دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۲۰۱۰۶

آشنایی با اشیای قیمتی و ارزشمند موزه مصر (+ تصاویر)

موزه مصر,موزه مصر باستان,معماری موزه مصرموزه مصر جایگاه مجموعه ی وسیعی از اشیای عتیقه ی مصر باستان میباشد
موزه مصر در زمینه مصرشناسی، یکی از غنی ترین موزه های جهان محسوب میشود که دارای بیش از ۱۶۰ هزار اثر باستانی مربوط به مصر باستان است. این موزه در مرکز شهر قاهره در نزدیکی میدان تحریر قرار دارد.

موزه مصر

در قاهره مصر، موزه ی اشیای عتیقه ی مصری با نام موزه مصر وجود دارد که در آن به نگهداری مجموعه ی وسیعی از اشیای عتیقه ی مصر باستان میپردازند. ۱۲۰۰۰۰ شی در این موزه وجود دارد. در سال ۱۹۸۱ رئیس جمهور انور سادات، دستور داد تا اتاق مومیایی سلطنتی موزه را با ۲۷ مومیایی از دوران فرعونی تعطیل کنند.

موزه مصر در سال ۱۹۸۵ مجددا با نمایش سلطنت جدید پادشاهان و ملکه ها افتتاح گردید. امروزه در این موزه حدود نه مومیایی نمایش داده شده نگهداری می شود که مومیایی ملکه هاتشپسوت، یکی از آن ها می باشد.

تاریخچه موزه مصر

ساخت موزه مصر در نزدیکی بوستان ایزبکیا به سال ۱۸۳۵ برمی گردد که به بولاک در سال ۱۸۵۸ تغيير مکان داد بدین دلیل که نمیشد تمام اشیای هنری را در این ساختمان اصلی کوچک، نگهداری کرد. مدت کوتاهی پس از انتقال اشیای هنری، در سال ۱۸۵۵ تمام اشیای هنری به دوک ماکسی میلیان از اتریش اهدا گردید. او برای طراحی یک موزه ی تازه به منظور نگهداری اشیای عتیقه، یک معمار فرانسوی استخدام کرد. تصمیم گرفته شد تا در بولاک در کنار ساحل رود نیل، عمارت جدید را بسازند.

موزه مصر کجاست,عکس های موزه مصر,مرمت موزه مصرموزه ی اشیای عتیقه ی مصری که معمولا به عنوان موزه ی مصری در قاهره مصر شناخته می شود

بعد از اینکه موزه مصر در سال ۱۸۷۸ برای مدتی تکمیل شد؛ خسارات تغییرناپذیری را متحمل گردید. اشیای عتیقه به خاطر طغیان رود نیل به موزه ی دیگری در گیزا منتقل شد. در سال ۱۹۰۲میلادی، موزه مصر برای اولین بار در مرکز قاهره در نزدیکی میدان تحریر تاسیس شد. آثار دوران پیش از تاریخ تا امپراتوری روم را در این موزه نگهداری می کنند ولی آثار این موزه متعلق به عصر فراعنه است. موزه مصر به ساختمان دو طبقه کنونی در سال ۱۹۰۶ میلادی انتقال داده شد. تعداد ۱۸ شی از اشیاء عتیقه از موزه مصر در اوج دوره ای از آشوب منتهی به انقلاب مصردر تاریخ ۲۸ ژانویه ۲۰۱۱ به غارت برده شد.

مرمت موزه مصر

با کمک های مالی اتحادیه اروپا در دسامبر ۲۰۱۴ میلادی، چهار سالن از گالری توت عنخ آمون در موزه مصر افتتاح گردید.

تشریح موزه مصر

قدمت اُبِلیسک معلق رامسس کبیر( بزرگترین فرعون عصر پادشاهی نوین مصر) به بیش از ۳۰۰۰ سال میرسد که ۲۶ متر ارتفاع دارد. ابلیسک، یک ستون بلند سنگی بود که به صورت چهارگوش و با نوک هرمی شکل است و معمولاً به صورت جفت در مقابل هر معبد مصری قرار داده می شد. ابلیسک، نمادی ماسونی و شیطانی در قرون اخیر محسوب می شود.

موزه مصر کجاست,عکس های موزه مصر,مرمت موزه مصربیشتر آثار موزه مصر به عصر فراعنه تعلق دارد

مساحت سالن اصلی موزه به ۲۲ هزار متر مربع می رسد که ۱۲ هزار اثر باستانی را در آن نگهداری میکنند. یک موزه کودکان در این بخش وجود دارد که بیانگر تاریخ تمدن مصر است و در مورد تمدن مصر و آموزش در مورد تمدن مصر، کارگاه های اموزشی را برای کودکان برگزار می کنند. دو سالن در سمت راست ورودی به مساحت بیش از ۷۲۰۰ متر وجود دارد که برای نخستین بار در طول تاریخ، گنجینه های توت عنخ آمون( یازدهمین فرعون مصر) را در خود جای داده است. روبروی اهرام پنج هزار ساله مصر، پنجره های بزرگ موزه باز می شود و از اشیای به نمایش گذاشته شده در آن می توان به یک کشتی چوبی و مجسمه ی بلند از رامسس دوم از فراعنه مصر اشاره کرد.

تاریخچه موزه مصر,تشریح موزه مصر,نکاتی درباره موزه مصرموزه مصر دارای ۱۲۰۰۰۰ شی میباشد

در میدان« تحریر» قاهره، ساختمان قرمز رنگ دو طبقه ی این موزه احداث شده است. مجموعه گسترده ای از رول های پاپیروس و سکه ها در طبقه همکف این موزه به نمایش گذاشته شده است؛ جنس این سکه ها از طلا، نقره و برنز میباشد و سکه های یونانی، رومی و اسلامی، علاوه بر سکه مصری در میان آنها دیده می شود که ارزش بیشتری دارد. آثار هنری طبقه اول که متعلق به دو سلسله آخر مصر باستان است شامل اشیایی از مقبره فرعون« توتموزیس سوم»،« توتموزیس چهارم»،« آمنوفیس دوم»،« حتشپسوت»،« ماهرین» و بسیاری از آثار هنری مربوط به دوره پادشاهان می باشد. این موزه دارای سکه های مصری، اسلامی، یونانی و رومی میباشند و تاریخ نویسان به کمک همین سکه ها تاریخچه ی تجارتگری مصر باستان را مورد پژوهش قرار داده اند. همچنین اثار هنری از سلطنت جدید در دوره زمانی بین ۱۵۵۰ قبل از میلاد بر روی طبقه ی همکف قرار گرفته است. این آثار هنری در مقایسه با اشیایی همچون تندیسها و میزها که در قرون پیشین ساخته شده اند؛ بزرگ تر هستند.

موزه مصر باستان,معماری موزه مصر,ساعات بازدید از موزه مصرموزه مصر در سال ۱۹۰۶ میلادی، به ساختمان دو طبقه کنونی اش منتقل شد

نکاتی درباره موزه مصر

>> اکنون در موزه ای به مساحت ۱۵۰۰۰ متر مربع، بیش از ۱۰۰۰۰۰ شیء تاریخی نگهداری می شود. میزان پیشرفت موزه مصر بطور دایم مانند خود کشور مصر، در حال فزونی است.

>> موزه مصر به این خاطر از مهمترین گنجینه ی تاریخی جهان محسوب میشود که جمع آوری و مدیریت آن با تلاش های بسیاری انجام شده است. وقتی که حکم صادرات آثار باستانی توسط محمد علی( حاکم مصر) ممنوع شد این موزه دوباره رونق پیدا کرد.

>> امنیت موزه مصر تا سال ۱۹۹۶، به قفل های معمولی محدود میشد ولی پس از دسترسی یک سارق باهوش به این موزه و گنجینه ها ، مقامات موزه، اقدام به نصب آلارم و ردیاب کردند و موجب بهبود امنیت موزه شدند. در سال ۲۰۱۱ در طول انقلاب مصر از این موزه، چند قطعه شی گران بها دزدیده شد. فعالان در اطراف ساختمان برای جلوگیری از غارت بیشتر، زنجیره ای انسانی را تشکیل دادند تا به محافظت از محتویات آن بپردازند که موفق شدند.

اشیا تاریخی موزه مصر,موزه مصر,موزه مصر کجاستموزه مصر یکی از غنی‌ترین موزه‌های جهان در زمینه مصرشناسی است

اطلاعات بازدید از موزه مصر

موزه مصر از ساعت ۹ صبح الی ۲ بعدازظهر در روزهای دوشنبه باز است ولی شما میتوانید از ساعت ۹ صبح الی ۶:۳۰ بعدازظهر در سایر روزهای هفته( سه شنبه تا یکشنبه) به موزه مصر بروید.

موزه مصر کجاست,ساعات بازدید از موزه مصر,عکس موزه مصرموزه مصر نخستین‌بار در سال ۱۹۰۲ میلادی، در نزدیکی میدان تحریر، در مرکز قاهره تأسیس شد

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش