به گزارش ایسنا، پروفسور عبدالحمید ارفعی در حاشیه آغاز بکار هفتمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری خلیجفارس، بابیان اینکه پاسداری از نامهای تاریخی و باستانی در شرایط کنونی امری مهم و لازم است، اظهار کرد: برگزاری رویدادهای هنری فرهنگی با محوریت تاریخی و باستانی ازجمله فعالیتهایی است که میتواند به این امر در مورد نامها و داشتههای باستانی ایران کمک شایانی بکند.
وی ادامه داد: ازنظر من برگزاری جشنواره خلیجفارس در صورت همرسانی در سایر کشورهای منطقه و دنیا، میتواند بهعنوان یک تودهنی برای کسانی باشد که مدام در پی جعل این نام تاریخی در اسناد جدید برمیآیند.
ارفعی یادآور شد: خوبی برگزاری جشنوارههایی همانند خلیجفارس این است که به خود و دیگران یادآور شویم که این آب راه نامی جزو خلیجپارس ندارد.
این پژوهشگر و متخصص زبانهای باستانی اکدی و ایلامی، افزود: آنها یادشان رفته که در همین دوره معاصر تمامی حکومتهایشان توسط ایرانیها رسمیت دادهشده و هویت یافتهاند و این در حالی است که امروز مدعی نامی باستانی و تاریخی شدهاند که با نام ایران رسمیت یافته است.
وی با بیان اینکه طبق مستندانی متقن و بهجامانده از دوره پادشاهی داریوش در الواح سنگی از دریای پارس یاد میشود، اضافه کرد: در همین کشورهای عربی تا قبل از قدرت گیری جمال عبدالناصر تمامی کشورهای عربی از نام خلیجفارس استفاده میکردند.
این باستانشناس مطرح ایرانی خواستار این شد که حاکمیت و دولت نیز با تمام قوا در مجامع بینالمللی از نام خلیجفارس صیانت کنند.
- 16
- 3