دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۹۰۰۰۵۵

موزه زمان کجاست؟/ دیدنی های موزه تماشاگه زمان تهران

موزه زمان,موزه زمان زعفرانیه,زمان بازدید از موزه زماندر بین کاخ ها و موزه های شهر تهران، موزه زمان یکی از زیباترین و بهترین کاخ هاست
موزه زمان یک خانه تاریخی در زعفرانیه و مربوط به دوره قاجار است. ابزارهایی که در موزه زمان به نمایش گذاشته شده اند، سیر عمل زمان سنجی را از گذشته های دور تا امروز روایت می کنند و بخاطر محیط زیبایش، جزیی از باغ موزه های تهران به حساب می آید. 

موزه زمان

شهر تهران با توجه به اینکه پایتخت حکومت چند سلسله در تاریخ بوده آثار باستانی و همینطور خانه هایی با قدمت بسیار زیاد در این شهر دیده می شود. در بین کاخ ها و موزه های شهر تهران موزه زمان یکی از زیباترین و بهترین کاخ هایی است که میتوانید اوقات فراغت خویش را در آن بگذرانید. در شهر تهران تعداد زیادی موزه و کاخ وجود دارد که هر کدام برای خود جزء بهترین ها هستند. در بین تمام آن ها موزه تماشاگه زمان یکی از موزه هایی است که در موضوعی خاص به نام زمان، شروع به فعالیت کرد و قدمت آن به ۱۶ سال قبل باز می گردد و از آن با عنوان اولین موزه ساعت ایران یاد می شود ولی ساختمان موزه دارای دو طبقه بوده که هر کدام شامل دیدنی هاییست. معماری و تزئین موزه ساعت بسیار جالب است و برای افرادی که به دنبال محیطی آرام در تهران پر سر و صدا هستند این مکان بسیار مناسب است.

در موزه زمان کافه ی بسیار مشهوری وجود دارد که میتوانید در بین درختان و صدای پرنده ها یک کافه یا چای هم میل کنید. البته باید بدانید که صبحانه های کافه ای که در موزه زمان وجود دارد سبب نامدار کردن آن شده است. این بنا از سه جهت مورد توجه قرار گرفته است و نظر مخاطبان را بخود جلب کرده است. اول المان هایی که در ساختمان موزه وجود دارد، دوم سرسبزی و زیبایی باغ و سوم تزیئنات و معماری بکار رفته در ساخت عمارت است که این خانه ی کهن را از دیگر هم ردیفان خود متمایز می کند. 

ساختمان موزه زمان در تهران,موزه زمان,کافی شاپ موزه زمانساختمان موزه زمان در دوران قاجاریه ساخته شده است

خانه حسین خداداد، ساختمان موزه زمان در تهران

ساختمان موزه زمان در تهران یا همان خانه حسین خداداد دارای قدمتی بیش از ۸۰ سال است و در زمان قاجاریه ساخته شده است. باغی که این ساختمان در آن قرار دارد از اراضی باغ فردوس بود که در اختیار معیرالممالک داماد ناصرالدین شاه نیز قرار داشته ولی بعد از مرگ او پسرش صاحب آن شد، با توجه به اینکه علاقه ای به باغ نداشت درختان آنرا یک به یک قطع کرد و در کوره های تهران از آن بعنوان هیزم استفاده کرد. حدود سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۴۷ حسین خداداد این ملک را خرید و در آن زمان ساختمان داخل باغ عمارتی یک طبقه و از خشت و گل بود و اسکلتی چوبی داشت. خداد دستور داد تا از اسکلت آهنی به جای اسکلت چوبی در ساختمان استفاده شود و این تغییرات حدود ۱۰ سال طول کشید.

حسین خداد با مقاوم سازی ساختمان و احداث یک طبقه روی همکف تغییرات چشمگیر را در ساختمان موزه زمان پدید آورد و همینطور از برترین استادان گچ بری ایران درخواست کرد تا برای تزیین دیوارهای خانه ی او اقداماتی را انجام دهند. استاد کاشی بعنوان معمار بنا، مهندس ابتکار بعنوان مشاور ساختمان انتخاب شد و حاج رمضان عباسیان نیز کارهایی بر روی آن انجام داد. طراحان بنام گچ بری مانند حاج عبدالکریم نوید تهرانی، استاد فرهاد یحیی پور و حاج علی شیخی نیز بر روی خانه کار کردند.

تقریباً ۱۲ سال گچ بری خانه ی حسین خداداد طول کشید تا تمام شود و در آخر این خانه در سال ۱۳۵۶ به شکل یک اثر هنری در آمد. معماری داخلی این خانه ترکیبی از سبک های ایرانی و خارجی است و در سردرها و حاشیه ها میتوانید ترکیبی از سبک قاجاریه را مشاهده کنید. این ساختمان به طول تمام و کمال توسط بنیاد مستضعفان مصادره شد و در خردادماه ۱۳۷۸ با عنوان نخستین موزه زمان ایران شروع به فعالیت نمود.

موزه زمان سر زعفرانیه,عکس موزه زمان,موزه زمانموزه‌ زمان در خرداد ۱۳۷۸ در عمارتی دو طبقه تاسیس شد

کاربری امروز موزه زمان چیست؟

پس از پایان بازسازی، حسین خداداد در سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۷ در این عمارت سکونت داشته است و قبل از انقلاب به آمریکا رفت. پس از آن سالها این عمارت در سال ۱۳۷۸ به موزه زمان تغییر کاربری می دهد و به وسایلی چون ساعت اختصاص داده می شود و در سال ۱۳۸۲ در لیست آثار ملی ایران ثبت شد. ساعت هایی که در موزه زمان وجود دارند مربوط به قرن نوزدهم و بیستم هستند و برای کشور های مانند فرانسه، سوییس، انگلیس و آلمان هستند که اکثر آنها برای وزرا و اشخاص وابسته به دربار شاه بوده اند و پس از این تغییر کاربری به عمارت به ”موزه زمان” تغییر نام پیدا می کند.

دیدنی های موزه زمان تهران

دیدنی های محوطه موزه زمان تهران عبارتند از:

>> ساعت های موزه زمان:

در موزه زمان، میتوان بطور کل ساعت های زیر را مشاهده کرد: ساعت آفتابی (ساعت بازی سایه و نور)، ساعت آبی، ساعت شنی، ساعت سوختی، ساعت قایق اژدها، ساعت شمعی، ساعت روغنی، ساعت های آبی مکانیکی، ساعت کلیپس دار، ساعت آبی پنگان، ساعت های وزنه ای، ساعت هایی که با فنر درست شده اند، ساعت های آونگی، ساعت های الکتریکی، ساعت های اتوماتیک، ساعت های کوارتز و انواع و اقسام ساعت هایی که تاکنون بشر اختراع کرده است، همه و همه در تماشاگه زمان زعفرانیه قابل مشاهده است.

>> ساعت های اهدایی به موزه زمان تهران:

در موزه زمان، ساعت های اهدایی شخصیت های هنری و سیاسی کشور را نیز میتوان مشاهده کرد.

موزه زمان,صبحانه موزه زمان,موزه تماشاگه زماندر دل موزه زمان می‌توانید انواع ساعت‌های قدیمی و مدرن را ببینید

امکانات موزه زمان تهران

از امکانات موزه زمان استفاده از سرویس های بهداشتی، نمازخانه، کافه رستوران، گالری زمان (برای خرید آثار هنرمندان) است. همینطور عکاسی از محوطه و داخل موزه آزاد است.

زمان بازدید از موزه زمان 

زمان بازدید از موزه زمان در شش ماه نخست سال، شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح  تا ۱۹ و جمعه و روزهای تعطیل از ۱۰ صبح تا ۱۹ است. همینطور در شش ماه دوم سال، شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ و جمعه و روزهای تعطیل از ۱۰ صبح تا ۱۹ است.

آدرس موزه زمان

موزه زمان در تهران، خیابان ولی عصر، ابتدای خیابان سرلشکر فلاحی (زعفرانیه)، نبش چهارراه پرزین بغدادی، پلاک ۱۲ واقع شده است.

موزه ساعت,موزه زمان,کافه موزه زمانموزه زمان، در واقع خانه حسین خداداد یکی از کارآفرینان برجسته ایرانی بوده است

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش