دوشنبه ۰۵ شهریور ۱۴۰۳
۱۴:۳۲ - ۰۱ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۰۲۲۵
کتاب، شعر و ادب

داریوش ارجمند: با حافظ‌ فال می‌گیرند و سعدی ما فراموش شده

داریوش ارجمند,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
داریوش ارجمند که به تازگی کتاب جدیدش در قالب یک نمایشنامه که برگرفته از شعری از سعدی است، منتشر شده می‌گوید از کودکی به واسطه عشق پدرش به سعدی شعرهای این شاعر را می‌خوانده است.

به گزارش خبرآنلاین، داریوش ارجمند که در عرصه سینما، تلویزیون و تئاتر نامی شناخته شده برای علاقه‌مندان به هنر است همیشه از علاقه‌مندان به فرهنگ ایران بوده و در این زمینه نیز فعالیت‌هایی داشته است. اخرین کتاب این بازیگر پیشکسوت با نام «شنیدم گوسفندی را بزرگی» که یک نمایشنامه است، چندی پیش وارد بازار کتاب شد. ارجمند در این کتاب نمایشنامه‌ای را بر اساس شعری از سعدی که خلوت این شاعر بزرگ را روایت می‌کند نوشته است. او در گفت‌وگو با خبرآنلاین از جزئیات بیشتر این کتاب و اوضاع این روزهای ادبیات و فرهنگ کشورمان گفته است.

 

داریوش ارجمند در ابتدای صحبت‌هایش با اشاره به علاقه زیادش به حوزه فرهنگ و کتاب گفت: «من فرزند فرهنگ ایران هستم، مگر می‌شود با کتاب بیگانه باشم. دغدغه‌های بزرگ من در این زمینه همیشه من را سمت فعالیت در این حوزه حرکت داده است.»

 

او ادامه داد: «من خودم هم از خیلی سال‌ها پیش درباره این مسائل تحقیق کردم و این کتاب‌ها یک شبه نوشته نشده‌اند. این چهارمین کتاب و سومین نمایشنامه‌ای است که من منتشر می‌کنم، یکی دو کار دیگر هم هست که به زودی نشر فاصله آنها را منتشر می‌کنند. اما نکته‌ای که هست این است که من در این بازار مسگری یک وظیفه فرهنگی دارم و خودم را ملزم به اجرای آن می‌کنم.»

 

ارجمند با اشاره به فرهنگ غنی ایران که در حال فراموشی است بیان کرد: «فرهنگ ما فرهنگ جاودانه و بزرگی است، من فکر می‌کنم هر کس هرچقدر که می‌تواند باید به رشد بیشتر آن کمک کند، متاسفانه این فرهنگ غنی در حال به فراموشی سپرده شدن است، سعدی ما فراموش شده است، با حافظ‌مان فال می‌گیرند، قرآن را فقط در قبرستان می‌خوانند. فردوسی بزرگ که سی سال تاریخ و شناسنامه ما را تدوین کرد زمانیکه پیکرش را به طرف طوس می بردند شاه زمانش تازه فهمید که او که بوده است. اما با همه این اوصاف من به عنوان یک چهره فرهنگی، کسی که چهار تا کلاس درس خواندم و کار هنری می‌کنم فکر می‌کنم اگر می‌توانم باید کاری انجام دهم.»

 

اینکه من بخواهم مثلا ادای فرانسوی‌ها را دربیاورم و الفاظ قلمبه سلمبه در نوشته‌هایم به کار ببرم و درگیر پست مدرنیسم، پست دراماتیک و پست همه چیز شوم برای شخص من خسته کننده شده است

این بازیگر با گلایه از آثار سطحی در حوزه کتاب افزود: «من همیشه وظیفه‌ای را روی دوشم احساس می‌کردم و هنوز هم همینطور هستم. به همین دلیل روی پژوهشی درباره سعدی کار می‌کنم. چون احساس می‌کنم از غرب‌زدگی و این حجم از کارهای ترجمه شده و سکس و خشونتی که تمام وجود ما را گرفته خسته شدیم. مواردی که با فرهنگ ما مغایر است.»

 

 

داریوش ارجمند,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

بازیگر فیلم «آدم برفی» درباره معیار انتخاب شعری از سعدی که آن را تبدیل به نمایشنامه کرده و جزئیات کتابش نیز توضیح داد: «نمایشنامه درباره خلوت سعدی است و نام کتاب هم مصرعی از یک شعر این شاعر است شنیدم گوسفندی را بزرگی نام دارد، مسائلی که در این نمایشنامه عنوان شده اتفاق‌هایی است که امروز در همه جامعه دنیا می‌افتد، مثلا آمریکایی‌ها هم امروز برای نجات ملت افغانستان سرشان را می‌برند. من این‌ها را بی‌ارتباط ندیدم و این نمایشنامه را به صورت کتاب درآوردم.»

 

او ادامه داد: « من از این ادا و اصول‌های غربی خسته شدم و واقعا خودم دوست داشتم برای هنرهای دراماتیک این مرز و بوم قدمی بردارم. اینکه من بخواهم مثلا ادای فرانسوی‌ها را دربیاورم و الفاظ قلمبه سلمبه در نوشته‌هایم به کار ببرم و درگیر پست مدرنیسم، پست دراماتیک و پست همه چیز شوم برای شخص من خسته کننده شده است.

 

دیدگاه من این است که ما باید به ریشه‌های خودمان برگردیم، ریشه‌های ادبیاتمان. در همه جای دنیا همه کسانی که به دنبال کار دراماتیک بودند اول به سراغ افسانه‌ها و قصه‌ها و ادبیات خودشان رفتند و یک اثر هنری و دراماتیک پدید آوردند. فقط ما هستیم که اینها را رها کردیم، نه سراغ مرزبان‌نامه رفتیم، نه سراغ فردوسی و سعدی. البته بودند کسانی که در این زمینه‌ها کار کردند، ولی به نظر من برای کشوری با ده هزار سال تاریخ این کارها کافی نیست.»

 

ارجمند درباره علاقه زیادش به سعدی نیز گفت: «سعدی مرد بزرگ و استثنایی سنگر ادبیات و شعر است و من از بچگی به واسطه عشق پدرم به سعدی و نصایحی که از او ما را می‌کرد به او علاقه‌مند شدم. سعدی یک جامعه‌شناس، رواشناس، ادیب، مینیمالیست و یک کارشناس بزرگ در همه زمینه‌ها است و من از کودکی شعرهایش را می خواندم و بعد که دانشکده رفتم اساتیدی داشتم که نکات ریزی را درس دادند و من هم آموختم.»

 

داریوش ارجمند,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

بازیگر سریال امام علی(ع) در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره ترغیب مردم به واسطه کتاب نوشتن او به کتابخوانی نیز توضیح داد: «اگر این اتفاق بیفتد که من هم خوشحال‌تر می‌شوم و امیدوارم که ترغیب شوند اما آنطور که من با مردم تماس دارم آنها هر کدامشان به یک نحوی با من ارتباط دارند، خیلی‌ها من را یک اکتور یا بازیگر نمی‌دانند و یک آدم فرهنگی می‌بینند و پیگیر کارهایم هستند.»

 

بازیگر سریال «ستایش» همچنین در پایان صحبت‌هایش گفت: «هدفی که من در عرصه فرهنگ این مملکت دارم خیلی پررنگ‌تر است و شاید کمتر به این فکر کنم که مردم با کتاب‌های من کتابخوان می‌شوند یا نه، در واقع همانطور که گفتم اگر این اتفاق بیفتد که چقدر بهتر اما اگر هم نیفتد کم به هدف و دغدغه‌ام ادامه می‌دهم و خوشحالم که مخاطب خودم را هم دارم.»

 

نژلا پیکانیان

 

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش