرگواران، مسلمانان و پیروان مکتب اهل بیت( علیهم السلام) نباید از آن استفاده کنند و در میان هدیه و غیر هدیه و داماد و غیر داماد، حکم یکسانی دارد. ساختن و خرید و فروش طلای مخصوص مردان، طبق احکام ایراد دارد و حکم ساخت و خرید و فروش طلا به شکل صلیب و پوشیدن آن برطبق احکام، گناه مضاعف دارد.

- حکم شرعی استفاده از طلای سفید و زرد برای آقایان:

به آلیاژی از طلا که همراه با فلز سفیدرنگ ساخته می شود؛ طلای سفید می گویند. برای ساخت طلای سفید معمولاً از آلیاژی نظیر منگنز و پالادیم، نیکل و در مواردی نقره، پلاتین، روی و مس استفاده میشود. البته رنگ طلای سفیدی که عموم در جواهرسازی از آن استفاده می کنند؛ به عنوان رنگ واقعی این آلیاژ محسوب نمیشود بلکه با استفاده از فلز رودیم، طلا را روکش می کنند تا به آن رنگ تبدیل شود. باتوجه به نرم بودن طلا در حالت خالص، از این رو برای مقاوم کردن آن در جواهرسازی، فلز دیگری را به آن اضافه می کنند.

معمولاً با استفاده از مس، طلای زرد را می سازند درحالیکه از فلزی سفید یا نقره ای رنگ برای ساخت طلای سفید استفاده می کنند. درهر صورت استفاده از طلای زرد یا سفید برای مردان حرام است. نام پلاتین در زبان عامیانه، طلای سفید میباشد ولی بهتر است بدانید که پلاتین با طلای سفید فرق دارد و مقاوم تر، کمیاب تر و درخشان تر از طلای سفید میباشد و مردان از نظر شرعی مجاز به استفاده از پلاتین هستند چون ماهیت آن نسبت به طلای سفید و زرد، متفاوت است. استفاده از طلا( سفید یا زرد) طبق منابع اسلامی برای آقایان حرام است. منظور از استفاده از طلا، هرگونه جواهری از جنس طلا نظیر ساعت، انگشتر، گردنبند ، دست بند می باشد.

- استفاده از طلا بدون قصد زینت:

بهتر است بدانید که درصورت استفاده ی مردان از طلا به قصد زینت یا غیر آن و پوشاندنش از نامحرم، بنابر نظر مراجع تقلید، حرام است و حتی خرید و فروش طلای مردان جایز نیست.

- استفاده از دندان طلا:

حکم استفاده از دندان با روکش طلا توسط مردان از نظر مراجع تقلید به شرح زیر میباشد :

عقیده ی امام خمینی و آیت‌الله خامنه ای اینست که اگر مردان بخواهند دندانشان را نه به قصد زینت بلکه اصلاح، درست کنند؛ بلامانع است.

حکم استفاده از طلا سفید برای مردان,حکم استفاده از طلا برای مردان,حکم استفاده از طلا برای مردان و زنان,حکم شرعی استفاده از طلا برای مرداناحکام طلا برای آقایان

استفاده از روکش طلا برای دندان مرد از نظر آیات عظام بهجت، تبریزی، سیستانی و نوری، بدون ایراد است.

آیت الله صافی بر این باورست که اگر مردان از طلا برای دندان های جلو حتی به قصد غیر زینت استفاده کنند، جایز نیست.

- حکم شرعی استفاده از نقرۀ آمیخته به طلا برای مرد:

درصورت درست کردن آلیاژی از طلا و فلز دیگر با مقدار خیلی کمی طلا برای مردان که عرفاً به آن طلا نمی گویند، مانع ندارد.

- حکم استفاده از طلای مخلوط:

گاهی وقت ها با استفاده از دو فلز، انگشتر یا دستبند را می سازند و طلایی که در آن استفاده شده، کم تر از فلز دیگر است به عنوان مثال نسبت ۲۰ به هشتاد درصد؛ در چنین شرایطی برای استفاده از این جواهر باید احکام زیر را مدنظر قرار داد:

نظر همه مراجع تقلید بجز آیت‌الله فاضل در چنین شرایطی اینست که مثلا درزمان درست کردن انگشتر یا طلا، اگر واقعا از طلا استفاده نشده یا مقدار آن، بسیار ناچیز است؛ بلامانع است.

دیدگاه آیت‌الله فاضل لنکرانی به این شرح است که درهر صورت استفاده از چنین جواهری، حرام است.

- حکم شرعی استفاده از انگشتر طلا:

استفاده ی مردان از انگشتر طلای سفید که درواقع همان مخلوط طلاى زرد با ماده‏ى سفید رنگ است، بنابر احکام، حرام شده ولى درصورت استفاده از طلا به میزان خیلی ناچیز که عرفاً طلا نامیده نمیشود؛ بدون اشکال است و پلاتین نیز ایرادی ندارد.

- حکم شک در جنس جواهر:

نظر مراجع تقلید درخصوص استفاده ی مرد از جواهری که از طلا یا پلاتین بودن آن مطلع نیست، اینست که می تواند از آن جواهر استفاده کند و درواقع بدون اشکال است.

حکم شرعی استفاده از طلا برای آقایان,استفاده از طلا برای مرد چه حکمی دارد,حکم استفاده از دندان طلا برای مرداناحکام استفاده از انگشتر و ساعت طلا برای آقایان

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش