دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۰۰۰۰۳

خودروهای لوکس موجود در موزه خودرو چیست؟

موزه خودرو,تاریخچه موزه خودرو,تصاویر موزه خودروموزه خودرو، از سال ۱۳۸۲ با نمایش مجموعه‌ای غنی از خودروها بوجود آمد
در سرتاسر جهان، موزه های مختلفی وجود دارند. نگه داری از اشیا با ارزش قدیمی به عنوان نقطه مشترک تمام موزه‌ها به شمار می رود. مجموعه ای از منحصر بفردترین های صنعت خودروسازی در موزه خودرو تهران وجود دارد.

موزه خودرو

قبل از سال ۱۳۵۷ مجموعه ای غنی از خودروهای تاریخی به ایران وارد شد و از سال ۱۳۸۲ خورشیدی، در موزه خودروهای تاریخی ایران به نمایش گذاشته شد ولی در سال ۹۹ ساختمان این موزه، مورد بازسازی و مدرن سازی قرار گرفت. هدف از تأسیس موزه خودرو در آن زمان به این منظور بود تا از خودروهای حکومت پهلوی که در گنجینه خودروهای مصادره ای و اتومبیل های تشریفاتی باقی مانده بود؛ نگهداری شود. متأسفانه تا پیش از آن بسیاری از خودروهای واگذار شده به اشخاص، از بین رفته بودند و برخی از آن ها به خارج از کشور از طریق قانونی و حتی غیرقانونی فرستاده شده بودند.

در صبح ۱ آبان ۱۴۰۰ افتتاحیه ی موزه خودروهای تاریخی ایران با نمایش ۶۱ وسیله نقلیه منحصر به فرد تاریخی از دوران قاجار و پهلوی برگزار شد. مؤسسه موزه های بنیاد مستضعفان توانست این موزه را با هزینه ی ۱۲۰ میلیارد تومان احداث کند، مساحت این موزه ۲۲۰۰۰ متر مربع است و فضای مسقفش معادل۱۰ هزار متر مربع است در حالی که ۳۰۰۰ متر مربع را به سالن نمایش آن اختصاص داده اند. در حال حاضر در سالن نمایش، اشیایی همچون ۴۵ دستگاه اتومبیل، ۲ ارابه کالسکه، ۳ دستگاه موتور سیکلت به نمایش گذاشته شده است که داستان هر کدام از این اتومبیل ها، جداست.

ورود خودرو به ایران

دستگاهی پرهیاهو در دوره قاجار به ایران وارد شد که برای حمل و نقل پادشاه قجری و درباریان کاربرد داشت. این خودروها توسط پادشاه، درباریان و اشخاص تراز اول کشور در سال های نخست، استفاده میشد ولی این خودروها با گذشت ۲۶ سال یعنی در سال ۱۳۰۵ توسط مردم، استفاده شد.

کالسکه های موزه خودرو

انواع مختلفی از تولیدات کارخانجات آمریکایی در موزه خودروهای تاریخی ایران، به نمایش گذاشته شده است. کالسکه های موزه در بین خودروها از بهترین و ارزشمندترین کالسکه های سلطنتی ایران محسوب میشوند. قدیمی ترین کالسکه سلطنتی موجود در ایران به ناصرالدین شاه تعلق داشت و اینکه این کالسکه ی سلطنتی در این موزه نگهداری میشود.( قبلا در کاخ گلستان از کالسکه سلطنتی ناصرالدین شاه نگهداری میشد، ولی در حال حاضر به این موزه منتقل شده است). در این موزه، کالسکه دیگری قرار دارد که به آن کالسکه مخصوص تاجگذاری می گویند. در کارگاههای معروف کالسکه سازی اتریش، هردو کالسکه را ساخته اند.

* کالسکه تاج گذاری:

هنرمندان اتریشی توانسته اند کالسکه تاج گذاری را بسازند و قدمت آن به حداقل یکصد سال پیش در دوران قاجار برمی گردد. رنگ کالسکه در آن دوران، آبی لاجورد بود و با استفاده از طلا، نمای بیرونی آنرا ساخته اند. این کالسکه زیبا از کاربرد سلطنتی تا دوران پهلوی برخوردار بود. این کالسکه را در دوران پهلوی به رنگ مشکی در آوردند و در مراسم تاج گذاری از آن استفاده کردند. در موزه خودرو، موقعیت کالسکه تاج گذاری در کنار کالسکه نادری است.

موزه خودروهای سلطنتی,موزه خودروهای تاریخی کجاست,موزه خودرو تهراندر موزه خودروهای تاریخی ایران، نمونه های مختلفی از تولیدات کارخانجات آمریکایی وجود دارد

* کالسکه سلطنتی ناصر الدین شاه( کالسکه نادری):

یکی از کالسکه های سلطنتی با نام کالسکه نادری شناخته میشود که ناصرالدین شاه، دستور داد تا آن را در وین بسازند. قدمت کالسکه نادری به ۱۲۰ سال پیش برمی گردد و ساخت آن با استفاده از طلا می باشد. ناصرالدین شاه در آخرین سفرش به سمت حرم حضرت شاه عبدالعظیم، هیچ اطلاعی نداشت که میرزا رضای کرمانی، آن را میکشد. پس از این که ناصرالدین شاه بدست میرزا رضای کرمانی ترور شد؛ افراد سلطنتی تصمیم گرفتند جنازه ناصرالدین شاه را به منظور جلوگیری از هرج و مرج ، داخل کالسکه ببرند تا مردم، متوجه مرگ شاه نشوند.

خودرو های موزه خودرو

اتومبیل های قدیمی شرکت ها و برندهای درجه یک و لاکچری در موزه خودرو به نمایش گذاشته شده است. از این ثروت ملی که در این موزه وجود دارد می توان به مجموعه غنی از مدل های رولز- رویس نظیر رولز –رویس سیلور گوست احمد شاه قاجار، فانتوم ۳، مدل افسانه ای فانتوم ۴ ضد گلوله، مجموعه مرسدس بنزها، لیموزین، مدل استثنائی ۵۰۰ کا، ۱۹۰ SL اشاره کرد. بازدید از این موزه برای همه گردشگران، یک روز بیادماندنی را رقم می زند.

* لیموزین ها:

دو عدد لیموزین در سالن موزه خودرو وجود دارد که نام یکی از این لیموزین ها بنز ۶۰۰ میباشد و دیگری که در حال استراحت است؛ لیموزین بزرگ شش سیلندری میباشد که روی سپر، چراغ هایی دارد. چراغ ها به این دلیل بر روی سپر، نصب شده تا دید بهتری را بوجود آورد. یکی از نکات قابل توجه اینست که با استفاده از شش کیلو طلا، لیموزین شش سیلندری را ساخته اند.

* پنتر لیزر محصول مشترک پورشه، بنز و فولکس واگن

در سال های قبل، سه خودروساز مطرح آلمانی به نام های شرکت بنز، پورشه و فولکس واگن تصمیم گرفتند که برای طراحی و تولید خودروهای باکیفیت بالا به صورت مشترک، همکاری کنند و این سه خودروساز با هم، خودرویی را طراحی کردند که در موزه خودرو تهران نگهداری میشود. این خودروی تولیدی مشترک در بازار، مورد استقبال قرار نگرفت و علت تولید نشدنش در تیراژ بالا، همین امر بود و صرفا به همان دستگاه، منتهی شد.

* رولز رویس احمد شاه قاجار:

رولز رویس شش سیلندر خطی به عنوان نخستین خودرویی محسوب میشد که احمد شاه برای نخستین بار ، آن را به ایران وارد کرد. ساخت این خودرو در سال ۱۹۰۶ صورت گرفته که سرعت آن۸۰ کیلومتر در ساعت می باشد. یکی از دلایلی که منجر به محبوبیت رولز رویس شد این بود که در جهان به تعداد شش هزار دستگاه از این خودرو تولید شد. برای روشن کردن این خودرو باید از هندل و سوییچ اقدام کرد؛ به این ترتیب نسخه ی بسیار کم یابی محسوب میشود. سیلورگوست دهه ۲۰ به عنوان مدل این رولز رویس شناخته میشود.

به خاطر این که احمد شاه به خودروهای لوکس انگلیسی، علاقه ی بسیاری داشت؛ خودروی رولز رویس دیگری را خرید. این نمونه کاملاً کم یاب در جهان با نام فانتوم ۴ شناخته میشد که تنها در سطح جهان، ۱۸ دستگاه از این خودرو تولید شد. یکی از نکات جالب توجه اینست که در ۱۸ دستگاه تولید شده از این مدل، تنها یکی از آن ها به صورت ضد گلوله طراحی شده که توسط احمد شاه خریداری شده است. این خودرو از نظر ظاهری به یک تانک شباهت دارد و ضخامت شیشه ها و بدنه ی آن، بسیار زیاد است. با این حال موتور هشت سیلندر می توانست تا سرعت ۲۶۰ کیلومتر در ساعت، فانتوم ۴ را پیش ببرد.

* مرسدس بنز ۰K50:

برطبق گفته ی مسئولین موزه خودرو، با ارزش ترین اموال آن، مرسدس بنز K500 میباشد که ساخت آن در سال ۱۹۳۴ صورت گرفت. درواقع از نخستین خودروهای سوپر اسپرت دنیا می توان به مرسدس بنز ۰K50 اشاره کرد. ۳۵۴ دستگاه از این مرسدس بنز در سطح جهانی تولید شد و در دسته نخستین خودروهایی قرار گرفت که سرعت آن ۲۰۰ کیلومتر در ساعت می باشد.

موزه خودرو تهران,موزه ماشین های قدیمی,چه ماشین هایی در موزه خودرو نگهداری می شودکالسکه های موزه خودرو از بهترین و ارزشمندترین کالسکه های سلطنتی ایران میباشند

* موریس آکسفورد قرمز:

در سال ۱۹۱۲ خودروی موریس آکسفورد، تولید شد که رنگ یکی از آنها در موزه خودروهای تهران، قرمز بود. موتور این خودروی یکصد ساله شامل ۱۰۱۸ سی سی حجم میباشد و توانایی تولید تا ۱۰ اسب بخار قدرت را دارد که در زمان خود بسیار مطلوب بوده است.

* لامبورگینی کانتاش:

در کشور ایتالیا در دهه هفتاد میلاد، خودروهای سوپر اسپرتی طراحی شد که لامبورگینی کانتاش نام دارد. کانتاش در طول تاریخ از موفق ترین نمونه های لامبورگینی به شمار می رود. در سال ۱۹۷۴ لامبورگینی کانتاش ساخته و در موزه خودرو تهران نگهداری شد و از یک پیشرانه ۱۲ سیلندر خطی برخوردار است. حجم این موتور، سه هزار و ۹۰۰ سی سی میباشد و دارای توان تولید ۳۷۰ اسب بخار میباشد و سرعت ان به ۳۱۰ کیلومتر در ساعت میرسد.

ساعت بازدید از موزه خودرو

علاقه مندان اتومبیل های لوکس قدیمی می توانند در طول ایام هفته، از ساعت ۸ الی ۲۰ از موزه خودرو بازدید کنند.

مسیر دسترسی به موزه خودرو

- اگر قصد بازدید از موزه خودرو با وسیله نقلیه شخصی را دارید، باید به کمربندی آزادگان بروید و سپس وارد خروجی جاده مخصوص کرج از طریق تابلوهای راهنما شوید. دقت کنید که سه جاده به سمت کرج منتهی میشوند. جاده قدیم یا فتح و اتوبان کرج، نام دو خروجی دیگر می باشد. فراموش نکنید که باید به جاده مخصوص یا همان لشگری وارد شوید. پس از آن در طول مسیر، تابلوهایی وجود دارد که نشاندهنده ی کیلومتر است. بعد از کارخانه مینو، بین کیلومتر ۱۰ و ۱۱ به خیابان بیست و پنجم می رسید. توجه داشته باشید که برای بازدید از موزه خودرو باید با تردد از لاین کندرو به کوچه بروید.

- در صورتی که برای رفتن به موزه خودرو، از مترو استفاده میکنید باید از قطار در ایستگاه صادقیه پیاده شوید و به خط ۵ از طریق تابلوهای راهنمای مترو بروید. بعد از پیاده شدن در ایستگاه چیتگر، باید سوار اتوبوس های شهرک دانشگاه شوید تا شما را در مقابل موزه برسانند.

- برای بازدید از موزه خودرو با استفاده از بی آر تی، باید ابتدا به ترمینال و میدان آزادی بروید و سوار اتوبوس های شهرک دانشگاه شوید.

- مسافران می توانند برای رفتن به موزه خودرو، سوار تاکسی هایی شوند که در غرب میدان آزادی توقف کرده اند.

موزه خودروهای تاریخی کجاست,ساعت بازدید از موزه خودرو,موزه خودروهای تاریخی ایرانکالسکه های موزه خودرو در کارگاههای معروف کالسکه سازی اتریش ساخته شده اند

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش