دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۸ - ۰۲ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۰۳۳۰
کتاب، شعر و ادب

با اینا زمستونو سر می‌کنم

کتاب های نویسندگان معاصر,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
چند پیشنهاد برای مطالعه در شب‌های بلند آخرین فصل سال از شعر و داستان تا ترجمه و زندگی نامه

به قول سعدی شیرازی «بر زمستان صبر باید طالب نوروز را». یعنی سوز و سرمای زمستان را باید به امید رسیدن بهار تحمل کرد و از سر گذراند. شب‌های بلند زمستان فرصت خوبی است برای خواندن کتاب، به ویژه اگر کتابی از دنیای جذاب ادبیات باشد. به مناسبت آغاز فصل زمستان، یک بسته خواندنی در قالب‌های مختلف ادبی برایتان تهیه کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

اسفار کاتبان

ابوتراب خسروی قلم شگفت‌انگیزی دارد و یکی از بزرگ ترین نویسندگان معاصر ماست. «اسفار کاتبان» مهم‌ترین رمان خسروی است که در سال ۷۹ منتشر و حالا پس از سال‌ها در انتشارات نیماژ بازنشر شده‌ است. «اسفار کاتبان» داستان آشنایی پسری دانشجو به نام سعید با دختر هم‌کلاسی‌اش، اقلیماست. این اثر به سبک نوشته‌های هوشنگ گلشیری، ساختار روایت در روایت دارد که در نهایت تمام روایت‌ها در نقطه‌ای به هم می‌رسند و حسابی غافل گیرتان می‌کنند.

چون بوی تلخ خوش کندر

۲۹ دی ماه، سالروز تولد خواننده ترانه «با اینا زمستونو سر می‌کنم» است. اگر می‌خواهید یک روایت دست اول از زندگی فرهاد مهراد، خواننده معاصر ایرانی بخوانید، «چون بوی تلخ خوش کندر»، از نشر ماهی را از دست ندهید. این زندگی نامه به کوشش وحید کهندل و پوراندخت گلفام، همسر فرهاد گردآوری شده است. در مقدمه این کتاب می‌خوانیم: «در این کتاب قرار نیست سبک موسیقی و هنر فرهاد معرفی شود. کاری نداریم که سبک او چه بود، چه خواند و چگونه خواند. این‌جااو در مقام یک انسان معرفی می‌شود».

فیلم نامه زال و رودابه

دکتر جلال خالقی مطلق را بیشترِ ما با شاهنامه‌پژوهی و مقالات تحقیقی‌اش می‌شناسیم اما جالب است بدانید این استاد برجسته هم دستی در شعر دارد و هم به تازگی بر اساس داستان «زال و رودابه»، مشهورترین قصه عاشقانه حماسه ملی ایران، فیلم نامه‌ای برای پویانمایی نوشته که در نوع خودش آغاز راهی تازه است. این کتاب را نشر همیشه در ۶۹ صفحه منتشر کرده و یک پیشنهاد متفاوت برای شب‌های بلند زمستان است.

پیاده

بلقیس سلیمانی بیانی روان و به شدت قصه‌گو دارد. به همین دلیل می‌توانید تازه‌ترین اثرش را که البته فضایی تلخ و گزنده هم دارد، برای شب‌های زمستانی‌تان انتخاب کنید. «پیاده» زندگی زن جوانی اهل یکی از شهرستان‌های کوچک کرمان را روایت می‌کند که مدت کوتاهی بعد از ازدواج با همسرش در تهران ساکن می‌شود. ناشناختگی پایتخت و آدم‌هایش از یک طرف و پنهان‌کاری و بددل بودن همسرش از طرف دیگر، زن جوان را درگیر ماجراهایی می‌کند و در نهایت اوست که قربانی می‌شود.

رباعیات ابوسعید ابوالخیر

یکی از محبوب‌ترین و جمع و جورترین قالب‌های شعری فارسی، رباعی است و یکی از رباعی‌سرایان نامی ادبیات فارسی کسی نیست به جز ابوسعید ابوالخیر، عارف قرن پنجم هجری. ابوسعید رباعی‌های شیرین و دلنشینی دارد که می‌‌توانید آن‌ها در این شب‌های آرام زمستانی بخوانید.  مجموعه ۱۵۰ رباعی ابوسعید ابوالخیر به نام «عشق آمدنی بود نه آموختنی» به انتخاب مهشید مشیری، پیشنهاد ما به شماست.

مزه‌شناس

همان‌طور که خوراکی‌ها و تنقلات جزو جدانشدنیِ همنشینی‌های شب‌های زمستانی ما ایرانی‌ها هستند، ملل دیگر به ویژه ساکنان شرق آسیا هم به غذا و خوراکی اهمیت می‌دهند. اگر دوستدار آشنایی با غذاهای آسیایی و چینی هستید، خواندن رمان «مزه‌شناس»، نوشته لو ونفو با ترجمه مرضیه بهرادفر را پیشنهاد می‌کنیم. با خواندن «مزه‌شناس» هم اطلاعات دست اولی درباره غذاها و خوراکی‌های چینی به دست می‌آورید و هم با بخشی از تاریخ معاصر چین آشنا می‌شوید. ترجمه رمان «مزه‌شناس» را نشر ققنوس به چاپ رسانده است.

برگ هیچ درختی

فصل زمستان جان می‌دهد برای سفر به مناطق جنوبی ایران که در این فصل، هوایی معتدل و دلچسب دارد. «برگ هیچ درختی» نوشته صمد طاهری، داستانی است که در آبادان دهه ۵۰ و ۶۰ اتفاق می‌افتد. این داستان ۸۰ صفحه‌ای، روایتی سیال دارد و نویسنده گاهی فضاسازی‌ها و زمان‌ها را در هم ادغام می‌کند. این داستان جذاب و پرکشش را نشر نیماژ منتشر کرده است.

پطرزبورگ

ولادیمیر ناباکوف، نویسنده بزرگ روسی، رمان «پطرزبورگ» را یکی از برجسته‌ترین شاهکارهای منثور قرن بیستم معرفی کرده است. این کتاب نوشته آندره بیه لی است که برای اولین بار در سال ۱۹۱۳ میلادی منتشر شده و حالا در سال ۱۳۹۸ شمسی، فرزانه طاهری آن را به فارسی ترجمه و نشر ثالث منتشر کرده است. «پطرزبورگ» رمانی با حال و هوای تاریخی، وهم‌آلود و مربوط به اواخر قرن نوزدهم میلادی و دوران روسیه تزاری است. با خواندن این کتاب متوجه می‌شوید افسانه شهر اشباح بودنِ پطرزبورگ واقعیت دارد.

khorasannews.com
  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش